Nuttige oefenwedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 3 oktober 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

54 min.      1-0

85 min.      2-0

90+1 min.  2-1   Jordy Brouwer

Blairi Schermer;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (45 min. Anthony Pique), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon (45 min. Sinte Fonkel);

Tidde Tromp (aanv.) (24 min. Dominique Ahanhanzo), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer (2e aanv.), Melvin Vissers

DHC speelde dinsdagavond een nuttige oefenwedstrijd uit bij zaterdag-hoofdklasser Rijnvogels. Bij Rijnvogels in het team oud-DHC-spelers Brigth Ampong en Ryan Lugtigheid. DHC trainer/coach Rob de Lange kon Levi Schipper en Djarreld Muntslag in verband met blessures niet opstellen. Verder zat doelman Daniel vd Knijff de hele wedstrijd op de bank en speelden vaste krachten Tidde Tromp (blessure), Joey Emmerink, Jeffrey van Roon en Anthony Pique slechts maximaal één helft, waardoor andere spelers minuten konden maken.

In de eerste 10 min. moet DHC tot tweemaal toe scoren. Eerst strandt Melvin Vissers alleen voor de Katwijkse doelman op die doelman en kort daarna schiet Vincent Romeijn van 16 meter goed in, maar kan de doelman de bal corner tikken. Vervolgens zijn er twee aanvallende ploegen, waar doelman Blairi Schermer halverwege de 1e helft een ingeschoten bal prima stopt. Kort daarna stopt de Rijnvogels doelman een kopbal van Jordy Brouwer.

Kort na rust speelt invaller Sinte Fonkel vanaf rechts pgoed op Jordy Brouwer, maar een verdediger kan net ingrijpen. In de 54e min. neemt de thuisploeg na een kopbal de leiding: 1-0. In de 2e helft is DHC nog dichtbij een doelpunt na een voorzet van Anthony Pique net langs Jordy Brouwer en vervolgens Jordy Brouwer, waar een verdediger – ook volgens de neutrale grensrechter – met de hand de bal in het strafschopgebied wegslaat. De scheidsrechter laat doorspelen en in de tegenaanval scoort Rijnvogels de 2-0. In blessuretijd dan toch de verdiende Delftse treffer als Melvin Vissers op rechts Sinte Fonkel aanspeelt en diens voorzet door Jordy Brower wordt afgerond. Hiermee komt de eindstand op 2-1.