Nieuwe winst voor gehandicapt DHC 2

Tekst:  Dik Schreuders

zaterdag 13 april 2019, 18.00 uur, competitiewedstrijd nr 17

DHC 2 – RKDeo 3    5-0  (4-0)

Scheidsrechter: M. Uijttewaal (Alkmaar)

6 min.     1-0   Andani Ollie

20 min.   2-0   Max Otten

30 min.   3-0   Roy Speelman

41 min.    4-0 Andani Ollie

88 min.    5-0 Anass Attahiri

Dion de Jong;

Anele Mieloo, Abdulhak Abdalah, Dariem Hennep (aanv.), Anass Attahiri;

Quinten vt Hoog, Max Otten, Roy Speelman;

Raiefo Ragil, Rayvano van Alphen (45 min. CJ Netten), Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Bij DHC 2 ontbraken zaterdagavond voor de competitiewedstrijd tegen RKDeo 3 om verschillende redenen de nodige spelers. Trainer/coach Francis Janse kon dan ook slechts beschikken over 11 spelers. En toen kort voor rust Rayvano van Alphen geblesseerd moest uitvallen, viel na rust de aanwezige O17-2-doelman CJ Netten in, waarna doelman Dion de Jong in de sits ging spelen. Dat het na een 4-0 ruststand uiteindelijk 5-0 werd, betekende opnieuw 3 punten toegevoegd aan het totaal.

Afwezig ten gevolge van een blessure is spits Jurgylio Limon, terwijl Lennart van Kruijl vanavond verhinderd is. Voorts zijn Thomas Aangenendt en Quinten vd Kraaij morgen bij DHC 1 en daarmee vanavond niet beschikbaar. Vervolgens valt dan kort voor rust aanvaller Rayvano van Alphen geblesseerd uit. Daarmee dus de nodige problemen voor de groen-zwarten, met name aanvallend.

Al na 6 min. kan het scorebord naar 1-0, als Raiefo Ragil vanaf rechts voorzet en Andani Ollie van binnen de 16-meter scoort. DHC 2 is constant in de aanval, maar pas in de 20e min. wordt de score verdubbeld. Een laag schot van rand 16-meter van Max Otten betekent 2-0. Tien minuten later een hoge voorzet vanaf rechts van Max Otten, waar Rayvano van Alphen van bij de 2e paal teruglegt en van dichtbij Roy Speelman de 3-0 inschiet. Vijf minuten later treedt doelman Dion de Jong prima op bij een spaarzame aanvallende actie van de gasten uit Nootdorp. Kort voor rust een actie over de rechterkant van Andani Ollie op snelheid, die zijn tegenstander er uit loopt en vervolgens alleen op het doel afgaat en voor de doelman koelbloedig blijft: 4-0.

Na de doelwisseling lijkt DHC 2 het wel genoeg te vinden. In de 57e min. schiet Andani Ollie na een nieuwe actie op de paal. DHC 2 is nagenoeg constant in de aanval, waar de ingevallen 15-jarige doelman CJ Netten bij de enkele tegenaanvallen goed optreedt. De groen-zwarten komen regelmatig gevaarlijk dicht bij het RKDeo-doel, maar scoren blijkt in de 2e helft een probleem. In de 86e min. passt Andani Ollie op Raiefo Ragil, waarna diens treffer wegens buitenspel wordt afgekeurd. Twee minuten later bereikt Andani Ollie nu Anass Attahiri die alleen doorgaat en voor de 5-0 eindstand zorgt.

Dank aan KNVB-scheidsrechter Manuel Uijttewaal, die – nadat de KNVB de scheidsrechter van deze wedstrijd afhaalde – door ons bereid werd gevonden om vanuit zijn woonplaats Alkmaar, via een KNVB-optreden in Soest, vanavond om 18.00 uur deze wedstrijd voor DHC te willen fluiten.