Na winst DHC nu op 10 uit 4

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 13 oktober 2018, 18.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

DHC – Spartaan’20      2-0  (1-0)

Scheidsrechter:   S. Spaan (Grootebroek)

18 min.    1-0    Jessy Nauman

67 min.    2-0    Jessy Nauman

Bas van Zee;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt;

Joren Tromp (57 min. Vincent Romein), Frank de Lange, Jessy Nauman (81 min. Roy Speelman);

Soliman el Yakoubi (68 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

Een zomerse zaterdag betekent tot aan komend voorjaar de laatste zaterdagavond-wedstijd in het DHC-Stadion. DHC trapt om 18.00 uur als koploper af tegen het Rotterdamse Spartaan’20. Na 90 min. noteren de Delftenaren een 2-0 overwinning, schrijven 3 punten bij en met 10 uit 4 blijft men ook na dit weekeinde koploper. Een prima start in de 1e klasse voor DHC.

DHC blijkt gedurende de hele wedstrijd sterker, creëert de nodige kansen, waar de gasten heel weinig tegenoverstellen. De bezoekers zijn soms fysieker in de duels, maar voetballend is DHC de bovenliggende partij. In de 5e min. is DHC dichtbij de eerste treffer als Jessy Nauman de bal meespeelt met de doorlopende Joren Tromp, maar net binnen de 16-meter kan een verdediger de bal blokken.  Enige minuten later gaat een voorzet vanaf rechts van Joren Tromp over Jordy Brouwer heen. Na een kwartier een vrije trap vanaf rechts van Youri Kooijmans, Jordy Brouwer kopt, maar vervolgens wordt vlak voor het doel Joey Emmerink buitenspel gegeven. een minuut later stuit de dorgaande Youri Kooijmans op een verdediger en levert dit niet meer op dan een hoekschop. In de 18e min. kan de groen-zwarte aanhang juichen. Jordy Brouwer speelt naar rechts op de doorgaande Jessy Nauman die binnen de 16-meter komt en laag diagonaal inschiet: 1-0. Halverwege de 1e helft een combinatie van Youri Kooijmans op Jordy Brouwer en terug op Kooijmans, waarna diens inzet via Spartaan’20-doelman Giovanni de Man nog net wordt aangetikt en via buitenkant paal, levert dit slechts een hoekschop op. Hierna gaat een voorzet van Joren Tromp hoog voorlangs en kort hierna schiet Youri Kooijmans van 25 meter net over. De rust komt dan ook met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de 51e min. is er een corner voor de Rotterdammers, waarna de bal in een scrimmage enige meters voor het doel plots blijft liggen, maar niemand in de beurt is. Vervolgens is het Youri Kooijmans die een actie maakt en versnelt waarna zijn voorzet door de doelman gepakt kan worden. Na precies een uur op rechts een voorzet van invaller Vincent Romeijn, waarna Jordy Brouwer de bal niet goed kan inkoppen. In de 66e min. stopt de Spartaan’20-doelman een schot van Soliman el Yakoubi. Een minuut later verdubbelen de groen-zwarten de voorsprong. Jordy Brouwer speelt op links op Youri Kooijmans, waarna diens voorzet bij de 2e paal van dichtbij door Jessy Nauman wordt ingeschoten: 2-0. Vijf minuten later kopt Youri Kooijmans naast na een vrije trap van Frank de Lange. Enkele minuten later een afstandsschot van 16 meter van Spartaan’20, waar DHC-doelman Bas van Zee een keer moet optreden, maar de bal eenvoudig kan pakken. Met nog ruim 10 minuten te gaan een actie op links van Youri Kooijmans de 16-meter in, waarna Djerreld Muntslag uit de voorzet van midden voor het doel hoog overschiet. Met nog ruim 5 minuten te gaan schiet invaller Roy Speelman van een meter of 20 hard in, maar via de vingertoppen van doelman Giovanni de Man gaat de bal net over.

DHC kan kort hierna met 3 punten op zak de kleedkamer opzoeken. Een prima start met 3 overwinningen en 1 gelijkspel én de koppositie. 10 punten uit 4 wedstrijden, doelcijfers 11-5. Dat het vervolgens deze mooie zaterdagavond nog lang gezellig bleef op het DHC-terras en in het DHC-clubgebouw is logisch.