Opnieuw ruime thuiszege DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 10 februari 2019, competitiewedstrijd nr 15

DHC – Olympia   4-0  (3-0)

Scheidsrechter:  M. Bruggeling (Oostzaan)

Grensrechters:  S. Aboujid (Bussum) en C. van Rijswijk (Boskoop)

10 min.   1-0     Jordy Brouwer

18 min.   2-0     Jordy Brouwer

41 min.   3-0     Youri Kooijmans

71 min.   4-0     Youri Kooijmans

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper (86 min. Thomas Aangenendt), Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (66 min. Quinten vd Kraaij);

Joren Tromp (79 min. Brent Biesheuvel), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

In al de 9e thuiswedstrijd van dit seizoen behaalt DHC de 7e thuiszege, waar in die zeven thuiszeges op eigen terrein na vandaag het doelsaldo staat op 30-0. Het DHC-publiek kon ook vandaag – in de gedurende de hele wedstrijd stromende regen – viermaal juichen. Aangezien de bezoekers niet scoorden was de eindstand op het scorebord dan ook 4-0.

Trainer/coach Rob de Lange start met dezelfde basiself die vorige week met 7-0 won van Groeneweg. Al in de 5e min. moet scheidsrechter Bruggeling middels een gele kaart optreden tegen één van de bezoekers, als deze ter hoogte van de middencirkel DHC-topscorer Jordy Brouwer fors onderuit haalt. In de 8e min. lijkt DHC al te gaan scoren als Jeffrey van Roon op links prima opent op de snelle Youri Kooijmans, die alleen op het doel afgaat. Kooijmans is niet alleen te snel voor de Goudse verdedigers, maar ook voor de grensrechter, die onterecht voor buitenspel vlagt. Twee minuten later kan het Delftse publiek toch juichen. Vincent Romeijn zet prima druk en verovert de bal, waarna hij Jordy Brouwer aanspeelt. Van net buiten de 16-meter schiet hij in de bovenhoek de 1-0 achter de rood-zwarte doelman. Twee minuten later kan een verdediger een voorzet van Youri Kooijmans net corner koppen voor Joren Tromp. Vervolgens speelt Jordy Brouwer op Joren Tromp die vanaf de punt 16-meter vanaf rechts inschiet, waar de doelman prima redt. Al in de 18e min. wordt de score verdubbeld. Een corner op links van Frank de Lange komt via Youri Kooijmans terug bij De Lange. Deze geeft hoog voor, waar Joren Tromp van dichtbij inschiet. De doelman weet in een reflex deze inzet te keren, maar in de rebound is Jordy Brouwer attent en is het 2-0. Voor Jordy Brouwer daarmee doelpunt 17 in de 15e competitiewedstrijd van dit seizoen. Kort hierna schiet Jessy Nauman van 20 meter over en enkele minuten later schiet Jordy Brouwer van 25 meter net naast. Een volgende mogelijkheid is er voor Joren Tromp, waar de ver uitlopende doelman de bal nog net kan wegtrappen. Na een half uur gaat Jessy Nauman op rechts alleen door na een pass van Jordy Brouwer, maar met een voor het doel vrijstaande meegekomen Youri Kooijmans, is het wederom de grensrechter die zijn vlag opsteekt. Na 41 min. voert DHC de score verder op. Vanaf rechts schiet Joren Tromp de bal langs de kansloze Olympia-doelman, waarna zijn schot op de paal belandt. Vervolgens is Youri Kooijmans er snel bij om de 3-0 binnen te schieten.

Daarmee een uitstekende 1e helft afsluitend met een prima voorsprong en zorgend voor tevreden gezichten bij alles wat DHC is.

Direct na de hervatting speelt Joren Tromp op de de 16-meter ingaande Jessy Nauman, die dan net over schiet. Enkele minuten later speelt Jessy Nauman op Jordy Brouwer net op de rand 16 meter, die direct opzij legt op Frank de Lange. Deze schiet in, maar de doelman kan in een reflex de bal met zijn been tot corner verwerken. Een corner van rechts van Jeffrey van Roon komt net buiten het strafschopgebied bij Vincent Romeijn. Deze schiet hard in, maar via het lichaam van één van de verdedigers gaat de bal over het Goudse doel. Na 58 min. gaat Joren Tromp vanaf rechts in het strafschopgebied door en schiet hard in. De doelman kan de bal net wegtikken. Invaller Quinten vd Kraaij staat in de 71e min. vijf minuten binnen de lijnen, als hij na een actie op rechts de bal hoog voorgeeft bij de 2e paal en Youri Kooijmans bekwaam afmaakt met ook zijn tweede treffer van de middag: 4-0. Enkele minuten later wordt dezelfde Youri Kooijmans alleen doorgaand wederom terug gevlagd wegens vermeend buitenspel. DHC speelt de 2e helft simpel consoliderend uit. In de 85e min. moet DHC-doelman Bas van Zee uitlopend voor de eerste keer vanmiddag in actie komen, waar hij de ingeschoten bal prima keert. In de slotminuut is er dan nog een mogelijkheid voor DHC. Een corner van Frank de Lange vanaf rechts wordt door Brent Biesheuvel ingekopt. De doelman keert de bal, waarna de bal vlak voor het doel weer voor de voeten komt van Brent Biesheuvel. Net op het moment dat hij wil uithalen, fluit scheidsrechter Bruggeling voor het eindsignaal, waarmee de eindstand op 4-0 blijft staan.

Het DHC-thuispubliek moet nu enkele weken geduld hebben voor het volgende thuisoptreden. DHC gaat nu uit naar BMT, vervolgens is er de regio-derby uit bij Den Hoorn op 24 februari a.s. Vervolgens is er een vrije zondag, waarna op 10 maart wordt afgereisd naar Rood Wit Willebrord. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dan over 5 weken na heden op zaterdagavond 16 maart a.s. om 18.00 uur tegen VUC.