Nipte nederlaag voor negental DHC-ers

Tekst: Dik Schreuders

zondag 8 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 6

RKHVV – DHC     3-2  (2-1)

Scheidsrechter:  D.H. de Vries (Amstelveen)

Grensrechters:  C.D.R. vd Hul (Capelle ad IJssel) en K. Tary (Leeuwarden)

31 min.     1-0

33 min.     2-0

37 min.     2-1    Wesley Verhoek

61 min.     3-1

79 min.     3-2     Roy Speelman

Daniel vdKnijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn (70 min. Roy Speelman);

Wesley Verhoek, Dominique Ahanhanzo (61 min. Sinte Fonkel), Melvin Vissers

Boekingen:

12 min.  Wesley Verhoek

37 min.  2e boeking Wesley Verhoek en dus rood

57 min.  Melvin Vissers

70 min.  2e boeking Melvin Vissers en dus rood

Het werd nog spannend, toen een negental DHC-ers in de slotfase terugkwam tot 3-2 en daarna nog de mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Duidelijk is dat het verlies van drie punten enkel en alleen de DHC-ers zelf te verwijten viel, doordat commentaar op de leiding nog vanaf voor rust resulteerde in slechts 10 DHC-ers en de laatste 20 min. nog maar 9. Dubbelgeel en dus rood voor de aanvallers Wesley Verhoek en Melvin Vissers.

Op het matige kunstgrasveld in Huissen (morgen gaat dit eruit ten voordele van een gloednieuwe mat) kon Rob de Lange niet beschikken over Jordy Brouwer (geschorst), Djarred Muntslag en Levi Schipper (beiden geblesseerd). Roy Speelman nam na een blessure weer plaats op de bank.

In de 8e min. een combinatie aan de rechterkant van Wesley Verhoek met Vincent Romeijn, waar de laatste hard inschoot, maar het schot door de Gelderse doelman gepareerd kon worden. Een vrije trap na nog geen kwartier van de thuisclub vanaf de punt strafschopgebied werd door doelman Daniel vdKnijff prima overgetikt. Vervolgens is het Melvin Vissers die Anthony Pique wegstuurt, waarna diens voorzet door een verdediger nipt onderschept kan worden. Kort daarna wederom Melvin Vissers diep op Tidde Tromp, die alleen voor de doelman komt, maar diens schot nog net door de doelman tot corner getikt kan worden. DHC is de aanvallende partij en het wachten is op de openingstreffer. Wesley Verhoek ziet zijn inzet net gestopt door de doelman en vervolgens gaat een laag schot van Wesely Verhoek van net binnen het strafschopgebied net voorlangs. In de 19e min. ziet aanvoerder Tidde Tromp zijn schot gestopt door de doelman van de thuisclub. In de 30e min. de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, als men op de lat schiet. Wesley Verhoek speelt dan op Melvin Vissers die van rechts het strafschopgebied ingaat, hard inschiet, maar opnieuw pareert de doelman dit schot, waarna in de rebound een verdediger net voor Frank de Lange de bal wegtrapt. De verre counter resulteert dan in een duel tussen Anthony Pique en een RKHVV-speler. Pique gaat onderuit, de scheidsrechter laat doorgaan en alleen voor doelman Daniel vdKnijff is het in de 31e min. 1-0. Nog geen 2 min. later wordt de score verdubbeld, als een hoge bal in de DHC-verdediging niet goed wordt verwerkt, de bal voor de voeten komt van één van de blauwen en de stand 2-0 is. DHC blijft de aanval zoeken. Melvin Vissers schiet alleen voor de doelman naast en een volgend schot van Vissers wordt gestopt door de doelman. In de 37e min. komt DHC dan toch dichterbij, als Wesley Verhoek na een pass van Frnak de Lange aan de linkerkant het strafschopgebied ingaat en schitterend en keihard onhoudbaar inschiet: 2-1. Vervolgens loopt hij bij het teruglopen langs scheidsrechter De Vries, zegt iets en krijgt daarvoor zijn 2e geel en dus rood….DHC moet dan door met 10 man.

Kort na rust wordt Tide Tromp terug gevlagd voor buitenspel, maar duidelijk is dat de in het wit gestoken groen-zwarten zich – ondanks de ondertal-situatie – niet neerleggen bij een nederlaag. In de 61e min. is het echter de thuisclub die via een prima doelpunt van de spits, die zich in de 16 meter vrij draait en hard uithaalt, de 3-1 op het scorebord zet. Enkele minuten later gaat Melvin Vissers richting het RKHVV-doel en wordt dan binnen de 16 meter aangetikt, waar de scheidsrechter echter niets in ziet en laat doorspelen. Melvin Vissers doet zijn beklag bij de man in het geel en ook hij krijgt dan zijn 2e geel en dus rood. DHC moet dan in de 70e min. met slechts 9 man verder, met dus een 3-1 achterstand. Toch legt het negental zich niet neer bij een nederlaag. In de 73e min. schiet Tidde Tromp van afstand over de doelman, die de bal nog net over de lat corner kan tikken. Na 79 min. speelt Tidde Tromp op links op de ingevallen Roy Speelman, die de 16 meter ingaat, zijn tegenstander uitkapt en diagonaal de doelman passeert: 3-2. De spanning is weer terug. Twee minuten later een vrije trap vanaf rechts van 25 meter van Jeffrey van Roon, welke echter ternauwernood door de doelman gered kan worden. Kort hierna een vrije trap van Frank de Lange vanaf links, waarop Joey Emmerink inkopt, maar het is opnieuw de doelman die redding brengt. Ook bij de laatste mogelijkheid in blessuretijd brengt de doelman redding op opnieuw een vrije trap van Jeffrey van Roon.

Na 6 wedstrijden dus de 2e nederlaag op vreemde bodem voor DHC. Een onnodige nederlaag. Komende zondag de kans op revanche thuis aan de Brasserskade tegen Heerenveen. De vraag is hoe trainer/coach Rob de Lange de spelerspuzzel oplost.