Opnieuw gelijkspel in oefencampagne

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 15 augustus 2019, 20.00 uur, Duno-toernooi
DHC – Velo  1-1  (0-0)Scheidsrechter:  Brian de Groot5 min.    1-0  Jessy Nauman33 min.  1-1 (pen.)
Nick Hasper;Manuel Mansanga, Joey Emmerink (77 min. Max Otten), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;Vincent Romeijn (45 min. Quinten vt Hoog), Frank de Lange, Jessy Nauman;Quinten vd Kraaij, Joren Tromp (aanv.) (77 min. Dylan Franquet), Youri Kooijmans (45 min. Andani Ollie)

In de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen kwam DHC wederom tot een 1-1 gelijkspel. Bovendien werd vanavond opnieuw een DHC-doelpunt afgekeurd en schoten de groen-zwarten ook vanavond een strafschop op de lat….

Bij Duno wordt aangetreden tegen zaterdag-1e klasser Velo. Het wordt een wedstrijd waarin beide teams inzet tonen en willen winnen. Al na 5 min. komt DHC op voorsprong als Vincent Romeijn Jessy Nauman bereikt. Een actie op de rand 16 meter en Nauman schiet de 1-0 in. In de 33e min. komt de gelijkmaker als na een corner van Velo de bal vanuit de DHc-verdediging wordt weggeschoten, maar via de arm van een DHC-verdediger. De scheidsrechter besluit tot een strafschop, waaruit de 1-1 op het scorebord komt. Drie minuten later scoort Jessy Nauman vanaf 16 meter opnieuw voor DHC. Op appeleren van de Velo-spelers besluit de scheidsrechter het doelpunt vervolgens af te keuren, kennelijk wegens hands.

Na de doelwisseling is invaller Andani Ollie gevaarlijk na een 1-2-combinatie met Jessy Nauman. Het schot van Andani Ollie gaat nipt via het been van een Westlander en eindigt buitenkant paal. Kort hierna bereikt Andani Ollie vanaf links Jessy Nauman, die vervolgens net buiten het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. De vrije trap van Frank de Lange gaat net naast. In de 65e min. is het opnieuw een pass van Andani Ollie die Joren Tromp bereikt. Deze stuit op de doelman, waarna de bal bij Jessy Nauman komt. Deze schiet van afstand hoog in, waarna een terug gesnelde verdediger de bal net van de doellijn kan wegtrappen. Met nog tien minuten op de klok is er een actie van Quinten vd Kraaij, waarop een Velo-speler hands maakt binnen het strafschopgebied. Jeffrey van Roon schiet vanaf 11 meter de strafschop op de lat. Kort hierna fluit de shceidsrechter voro het einde.

DHC vervolgt het Duno-toernooi komende zaterdag om 14.30 uur met een wedstrijd tegen zaterdag 1e klasser Die Haghe.
Eveneens zaterdag (aanvang 12.00 uur) komt een DHC-team uit bij Full Speed / Delft voor de Stad Delft Bokaal. In de ene finalepoule komt DHC in actie tegen Ariston’80 en tegen Full Speed. In de andere finalepoule komen Delft, Sep en Vitesse Delft in actie.