Oud-DHC-jeugdspelers debuteren in Jupiler League

Tekst: Dik Schreuders

In het afgelopen weekeinde startte de Jupiler League. Direct al waren er twee oud-DHC-jeugdspelers die hierbij hun debuut maakten in het betaalde voetbal.

Vrijdagavond 18 augustus jl. speelde Ronaldo Lima Duarte Lopes met FC Den Bosch thuis tegen Jong AZ (1-3), waar hij in de 70e minuut mocht invallen.

2017-08-23-22-06-48

Ronaldo (19 jaar, geboren 8 juni 1998) speelde in 2012/13 t/m 2014/15 gedurende drie seizoenen in de DHC-C- en B-jeugd (nu O15 en O17).

Afgelopen seizoen speelde hij bij FC Utrecht. Deze zomer maakte hij de overstap naar FC Den Bosch, waar hij deel uitmaakt van de selectie van Jong FC Den Bosch. Direct al de eerste competitiewedstrijd komt hij dus in actie voor het hoogste team van FC Den Bosch.

Maandagavond 21 augustus jl. was het debuut in het betaalde voetbal van Robin Zwartjens (19 jaar, geboren 17 maart 1998) voor Jong FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen FC Oss (0-3). Robin Zwartjens speelde de volle 90 minuten.

Robin speelde vijf seizoenen in de DHC-jeugd van 2010/11 t/m 2014/15. Daarna stapte hij over naar Feyenoord, waar hij afgelopen seizoen aanvoerder was van het O19-1-team. Afgelopen zomer maakte hij zijn debuut in het Nederlands Elftal O19.

DHC wenst beide 1e jaars senioren heel veel succes toe. Wij blijven hen volgen. Wellicht volgen zij Ard van Peppen, ook afkomstig uit de DHC-jeugd, die inmiddels al 13 jaar uitkomt in het betaalde voetbal en – na Excelsior, De Graafschap en RKC – nu als aanvoerder zijn 5e seizoen ingaat bij Roda JC.

Eerder deze zomer zagen we natuurlijk ook onze oud-jeugdspeelster Lineth Beerensteijn met een aantal invalbeurten deel uitmaken van het Nederlands Vrouwenteam, dat Europees kampioen werd. Lineth stapte na de DHC-jeugd over naar ADO, afgelopen seizoen FC Twente en inmiddels maakte zij de overstap naar Bayern Munchen. Ook haar wensen wij natuurlijk veel succes.

Tenslotte moeten we uiteraard ook Romy Speelman niet vergeten. Na de DHC-jeugd ging zij naar Jong ADO Vrouwen, maar dit seizoen komt zij uit in de Eredivisie Vrouwen voor ADO.