Na 0-2 voorsprong, alsnog 2-2 voor DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 19 maart 2017, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 19

VFC 2 – DHC 2      2-2  (0-2)

Scheidsrechter:   J. Bizid (Gouda)

34 min.   0-1   Dominique Ahanhanzo

38 min.   0-2   Chris Hagi

62 min.   1-2

73 min.   2-2

Aron Bevelander;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Natan Songsuk (45 min. Damon Verloove (2e aanv.)), Uno Martha;

Jacky Doorschodt, Chris Hagi, Ricky Schaap (aanv.) (75 min. Ismail el Hachioui);

Junior Okorocha, Dominique Ahanhanzo (61 min. Kwaku Etwi), Sinte Fonkel

Boekingen:

18 min. Natan Songsuk

Rood:

86 min. Chris Hagi

Een 0-2 voorsprong uit bij nummer 3 VFC 2 toch nog uit handen geven. Een 2-2 gelijkspel wat dus achteraf teleurstellend genoemd kan worden. Maar de teamspirit, de instelling, het positieve spel en de wil om te winnen, was vandaag perfect. Een heel jong 14-tal spelers waarvan twee 21-jarigen, zes 20-jarigen en zes 19-jarigen. Winst had de verdiende beloning geweest, het mocht helaas niet zo zijn. Komende week/weken lekker trainen, de resultaten gaan echt komen !

Trainer/coach Barry de Poorter meldt zich kort voor vertrek wegens ziekte af. Doelman Deepak Mohanlal is vandaag verhinderd, terwijl mede-doelman Nishant Bekaroe met DHC 1 mee moet. Dit betekent dus het debuut vandaag van Aron Bevelander, TU-student afkomstig uit Nijmegen, die al sinds begin van het seizoen meetraint en deel uitmaakt van de spelersgroep. Ook Sergio Calor was vandaag niet beschikbaar. Verder zijn er vandaag geen A1-spelers. Terug van verblijf in Mexico is Ricky Schaap, terwijl Damon Verloove (op de bank startend) terug is na één wedstrijd schorsing.

De eerste gevaarlijke actie is na 7 min. een afstandsschot van Jacky Doorschodt, hetgeen de doelman nog net corner kan tikken. Vijf minuten later pakt de doelman een nieuwe poging van Jacky Doorschodt. Kort hierna een prima voorzet vanaf links van de opkomende Uno Martha die bij de 2e paal door Dominique Ahanhanzo op Junior Okorocha wordt gespeeld, waarna de doelman ook zijn schot stopt. In de 17e min. schiet Junior Okorocha van rand strafschopgebied, maar het schot spat boven de doelman op de lat uiteen. Halverwege de 1e helft een voorzet van Sinte Fonkel, waarna Generick Luydens zijn schot van binnen de 16-meter geblokt ziet worden door een verdediger. Na 34 min. dan de terechte voorsprong. Een actie op links van Sinte Fonkel, waarna Generick Luydens prima vervolgt en van dichtbij Dominique Ahanhanzo dan de 0-1 binnenschiet. Vier minuten later is het zelfs 0-2 na een weergaloze solo van Chris Hagi ! Daarmee gaan de groen-zwarten met een dik verdiende 0-2 voorsprong naar de thee.

De 2e helft heeft DHC 2 de sterke wind mee, maar de thuisclub zal ongetwijfeld gaan proberen de achterstand ongedaan te maken. Nadat al snel een doelpunt van VFC 2 terecht wegens buitenspel wordt afgekeurd, ziet Generick Luydens in de 48e min. zijn schot via een verdediger corner gaan. Kort hierna schiet Ricky Schaap een vrije trap van 20 meter net naast. In de 62e min. een corner voor de Vlaardingers die bij de 1e paal komt en in een sprongduel met een tegenstander wil Uno Martha de bal wegkoppen, maar deze belandt dan ongelukkig in het eigen doel: 1-2. Met nog 20 min. te spelen schiet Junior Okorocha een vrije trap over en direct daarna een actie van Sinte Fonkel op rechts in het strafschopgebied, waarna hij net naast schiet. In de tegenaanval een lage voorzet van hun linkerkant die door Aron Bevelander voor een aanvaller kan worden weggetikt. Maar als de bal dan niet wordt weggetrapt is er een andere aanvaller die in balbezit komt en van dichtbij inschiet: 2-2. Met nog 8 min. te spelen is er een actie van Chris Hagi binnen het strafschopgebied, die de doelman al passeert, maar vervolgens kan het dan niet worden afgerond. Enkele minuten later een actie vanaf links van Junior Okorocha, waarna zijn schot net voorlangs gaat. In de 86e min. is er dan frustratie en teleurstelling na een mislukte DHC-actie bij Chris Hagi, waar hij een ongewenst woord uit, hetgeen de scheidsrechter beloont met rood. In de 90e min. is er in de DHC-verdediging enkele meters buiten het strafschopgebied een bal op de arm bij Jacky Doorschodt, hetgeen dus resulteert in een vrije trap voor VFC 2. De hard ingeschoten vrije trap wordt prima verwerkt door doelman Aron Bevelander. In blessuretijd is er dan nog een schot van Junior Okorocha vanaf links, hetgeen wordt gestopt door de doelman en in de rebound ziet Jakcy Doorschodt zijn schot net over gaan. Tenslotte is er dan nog een mogelijkheid als Damon Verloove alleen kan doorgaan, maar door de grensrechter wegens buitenspel wordt teruggevlagd.

Al met al teleurstelling over het gelijke spel, maar trots op het team!