Periodetitel of niet ?

Tekst: Dik Schreuders

In de 1e klasse beslaat de 1e periode 8 wedstrijden, gevolgd door twee perioden van elk 9 wedstrijden. Op 18 november jl. speelde DHC uit bij Groeneweg de laatste wedstrijd van die 1e periode en doordat de 0-2 voorsprong in de laatste 6 minuten werd weggegeven tot een 2-2 eindstand, was DHC nog geen periodekampioen. Immers, concurrent Moerse Boys had op 7 oktober jl. een gestaakte wedstrijd thuis tegen BMT bij een 2-2 stand met nog een 6-tal minuten te spelen.

Op zondag 23 december werden deze minuten uitgespeeld in het Brabantse. Onder toeziend oog van DHC-ers Rob de Lange, Dik Schreuders en Wicher Schreuders kwam er eerst 4 minuten blessuretijd bij van de oorspronkelijke wedstrijd en vervolgens nog eens 2 1/2 minuut. Maar: Moerse Boys scoorde niet tegen 9 BMT-ers en het bleef 2-2. Daarmee was DHC periodekampioen.

Hoewel? Tijdens die 12 1/2 minuut was één van de 9 BMT-ers een speler die bij de oorspronkelijke wedstrijd geschorst was en daarmee ongerechtigd was uitgekomen in deze 12 1/2 minuut van uitspelen van deze wedstrijd. Begin deze week bleek dan ook via de KNVB-app dat BMT hiertoe 4 punten in mindering heeft gekregen en bovendien, dat de 6 minuten (inclusief blessuretijd 10 minuten) van Moerse Boys – BMT overgespeeld moet gaan worden. En dus is DHC weer periodekampioen af.

Op zondag 31 maart a.s. om 14.30 uur volgt opnieuw Moerse Boys – BMT voor 6 minuten (inclusief blessuretijd 10 minuten). Als de stand wederom ongewijzigd op 2-2 blijft, ook als BMT wint, dan is DHC periodekampioen. Als Moerse Boys scoort en wint is de 1e periodetitel voor Moerse Boys.

Nu is Moerse Boys afgelopen zondag in de 2e periode onbereikbaar geworden voor de concurrentie en daarmee winnaar van de 2e periode. Als Moerse Boys alsnog de 1e periodetitel wint, dan gaat de 2e periodetitel naar de hoogst eindigende ploeg ná Moerse Boys. Dat is dan het reeds voor de 2e periode uitgespeelde VUC óf VOC, als de laatste de laatste wedstrijd in deze periode winnend afsluit. DHC is in de 2e periode uitgespeeld en staat daar op de 4e plaats.