Noordwijk tegenstander in bekerfinale

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdag 11 april jl. bereikte DHC via een 1-3 uitzege bij Ter Leede de bekerfinale van district West2. Zaterdag 15 april is de andere halve finale gespeeld. In Noordwijk won thuisclub Noordwijk met 3-0 van Excelsior M. 2.

Noordwijk is competitiegenoot van Ter Leede in de zaterdag Hoofdklasse A. Waar Ter Leede daar koploper is, neemt Noordwijk in die afdeling momenteel de 5e plaats in. Daarmee komt men op hetzelfde niveau uit als zondag-hoofdklasser DHC.

De finale wordt op zaterdag 20 mei a.s. gespeeld op het terrein van ARC in Alphen ad Rijn. Aanvang daar is om 15.30 uur. DHC rekent op de steun van hun supporters.

Twee seizoenen terug, op zaterdag 14 maart 2015, speelde DHC in de kwartfinale van de districtsbeker ook tegen Noordwijk. In Noordwijk werd het toen een duidelijke 3-0 overwinning voor Noordwijk.

Plaatsing voor de halve finale dit jaar betekent dat DHC zich heeft geplaatst voor de KNVB Beker betaald voetbal voor het komende seizoen. De eerste twee ronden staan geprogrammeerd voor het weekeinde van 19/20 augustus a.s. en vervolgens óf midweeks op 23 augustus óf in het daarop volgende weekeinde van 26/27 augustus.