Paasweekeinde

Tekst: Dik Schreuders
Het komende paasweekeinde belooft veel mooi weer, zonneschijn en prima temperaturen.  In de jaren 70/80 werd er in het paasweekeinde veel gevoetbald en voor veelal de hogere teams bij de senioren ook dubbel-programma’s. Eerst op de zaterdagavond en vervolgens ‘smiddags op paasmaandag. De jeugd trad aan bij vele jeugdtoernooien in binnen- en buitenland. Dit jaar is er een heel beperkt programma, waar de jeugd nog steeds deelneemt aan diverse toernooien in binnen- en buitenland.
Paasmaandag 22 april a.s. ontvangt DHC om 14.00 uur in het Stadion koploper VOC. De Rotterdammers hielden ons in Rotterdam op 0-0. Maandag zal het team van Rob de Lange moeten winnen om de aansluiting met de topdrie te houden, met name bij nummer 3 VUC, voor de mogelijke plaatsvervangende periode. Er zijn nog slechts vier competitiewedstrijden te spelen, maar het is nog onzeker op DHC wel of niet de nacompetitie voor terugkeer naar de hoofdklasse gaat spelen.  Afgelopen zondag speelde DHC uit bij cvv Zwevers een prima wedstrijd, die met een 2-5 zege werd afgesloten. Of en wat voor consequenties het staken zondag jl. van Velo – BMT zal hebben voor BMT en eventueel voor de competitiestand – nadat BMT eerder ook al bij Moerse Boys werd gestaakt – is nog onbekend. U bent er ook, maandag langs de lijn op de tribunes of op het terras?
DHC 2 won afgelopen zaterdagavond simpel met 5-0 van RKDeo 3. Met voor DHC 2 nog 5 wedstijden te spelen, staan de groen-zwarten 3 punten voor op nummer twee RKAVV 3, waarbij de Leidschendammers één wedstrijd meer hebben gespeeld. De wedstrijd Vuc 3 – DHC 2 die eerder niet doorging omdat de thuisclub niet op kwam, staat nu op de agenda voor dinsdagavond 23 april a.s., 20.00 uur.
Naast de reeds genoemde paastoernooien voor de jeugd, is er paaszaterdag één oefenwedstrijd bij DHC. Om 10.00 uur wordt door DHC O10-1 afgetrapt tegen FC Zoetermeer.
Iedereen wordt een fantastisch paasweekeinde toegewenst !