Onbegrijpelijk

Tekst: Dik Schreuders

Onbegrijpelijk. Dat was de reactie van heel velen toen afgelopen zaterdagochtend vroeg alle wedstrijden van O10, O9, O8 en O7 plots werden afgekeurd. Het was lekker weer, geen regen, geen wind, geen sneeuwresten of ijs op de velden.

Bij de opening direct na 7 uur ’s ochtends zag het er allemaal prima uit en de eerste bellers kregen van mij dan ook als antwoord ‘Alles gaat door’. Kort na half acht echter op de KNVB-app plots bij de wedstrijden van de jongere jeugdteams ‘Afgekeurd’. Verbazing en de gedachte ‘wie heeft dat gedaan, wie maakt er een grap ? ‘ Gelijk ook op de app bij andere verenigingen gekeken en daar exact hetzelfde…..Er kan dus maar één reden zijn, de KNVB heeft plots alles voor de jongste jeugd afgekeurd. Tegenstanders bellen ‘Waarom hebben jullie het bij DHC plots afgekeurd ?’ Mijn antwoord dat niet DHC, maar de KNVB dit heeft gedaan, resulteert in ongeloof. ‘Dat betekent dat bij u thuis ook de jongste jeugd is afgekeurd, weet u dat ?’ Opnieuw ongeloof. Ook de ouders die zich al in ons clubgebouw hebben verzameld met hun kinderen voor de eerste wedstrijden, reageren verbaasd, als ik de bovenstaande mededeling kom vertellen. Een aantal teams gaan onderling op onze prima bespeelbare kunstgrasvelden een wedstrijd spelen, zoals later ook de oudere jeugd doet. De weers- en terreinomstandigheden waren sinds vrijdag alleen maar verbeterd. Waarom keurde men het dan niet tijdig eind vrijdagmiddag af ? Onbegrijpelijk. Dat woord hoorde ik afgelopen zaterdag vele keren.

Een zevenklapper afgelopen zondag voor DHC thuis tegen Groeneweg: 7-0. Deze zondag opnieuw een thuiswedstrijd. Olympia komt bij ons op bezoek, waar de seizoensopening in Gouda enige maanden terug in een 3-4 overwinning eindigde voor onze groen-zwarten. Afgelopen zondag eindigde de topper tussen Moerse Boys en VOC in een gelijkspel, zodat wij weer iets zijn ingelopen….Moedig onze mannen komende zondag aan in ons Stadion, aanvang 14.00 uur. Wij moeten de aansluiting houden en dus is winst geboden.

Koploper DHC 2 speelde op zondag 9 december 2018 haar laatste competitiewedstrijd, daarna volgde een afkeuring en de winterstop. Deze zondag wordt hervat tegen staartploeg WIK 3, aanvang in eigen Stadion om 11.30 uur. Kom kijken, als voorproefje op de wedstrijd van DHC 1. DHC 3 verloor afgelopen zondag voor de tweede keer deze competitie. De nederlaag uit bij Sep 4 betekent dat de rood-gelen onze mannen zijn gepasseerd op de ranglijst, waar in verliespunten DHC 3 nog wel de beste papieren heeft. Deze zondag kan men zich uit bij Remo 7 revancheren. Middenmoter DHC 4 verloor zondag jl. van mede-middenmoter RKDeo 9. Deze week ontvangt men om 11.00 uur op eigen veld koploper Wippolder 5. In Zoetermeer gaat DHC Veteranen-1 naar Oosterheem Vet-1. Afgelopen zondag wonnen onze mannen in eigen Stadion met 5-2 van het hoger geplaatste ODB Vet-2, waar spits Peter Jansen alle vijf de treffers voor zijn rekening nam.

Afgelopen zaterdag een prima wedstrijd en een prima resultaat van DHC O19-1 in de oefenwedstrijd tegen het één divisie hogere spelende Westlandia. Het werd dik verdiend 3-1 voor de groen-zwarten. Hopelijk geeft dit vertrouwen bij de hervatting van de competitie. Halverwege de competitie neemt men de 11e plaats in, waar het bezoekende ARC bovenaan staat. Aanvang is om 15.00 uur. DHC O19-2 won enkele weken geleden thuis van Full Speed O19-1, waar dit nu bij de hervatting van de competitie een 0-3 nederlaag werd. Deze week reist men af naar Quick. DHC O17-1 zag haar oefenwedstrijd thuis tegen Spartaan’20 al voor rust bij een 1-0 voorsprong gestaakt. Een ongelukkige maar harde botsing tussen twee spelers in een luchtduel betekende dat een ambulance ter plaatse moest komen en de betreffende DHC-speler afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis. Gelukkig mocht hij dezelfde avond al naar huis. Goed herstel toegewenst Curtis !

