Prima overwinning DHC Onder 23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 29 januari 2019, Delftse 16/23-competitie-wedstrijd nr 4

DHC O23 – Nootdorp O23      9-1  (6-0)

Scheidsrechter: L. v.d. Weijde

6 min.     1-0    Jurgylio Limon

9 min.     2-0    Jurgylio Limon

18 min.   3-0   Anass Attahiri

24 min.   4-0   Quinten vd Kraaij

39 min.   5-0   Quinten vd Kraaij

41 min.   6-0   Anass Attahiri

61 min.   7-0   Dylan Franquet

63 min.    8-0 Dylan Franquet

84 min.    9-0 Dylan Franquet

88 min.    9-1

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Laughter Oti-Bonsu, Scott Luiten (aanv.), Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog (45 min. Remo de Winter), Max Otten, Brent Biesheuvel;

Anass Attahiri (45 min. Dylan Franquet), Jurgylio Limon (67 min. D’Angelo Fleur), Quinten vd Kraaij (60 min. Raiefo Ragil)

Boekingen:

Geen

Het DHC Onder 23-team onder leiding van trainer/coach Francis Janse speelde een prima wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Nootdorp. Na een 6-0 ruststand eindigde het scorebord op een duidelijke 9-1. Het aanwezige publiek zag een prima wedstrijd van de jonge groen-zwarten.

Al na enkele minuten komt DHC Ond23 op voorsprong na een pass van Thomas Aangenendt, die Jurgylio Limon bereikt die prima inschiet: 1-0. Drie minuten later gaat de teller naar 2-0 als Anass Attahiri  breed speelt op links op Jurgylio Limon, die in de 16-meter enkele schijnbewegingen maakt en de Nootdorpse doelman kansloos laat. Na ruim een kwartier een uitstekende combinatie tussen Jurgylio Limon, Quinten vd Kraaij en Anass Attahiri, waar de laatste afrondt: 3-0. Halverwege de 1e helft speelt Lennart van Kruijl op rechts op Brent Biesheuvel, waarna diens voorzet door de inkomende Quinten vd Kraaij wordt ingeschoten en de stand op 4-0 komt. Een minuut of vijf voor de pauze schiet Quinten vd Kraaij van de rechterpunt van het strafschopgebied de 5-0 binnen, hetgeen twee minuten later ook Anass Attahiri doet en het dus 6-0 is.

Komen de geel-zwarten voor rust al nauwelijks over de middenlijn, ook na rust is er een zelfde spelbeeld. Alleen scoort de thuisploeg nu minder. Na 60 min. scoort DHC Ond 23 weer. Lennart van Kruijl speelt op de in de rust ingekomen Dylan Franquet en het is 7-0. Direct hierna scoort Dylan Franquet de 8-0 op aangeven van Jurgylio Limon. Met nog 10 minuten op de klok schiet Brent Biesheuvel op de paal. Toch is het enkele minuten later 9-0 via een goede combinatie van tussen Brent Biesheuvel en Dylan Franquet, die dan met drie doelpunten de topscorer van de avond is. Dat in de voorlaatste minuut de gasten uit een verre hoge vrije trap nog de 9-1 achter DHC-doelman Mats Mangelmans schiet, is slechts voor de statistiek.