Knappe en terechte overwinning

TOGB JO13-3 – DHC JO13-2

Ruststand 0:0

Einduitslag 1:2

Doelpunten: Jaylano, Sem

Vorige weer werd een knap gelijk spel behaald bij koploper Nootdorp. Belangrijkste vraag vandaag was of onze jongens de sterke tweede helft van verleden week konden doortrekken naar de uitwedstrijd in Berkel. Gelukkig zou blijken dat dat deze keer het geval zou zijn!

In het begin was de wedstrijd in evenwicht. Veel duels op het middenveld en weinig gevaar voor beide goals. Geleidelijk aan begon DHC echter de wedstrijd naar zich toe te trekken en na een klein kwartier gaf dat de eerste grote kans voor DHC. Max schoot goed in, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Niet veel later een bijna identieke kans en waar de keeper geklopt leek, stopte de doelman de bal ver buiten zijn eigen strafschopgebied met de hand. Dat betekende tien minuten naar de kant en kansen voor DHC om op voorsprong te komen. Helaas lukte dat niet, al bleef DHC de beste kansen krijgen. Het enige gevaar van TOGB kwam uit een mislukte buitenspelval en een corner, maar tot echte ingepen hoefde Benjamin niet te komen. Daardoor werd het rust met een ouderwetse dubbele nul op het scorebord.

Na de pauze trok DHC het goede spel verder door. En de beloning kwam al snel. Na een mooie aanval ging Jaylano goed door en schoot de bal feilloos langs de keeper. Een terechte voorsprong. DHC bleef daarna de betere ploeg en creëerde enkele hele en halve kansen. Uiteindelijk schoot Sem op prachtige wijze de 0-2 binnen. De aanname, het vrijspelen via een eenvoudige voetbeweging en het schot deden denk aan doelpunten van Bergkamp in zijn beste jaren. Er kwamen vervolgens kansen op 3-0 maar wat pech stond een definitieve beslissing in de weg. TOGB werkte wel hard om terug in de wedstrijd te komen maar slaagde er nauwelijks in om daadwerkelijk in de buurt van ons doel te komen. Tot enkele minuten voor tijd plots toch de aansluitingstreffer viel. Enige gemakzucht en niet meer met volle overtuiging meeverdedigen gaf TOGB de kans op 1-2 en de bal werd na een kluts in twee instanties hard ingeschoten. Jammer, want we moeten inmiddels toch weten dat we heel hard moeten blijven werken om de vaak fysieke sterke tegenstanders te kunnen verslaan. Even leek het erop dat onze jongens wat gingen twijfelen, maar gelukkig werd de wedstrijd daarna goed uitgespeeld. Al is het dan altijd fijn als de –overigens zeer goed fluitende- scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit.

Pas één keer eerder in deze competitie wisten we vier punten uit twee achtereenvolgende wedstrijden te halen. Het zou mooi zijn om komende zaterdag een nieuw competitierecord te vestigen!

 

De verslaggever