Deze zaterdag ontvangt men voor de competitie om 13.00 uur het enige plaatsen lager geplaatste Barendrecht. DHC O17-2 start het 2e deel van de competitie in de 1e klasse-promotie. De eerste wedstrijd is uit bij Katwijk. In de poule met 12 teams is er naast DHC O17-2 nog één tweede team (Westlandia), de overige tien zijn alle O17-1-teams. Succes mannen !  Ook DHC O17-3 komt uit in de 1e klasse. Zij starten om 15.00 uur thuis tegen TAC’90.

Waar DHC O16-1 van de eerste competitiehelft is doorgeschoven naar de O17-klasse, is het voormalige DHC O16-2 nu DHC O16-1. Men trapt om 13.00 uur thuis af tegen RKDeo. DHC startte zaterdag jl. met een 4-5 uitzege, RKDeo won de eerste wedstrijd met 6-4. In  Vlissingen komt DHC O15-1 in actie bij JVOZ. Ons team neemt halverwege het seizoen in de 2e divisie met slechts één punt achterstand op UVS een prima 2e plaats in. Volgende week in Delft de topper DHC tegen UVS. Dan moet men nu wel de drie punten mee terug nemen uit Zeeland……DHC O15-2 gaat voor de competitie-herstart uit naar ASC in Oegstgeest. Om 9.30 uur trapt DHC O14-1 thuis af tegen WIK. Door DHC O14-1 werd afgelopen week gestart met een 1-5 uitzege bij DHL. DHC O13-1 won de eerste 10 competitiewedstrijden van deze competitie, om begin december jl. tegen het gelijk op kop staande Alphense Boys 1-1 te spelen. De hervatting nu is uit bij DSO in Zoetermeer. In Naaldwijk treft DHC O12-1 Westlandia. Waar men in de 1e competitiehelft alle 7 wedstrijden won, startte men vorige week met een 7-1 overwinning thuis tegen Lyra. DHC O12-2 speelt uit bij HVV.

DHC O11-1 gaat uit naar Foreholte. Afgelopen zaterdag maakte het bezoekende UVS kort voor tijd de gelijkmakende 2-2. In de 1e competitiehelft wonnen de groen-zwarten 8 keer en verloren slechts 1 keer. DHC O11-2 ontvangt om 11.00 uur SEV. Aanvang 9.30 uur voor DHC O10-1 thuis tegen TOGB. DHC O10-2 gaat uit naar Katwijk. DHC O9-1 blijft dichterbij en gaat uit naar Nootdorp. DHC O9-2 speelt uit bij Laakkwartier. In Pijnacker treft DHC O8-1 Oliveo, terwijl de omgekeerde wedstrijd in Delft plaatsvindt voor DHC O8-2 (8.30 uur). Bij de jongste jeugd is het in Leidschendam-Voorburg Wilhelmus tegen DHC O7-1 en in Delft om 8.30 uur DHC O7-2 tegen SVH.

Ik ga er vanuit dat we richting lente gaan en dat de KNVB geen grootscheepse afkeuringen afkondigt. Ten gevolge van de regen wellicht komend weekeinde hier en daar een incidentele afkeuring.

Voor alle teams en iedereen geldt dat de geplande wedstrijd doorgaat, zolang er geen andere officiële berichten zijn. Laat je teamgenoten niet in de kou of in hun hemd staan en zorg dat je er bent als team. Dit ondanks kou, regen, wind, sneeuw of ijs.

De officiële afkeuringen staan rechts bovenaan op de DHC-site. Daar de kop ‘Afgelastingen’. Als je daarop klikt kun je zien of er wedstrijden van DHC-teams zijn afgekeurd. Wij proberen dit altijd zo actueel mogelijk bij te houden. Daarbij zijn wij uiteraard met name afhankelijk van berichtgeving van andere (thuis)spelende verenigingen. Is men al zo vroeg bereikbaar, is het al zo vroeg bekend of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Bij DHC-teams is de kans op afkeuringen thuis met twee kunstgrasvelden niet zo groot, maar bij strenge vorst óf bij sneeuw kan het ook bij ons thuis worden afgekeurd.

Voor iedereen een sportief en succesvol weekeinde.