Quick O19 – DHC O19 (1-1) 3-1

Voor zaterdag 16 februari stond de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma en na vorige week de nummer 1 gehad te hebben was het vandaag nummer 2 Quick die de tegenstander was van onze groen /zwarte brigade.
De aftrap zou zijn om 14:30 en dit moest helaas zonder Twan zijn, die 1 wedstrijd schorsing had overgehouden van zijn rode kaart van vorige week tegen ARC.
De eerste helft werd gestart in een iets andere formatie dan dat we normaal spelen 1:5:3:2 , we zakte in , lieten Quick de bal en moesten er waar kon snel uitkomen , loerend op de counter.
DHC stond gegroepeerd en gaf niks tot weinig weg , de taken werden goed uitgevoerd , al waren er wat meer momenten om door te dekken en sneller aan te sluiten , beide keepers werden in het begin nog nier echt getest en ook beide ploegen hielden wat corners over aan een aanval , wat dan het hoogst haalbare was op dat moment .
Helaas een corner van DHC in de 18e minuut werd door een verdediger van Quick weggewerkt bij de eerste paal richting de zijlijn waar een Quick speler als de kippen bij was en zo een messcherpe counter inleiden, 1-0.
Na 25 minuten spelen stapte we weer over naar ons vertrouwde 1:4:3:3 en werd het spelbeeld anders , in de zin van: meer balbezit en vooruit voetballend DHC .
Na een paar kleine kansjes werd ook de verdiende gelijkmaker gescoord , het was Lucius die de ruststand van 1-1 bepaalde na mooi voorbereidend werk van Mert.
Na rust zagen we nog steeds het beeld terug van een goed DHC , binnen 2 minuten 2 100% kansen in een 1 op 1 situatie  , maar helaas in beide gevallen was de keeper van Quick de baas.
De 3e minuut na rust lag wel de 2-1 in het netje , wederom een goal uit een corner , alleen dit keer wel 1 van Quick en hadden de boys weer te kampen met een tegenslag terwijl er best goed gevoetbald werd.
In minuut 55 werd het zelfs onverwacht 3-1 uit een snelle combinatie en lopende mensen van Quick( blijven toch het lastigst te verdedigen).
Maar ondanks dat bleven we kaarsrecht overeind , de koppies gingen niet hangen en er werd gestreden voor elke meter, wederom een aantal grote kansen werden gecreëerd , die er tot overmaat van ramp niet ingingen, maar ook veel kansen werden niet weggegeven.
Vanaf de 75e minuut stapte we zelfs over naar onze derde speelwijze van de dag 1:3:3:4, maar helaas mocht ook dit niet baten zodat de eindstand bleef steken op 3-1.
Gezien het spel van de laatste 2 wedstrijden  , waarin we hebben laten zien dat we erg goed kunnen voetballen tegen de top 2 uit de derde divisie moeten de punten gaan komen , daar ben ik (zijn wij) 100% van overtuigd.
Helaas zijn we voor de eerstvolgende wedstrijd Rodney kwijt door een schorsing , maar zal Twan weer terug keren na zijn schorsing.
Blijf lekker trainen ondanks dat we twee weken geen competitie verplichtingen hebben ( wel vriendschappelijk )zodat we er weer staan in de eerstvolgende tegen Forum Sport.

Geel : 35 Rodney

Opstelling : Tobias, Laughter , Rodney(75 Michael), jacco, Neville, Joey( 50 Faical), Gennaro( 60 Jordan),Jarno(60 Helder), Mert, Lucius (84 Kevin ), Dylan