Prima winst voor DHC Onder23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 9 oktober 2018, 20.00 uur, Delftse 16/23-competitie wedstrijd nr 2

Velo O23 – DHC O23    2-5  (0-0)

Scheidsrechter: Wim van Horssen (Den Hoorn)

52 min.      0-1   Rayvano van Alphen

55 min.      0-2   Rayvano van Alphen

56 min.      1-2

58 min.      2-2

64 min.      2-3   Roy Speelman

74 min.      2-4   Roy Speelman

89 min.      2-5   Ricky Schaap

Dion de Jong;

Jason Galliard (16 min. Abdulhak Abdalah), Manuel Mansanga, Lennart van Kruijl, D’Angelo Fleur (58 min. Anass Attahiri);

Quinten vt Hoog (69 min. Jurgylio Limon), Ricky Schaap (aanv.), Quinten vd Kraay;

Rayvano van Alphen, Roy Speelman, Andani Ollie (77 min. Alain Sikkel)

Boekingen:

28 min.    Roy Speelman

Vanavond behaalt DHC Onder23 een prima 2-5 overwinning bij de leeftijdsgenoten van Velo. In Wateringen is de ruststand nog 0-0 en blijven de doelpunten nog uit, maar na rust wordt er wel gescoord.

Na de 1-5 nederlaag twee weken geleden thuis tegen Verburch, stond er vandaag een deels ander team. Was er toen voor de helft inbreng vanuit de O19, vandaag alleen jonge spelers van DHC 2. DHC is, na een korte openingsfase waar de thuisclub de overhand heeft, gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Veelal speelt DHC prima voetbal, waar echter grote kansen uitblijven. Halverwege de 1e helft levert een vrije trap van Ricky Schaap niets op, terwijl hij kort daarna stuit op de Westlandse doelman. Met nog 2 min. op de klok voor de rust gaat Rayvano van Alphen alleen door en scoort ook. Het vlagsignaal van de Velo-assistent wegens buitenspel wordt door scheidsrechter Van Horssen overgenomen, zodat het 0-0 blijft.

Ook kort na de hervatting wordt Rayvano van Alphen opnieuw terug gevlagd wegens buitenspel. In de 52e min. is het dan toch DHC dat een voorsprong neemt, als Ricky Schaap prima Rayvano van Alphen bereikt: 0-1. Drie minuten later speelt Quinten vd Kraaij uitstekend diep door het midden op opnieuw Rayvano van Alphen, die de doelman kansloos laat en voor 0-2 zorgt. Direct vanaf de aftrap is het dan plots vanuit het niets 1-2. Twee minuten later een verre diepe bal en een verbouwereerd DHC laat de 2-2 scoren. Hierna pakken de groen-zwarten het weer op. Na een kleine 20 min. na de rust is er een voorzet vanaf rechts en Roy Speelman kopt de 2-3 in. Ricky Schaap ziet vervolgens een schot ternauwernood gestopt door de doelman, maar kort hierna wordt het in de 74e min. toch 2-4 als Roy Speelman van 35 meter hard en laag inschiet. Met nog 10 min. te spelen speelt Jurgylio Limon op Rayvano van Alphen die de doelman omspeelt, maar vervolgens kan een verdediger nog net ingrijpen. In de slotminuut brengt Ricky Schaap alleen voor de doelman de stand op 2-5. Direct hierna is Quinten vd Kraaij ook nog dicht bij een treffer, maar zijn schot belandt op de paal. De groen-zwarten stappen kort hierna met een tevreden gevoel en met een prima 2-5 overwinning van het veld.