Kloetinge O19(1)- DHC O19(1) (1-1) 2-2

Een week na de forse nederlaag tegen Baronie, maar wel met 2 (ivm sinterklaas viering) heerlijke en goede trainingen stond de verre uitwedstrijd tegen kloetinge op het programma, waar op 8 december om 15:00 afgetrapt zou worden.
Vol goede moed werd er om twaalf uur verzameld bij DHC, waar de bus rond kwart over 12 zou afreizen richting zeeland , DHC had voor deze gelegenheid voor heerlijk broodjes , pakjes drinken , marsen en Snickers gezorgd , waarvoor dank!
Helaas moest DHC het vandaag doen zonder de geschorste Lucius en Nils en de geblesseerde Faical en werd de wedstrijd selectie aangevuld met Tyrique en Curtis uit de O17, en Orkun die eerst mee moest met de O17.

De eerste helft werd gestart en eigenlijk kon het tactische plan en de manier van spelen de prullenbak in , na een onhandige actie van Tobias in de 5e minuut gaf de scheids kloetinge een strafschop en Tobias direct rood, de strafschop werd verzilverd en de 1-0 achterstand een feit.
Na deze rode kaart was het Mert die het keepers shirt aantrok en Kevin een linie terug zakte naar het middenveld.
Na deze vroege achterstand en tegenslag was DHC vooral het eerste gedeelte erg zoekende , voorin kon weinig druk gezet worden en was het middenveld erg onzeker en steeds een stap te laat, maar ondanks dat hield de verdediging goed stand en moet wel gezegd worden dat Mert ons in de wedstrijd hield door de bijna zekere 2-0 goed te keren.
Na 30 minuten spelen kwam DHC eigenlijk wat meer in de wedstrijd , de ploeg ging beter combineren en als team werd er gestreden .
In minuut 35 was het dan ook Laughter die de stand gelijk trok door een fraaie trap vanaf rechts over de keeper heen , 1-1.
De eindfase van de eerste helft werd daarna wel weer wat rommelig , mede doordat Kloetinge wat van het pad was door de gelijkmaker en DHC geen vuist kon maken om door te drukken, zodat de 1-1 ruststand op het bord bleef staan.

In de rust werd de inmiddels gearriveerde Orkun ( moest keepen bij O17(1)) ingebracht voor Michael waardoor Mert weer ging spelen op het middenveld en kwam Jordan erin voor Neville.
De tweede helft werd er ook gestart met een strijdplan om in ieder geval de 3 punten mee te nemen naar Delft en inderdaad was het DHC dat het betere van het spel had , lange ballen op de snelle Jordan en Twan werden afwisselt met goed combinatie spel   , om beurten schoven Jacco en Rodney door om meer druk te houden op de tegenstander , waardoor er een aantal kansen kwamen voor DHC , zo waren het Jordan , twan en Rodney die goede mogelijkheden kregen om te scoren, maar we moesten wachten tot minuut 58 waar Jordan eindelijk 1-2 maakte na goed voorbereidend werk van Twan.
Na zoveel arbeid geleverd te hebben en helemaal leeg gespeeld werd Kevin afgelost door Dylan in minuut 60 waardoor Twan een linie terug zakte om daar hetzelfde te doen en moest de lichtgeblesseerde Mert vervangen worden door Helder.
Na deze 1-2 bleef DHC met 10 man nog de gevaarlijkste ploeg en kreeg het nogmaals via Jordan , Twan(lat) en Dylan nog een aantal kansen maar was het toch Kloetinge dat in de 78 min scoorde, 2-2.
In minuut 80 werd de moegestreden Jarno nog vervangen door Curtis om toch nog te proberen een overwinning binnen te slepen .
Jammer genoeg zat er helaas niet meer in en bleef de stand steken op een gelijkspel wat toch tegenviel ondanks dat we ruim 85 minuten hebben gespeeld met 10 man.
Mijn inziens had er meer ingezeten .

Aankomende week nog lekker 2 trainingen en dan genieten van de winterstop.

Verder wil ik vanaf deze plek iedereen een heerlijke kerst en een fantastisch oud jaar toewensen en maak er wat van in 2019.

Rood : 5 Tobias

Opstelling: Tobias, Neville (45 Jordan), Rodney, Jacco, Joey , Laughter , Mert (65 Helder), Jarno(80 Curtis), Twan, Michael (45 Orkun), Kevin( 60 Dylan).

Een trouwe DHC supporter