DHC Onder 13-2

Programma

Wedstrijdverslagen

Ja ja DHC JO13-2 is onverslagen kampioen seizoen 2017-2018

tekst: Claudia Seger

De DHC JO13-2 is met een 6-2 overwinning op SVH vandaag onverslagen kampioen geworden van seizoen 2017-2018!!!! Gefeliciteerd boys toppers zijn jullie. Als trouwe toeschouwers/supporters willen wij jullie bedanken voor een geweldig seizoen. We hebben van jullie mogen genieten. Bedankt! Ook de trainers Abdul en Lennart bedankt voor al jullie inspanningen, wij als ouders konden ons geen betere trainers voorstellen! Bedankt jongens!

Namens alle ouders van DHC JO13-2!

Yesssss! De 1ste punt is eindelijk binnen!!!!

De 9de wedstrijd in de competitie voor de JO13/2 vandaag uit tegen Zestienhoven JO13/1 is geëindigd in een gelijkspel 0-0. Dit betekent dat zij dan eindelijk hun 1ste punt wisten binnen te halen! Natuurlijk ben je blij met een overwinning maar dit gelijke spel voelt nu ook als een overwinning!

Om 11.00uur werd er af getrapt op het veld van Zestienhoven. Wat iedereen gelijk opviel was de reuze spits van Zestienhoven. Als iemand zou zeggen “hij is 23 jaar” zou je het zo geloven. Wat een beer van een spits zeg. Geluk voor DHC was dat hij wel groot maar niet snel en niet technisch was. Dus gelukkig hoefde DHC zich niet heel veel zorgen te maken om hem. Het enige echte nadeel was dat als hij 2 stappen zette onze jongens er 4 moesten zetten. Maar onze verdediging was dan ook niet echt onder de indruk en ging er fel tegenin. Soms iets te fel waarop de fluiterige scheids maar al te graag zijn gezag liet gelden. Deze scheidsrechter vloot daarin tegen een redelijk eerlijke wedstrijd. Hij bleek alleen wel erg gesteld op zijn fluitje te zijn want om elk wissewasje werd er wel gefloten. Dit bracht soms wel wat spelbederf met zich mee helaas. Maar al met al een prima wedstrijd gefloten door de scheids. De kansen waren er voor beide partijen wel maar de wedstrijd werd toch iets meer op het middenveld gespeeld. En als er dan kansen werden gecreëerd door de tegenpartij wist onze keeper Donny deze gelukkig te stoppen. Knap werk geleverd Donny! Abdul, Travion, Nurullah, Ghalil en Eli wisten ook hun weg richting de 16 meter van de tegenstander goed te vinden. Alleen het doelpunt kwam er net niet. Onze jongens op het middenveld Ryder en Bahr wisten het de tegenstander ook knap moeilijk te maken. Zij wisten toch iedere keer weer hoe zij de pases van Zestienhoven moesten voorkomen. Daardoor leek het misschien meer op een flipperkastspel dan op een wedstrijd maar het had resultaat. Julian liet even zien dat hij zowel in het midden als in de verdediging zijn plek wel weet te veroveren. Want de “Beer” van Zestienhoven legde het toch zo nu en dan toch af tegen “Juul”. En mocht de “Beer” toch uitbreken dan was daar altijd nog Valentino, die nergens voor terug deinst, en constant vol de rem erop gooide voor de tegenstander. Ook Mamadou en Berkant hebben keihard gewerkt om ons goal “schoon” te houden. Want deze pitbulls laten zich niet zomaar op zij zetten. En dan hebben we natuurlijk onze “mondige” Given nog. Qua lengte scheelde het niet veel met de “Beer” van Zestienhoven. Alleen gromde onze beer iets meer wat dan ook werd bestraft door de scheids met 5 straf minuten langs de lijn. De tijd was volgens ons horloge al enige tijd verstrekken maar de wedstrijd werd nog lang niet afgefloten. Al ver in de blessure tijd kwam Zestienhoven toch nog aardig dichtbij om er bijna 1-0 van te maken. Gelukkig werd deze kans hoog over geschoten en bleef het nog 0-0. DHC was nog niet uitgestreden en wist er aan de andere kant nog een hoekschop uit te slepen. Ook deze kans bleef onbenut en werd er na enkele seconde dan eindelijk afgefloten. 0-0 is de eindstand en mocht DHC dan eindelijk 1 puntje pakken. Beloof dit dan misschien dat zij een stijgende lijn gaan maken en de volgende wedstrijd tegen Laakkwartier een overwinning gaan boeken?

JO13 /2 DE 8ste nederlaag op rij

Helaas is het de jongens van JO13/2 nog niet gelukt om een overwinning te boeken in de competitie van dit seizoen. Afgelopen zaterdag was het dan ook de 8ste op rij verliezende partij thuis tegen Oliveo JO13/1. Eindstand 1-4.

De wil is er en de inzet is ook sterk aanwezig. Alleen missen we de fysieke en conditionele krachten nog een beetje om tegen de merendeels 2de jaars D’s een goede strijd te kunnen leveren. Ook het positiespel laat zo nu en dan te wensen over. Misschien een aandachtspuntje voor de trainingen?

Maar dit maakt het niet minder leuk om toch elke week weer te komen kijken naar onze kanjers van de D2.

Daarom voor de mensen die de wedstrijd moesten missen afgelopen zaterdag heb ik mooi beeldmateriaal mogen ontvangen van David Dilling van Oliveo. Bedankt David.

Gestreden tot het bittere eind!

Tekst: Claudia Seger

Zaterdag 23 september begon voor DHC JO13/2 de eerste competitie wedstrijd tegen Rkdeo JO13/2 met helaas een nederlaag van 0-1.

Helaas een nederlaag want kansen voor DHC waren er wel om er een overwinning van te maken.

Er werd namelijk door de DHC-boys lekker gevoetbald. Zij wisten elkaar redelijk aan te spelen en leverde ook volop strijd tegen de gemiddelde kop grotere boys van RKdeo. Onze keeper Donny moest wel vertrouwen op zijn reflexen want RKdeo kreeg kansen om door onze verdediging te breken. Zij creëerde daar door schoten op het goal. Helaas ging er 1tje van de 5 kansen via de toppen van zijn vingers het net in. Jammer.

Dit doelpunt zetten onze jongens wel weer op scherp! Zij gingen nu volop de aanval in. En waren nu de overheersende partij. Net voor de 16 meter kreeg onze Ryder een vrije trap. En wat een trap was dat. Met een mooie boog richting het goal wist de keeper van RKdeo deze helaas te onderscheppen. Geen goal maar wel super gedaan!

De verdediging moest wel aardig hard werken nog want RKdeo wilde het niet bij 0-1 laten natuurlijk. Maar onze pitbulls, bijvoorbeeld Valentino, zetten zijn tanden erin en zorgde dat zij geen kansen meer kregen en gooide de boel dicht.

Jongens jullie hebben een prima wedstrijd gespeeld! En voor alle boys die ik niet heb opgenoemd; jullie waren super! En iedereen heeft gestreden tot het bittere eind! Dit belooft alleen maar veel goeds voor de volgende wedstrijden.