Pijnlijk verlies in de eerste bekerwedstrijd voor DHC J019-1.

Na drie weken voorbereiding met o.a. een prachtig
toernooi (Spartaan’20) met een eerste plaats en een midweekse wedstrijd in Gouda tegen Jodan Boys (5-4 verlies) was het nu tijd om voor het eerst
voor het echie te spelen en wel in Nootdorp tegen RKDEO.

Van de Nootdorpers is bekend dat hun 1 klasse lager spelen, veel vanuit hun verdediging spelen en snel eruit proberen te komen als het kan, dus DHC was gewaarschuwd.

Nadat ouders en belangstellenden een plekje op de tribune hadden gevonden en zich opmaakten voor een mooie voetbalmiddag ging het spel van start en vanaf het begin was duidelijk dat RKDEO zijn huid duur zou verkopen vandaag.

In tegenstelling tot vorige week oogde de Delftse formatie mat en waren geen schim van het team wat opzien baarde tijdens het toernooi en de rood witte voelden direct dat er wat te halen viel vandaag.

Meerdere malen kwamen onze jongens niet aan opbouwen toe door simpelweg de bal te lang vast te houden waardoor er problemen ontstonden zeker
onder druk hadden we geen antwoord en precies die situatie luidde de 1-0 achterstand in door een bal die prachtig over onze doelman werd gechipt.

Hopend voor de supporters dat dit wapenfeit een startsein zou zijn voor de Delftse formatie om de matte deken die over de ploeg lag van zich af
te gooien kwamen bedrogen uit want na een paar speldenprikjes van onze zijde was het wederom de thuisclub die het net wist te vinden nadat een speler te makkelijk de vrije ruimte mocht inlopen 2-0.

Natuurlijk was er nog tijd genoeg maar de echte overtuiging werd nimmer gevonden echter kwam DHC toch 2X alleen voor de keeper te staan maar ook deze opgelegde kansen werden niet tot doelpunten gepromoveerd zodat de rust met een ruime achterstand werd ingegaan.

Na de donderpreek van trainer Mike probeerde de groen zwarte in het tweede bedrijf van zich te doen spreken in de zin van meer beweging en zo meer ruimte te vinden om te voetballen hetgeen wel wat mogelijkheden bracht maar zoals bekend blijft het meest moeilijke in deze sport het maken van een doelpunt en zo ook vanmiddag.

Naarmate de tijd verstreek begon er wel een gevoel op de tribune te ontstaan dat ondanks een aantal veelbelovende aanvallen van DHC zijde een goal niet in de aanbieding zou zijn vanmiddag.

Na wat tactische wissels aan Delftse kant probeerde het team het over een andere boeg te gooien maar helaas zonder resultaat sterker nog, het gat tussen middenveld en verdediging werd soms zo groot dat RKDEO ook een aantal goeie kansen kreeg de wedstrijd op slot te gooien waarin ze ook slaagden na een inschattingsfout m.b.t de buitenspelval met als gevolg dat onze goalie een obstructie moest begaan en de Nootdorpers via een penalty onberispelijk de 3-0 op het scorebord brachten.

Vanaf dat moment was onze organisatie helemaal weg en zag je hoofdzakelijk alleen nog maar lopende spelers die vervolgens balverlies leden maar ondanks dit gegeven wisten we toch de 3-1 te scoren en daarmee de eer te redden al hadden wij daar wel een RKDEO speler voor nodig om die bal in het net te krijgen en daarmee de eindstand was bereikt.

Mannen, het moge duidelijk zijn dat dit niet de goeie weg is en ga bij jezelf ten rade of je er alles aan hebt gedaan om deze verliespartij te voorkomen. Met name duelkracht, durf om te voetballen,spelen als team en niet onbelangrijk inzet zijn de sleutelwoorden om tot een resultaat als team
te komen. Ik mag er hopelijk vanuit gaan dat er a.s. zaterdag thuis tegen Ter Leede een heel ander DHC op het veld staat.

Een supporter.