Oefenwedstrjid DHC E9 – DHL E1

2017-02-06-09-20-17--1688872560

Voor DHC E9 stond een vriendschappelijke uitwedstrijd te wachten bij onze buren DHL. Het was even wachten totdat de wedstrijd op het hoofdveld afgelopen was, maar uiteindelijk konden we rond 16:30 beginnen. De lichten waren alvast aangedaan, het zou een latertje worden vandaag.

Al snel bleek de trainer de ”vaste” opstelling compleet omgegooid te hebben. Spelers die normaal voor de aanval moesten zorgen speelden nu achterin. En andersom moesten de vaste verdedigers voor de doelpunten gaan zorgen. In het begin was het even schrikken, DHL had vrij snel een kans maar gelukkig schoot DHL de bal hoog over het doel van Ali.

Er zat veel energie in het spel van DHC. Bij balverlies werd er gelijk gejaagd op de bal, combinaties werden mooi gemaakt. Ondanks de vreemde opstelling zag het er eigenlijk best goed uit. Vanuit de verdediging werd er mooi opgebouwd en de aanval gezocht. Het spel werd na de eerste gevaarlijke kans gemaakt door DHC. Uiteindelijk lukte het Abdul om het net te vinden na mooi samenspel van meerdere spelers. Zo laat Adbul zien dat hij naast het verdedigen wat hij normaal doet ook doelpunten kan maken.

DHC E9 heeft wel vaker met 1-0 voorgestaan, hoe gaat dit aflopen? DHL probeert aan te vallen, maar veel ballen worden afgestopt door de gelegenheids verdedigers Lars en Noussair en de vaste rots in de branding Mamadou.

Ook al had DHC het overwicht; het tweede doelpunt werd pas laat in de tweede helft gemaakt. Een mooie pass van Adbul op Nurralah die Annis weet te vinden. Prachtig combinatie voetbal.

Deze overwinning is echt door samenwerking van het hele team gedaan en niet alleen door de namen hierboven. Ali had een mooie redding, gelukkig hoefde hij niet vaak zijn doel te verdedigen. Sam was gelegenheids spits en wist zich goed vrij te lopen. Mendres; uitstekend werk op het middenveld en zowel bij de aanval als verdediging goed geholpen. Een keer op snelheid de aanval van DHL onderbroken. Luca die de bal altijd aan zijn voeten gelijmd leek te hebben en Amin met zijn mooie steekpassjes en lange ballen.

Volgende week weer zo’n mooi samenspel!

https://www.youtube.com/watch?v=hw465gOKMEc&feature=youtu.be