DHC Onder 13-2

Programma

Wedstrijdverslagen

Knappe en terechte overwinning

TOGB JO13-3 – DHC JO13-2

Ruststand 0:0

Einduitslag 1:2

Doelpunten: Jaylano, Sem

Vorige weer werd een knap gelijk spel behaald bij koploper Nootdorp. Belangrijkste vraag vandaag was of onze jongens de sterke tweede helft van verleden week konden doortrekken naar de uitwedstrijd in Berkel. Gelukkig zou blijken dat dat deze keer het geval zou zijn!

In het begin was de wedstrijd in evenwicht. Veel duels op het middenveld en weinig gevaar voor beide goals. Geleidelijk aan begon DHC echter de wedstrijd naar zich toe te trekken en na een klein kwartier gaf dat de eerste grote kans voor DHC. Max schoot goed in, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Niet veel later een bijna identieke kans en waar de keeper geklopt leek, stopte de doelman de bal ver buiten zijn eigen strafschopgebied met de hand. Dat betekende tien minuten naar de kant en kansen voor DHC om op voorsprong te komen. Helaas lukte dat niet, al bleef DHC de beste kansen krijgen. Het enige gevaar van TOGB kwam uit een mislukte buitenspelval en een corner, maar tot echte ingepen hoefde Benjamin niet te komen. Daardoor werd het rust met een ouderwetse dubbele nul op het scorebord.

Na de pauze trok DHC het goede spel verder door. En de beloning kwam al snel. Na een mooie aanval ging Jaylano goed door en schoot de bal feilloos langs de keeper. Een terechte voorsprong. DHC bleef daarna de betere ploeg en creëerde enkele hele en halve kansen. Uiteindelijk schoot Sem op prachtige wijze de 0-2 binnen. De aanname, het vrijspelen via een eenvoudige voetbeweging en het schot deden denk aan doelpunten van Bergkamp in zijn beste jaren. Er kwamen vervolgens kansen op 3-0 maar wat pech stond een definitieve beslissing in de weg. TOGB werkte wel hard om terug in de wedstrijd te komen maar slaagde er nauwelijks in om daadwerkelijk in de buurt van ons doel te komen. Tot enkele minuten voor tijd plots toch de aansluitingstreffer viel. Enige gemakzucht en niet meer met volle overtuiging meeverdedigen gaf TOGB de kans op 1-2 en de bal werd na een kluts in twee instanties hard ingeschoten. Jammer, want we moeten inmiddels toch weten dat we heel hard moeten blijven werken om de vaak fysieke sterke tegenstanders te kunnen verslaan. Even leek het erop dat onze jongens wat gingen twijfelen, maar gelukkig werd de wedstrijd daarna goed uitgespeeld. Al is het dan altijd fijn als de –overigens zeer goed fluitende- scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit.

Pas één keer eerder in deze competitie wisten we vier punten uit twee achtereenvolgende wedstrijden te halen. Het zou mooi zijn om komende zaterdag een nieuw competitierecord te vestigen!

 

De verslaggever

 

 

FacebookTwitterGoogle+

Zinderende tweede helft

Nootdorp JO13-1 – DHC JO13-2  4 maart 2017

Ruststand 1:0

Einduitslag 1:1

Doelpunt: Max

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Hercules was het na een weekje rust tijd voor de terugwedstrijd tegen Nootdorp. Nootdorp was virtueel nummer een en bij winst tegen DHC zou deze ploeg de koppositie pakken. Van de wedstrijd thuis wisten we nog dat Nootdorp fysiek sterk is, weinig weg geeft en een aantal uitstekende voetballers heeft. Dat werd bevestigd in de eerste helft. Nootdorp viel aan en DHC hield tegen. Ondanks dat ene slippertje waardoor we al snel op 1-0 achter kwamen deden we dat niet eens heel slecht, al was er wel wat hulp van de paal nodig om niet met een grotere achterstand te gaan rusten. Maar aanvallend kwamen we er nauwelijks aan te pas. Gezien het spelbeeld was er bij het rustsignaal dan ook weinig reden tot optimisme over een goed resultaat.

Waar onze jongens nog wel eens slap aan de tweede helft beginnen was dat dit keer compleet anders. Vanaf het fluitsignaal zagen we plots een heel ander DHC. Er werd plots vooruit gevoetbald en ook op het middenveld werden steeds meer duels gewonnen. Al snel leidde dat tot de gelijkmaker. Na een mooie en vloeiende aanval over rechts stuitte Jaylano eerst nog op de keeper maar Max was zeer attent in de rebound en legde de 1:1 knap binnen. Nootdorp had hier duidelijk geen rekening mee gehouden en was even van slag. Dat gaf ons de kans om nog twee keer gevaarlijk voor het doel van Nootdorp op te duiken. DHC groeide in de wedstrijd en de jongens gingen er zichtbaar steeds meer in geloven dat er iets moois stond te gebeuren. Zo ontstond een enorm spannende slotfase waarin beide ploegen hadden kunnen scoren. Manus redde een paar keer uitstekend op grote kansen van Nootdorp, maar ook DHC had nog enkele grote kansen op een uitslag die helemaal sensationeel zou zijn geweest. Maar met het gelijk spel waren we dik tevreden. Op karakter een punt pakken tegen de nummer één is ontzettend knap.

Nu maar hopen dat de jongens wat minder wisselvallig worden en de volgende wedstrijd een zelfde instelling tonen als vandaag. Wellicht zit er dan weer een keer een overwinning in!

De verslaggever

FacebookTwitterGoogle+

Groot verval in tweede helft

DHC JO13-2 – Hercules JO13-1

Rust: 1-0; Einduitslag 1-4

Doelpunt: Anwar

In de wedstrijd tegen Wilhelmus twee weken gebeurde eindelijk wat al die weken daarvoor net niet lukte: het kwartje viel aan de goede kant en DHC ging met een krappe maar terechte overwinning terug naar huis. En omdat ook de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag (met enig fortuin) werd gewonnen bij SVH was er veel optimisme over de wedstrijd tegen Hercules. Bovendien hadden we nog wat recht te zetten na de uitwedstrijd waar de scheidsrechter tien minuten voor tijd einde wedstrijd floot toen we net de bal in een leeg doel wilde schieten. Bij een gelijke stand.

Dat optimisme leek de eerste tien minuten meer dan terecht. Met snelle combinaties werd de aanval gezocht en twee keer mocht Max alleen op de keeper af, maar helaas was de keeper hem evenveel keer de baas. En ook een kopbal uit een mooie corner werd te zacht ingekopt. Met iets meer geluk hadden we met 2-0 of 3-0 voor kunnen staan. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Hercules echter meer grip op DHC, ook door enkele tactische omzettingen. DHC ging te veel mee in het vechtvoetbal en vergat de ruimtes te benutten en te combineren. Wat volgde was een onrustig tweede deel van de eerste helft met veel balverlies aan beide kanten. Toch was het DHC dat op voorsprong kwam na goed doorzetten van Anwar. Met 1-0 gingen we rusten en dat was over de gehele eerste helft genomen verdiend.

thumb_IMG_4292_1024

Wat er in de thee gezeten heeft weet ik niet, maar wat er vervolgens in de tweede helft gebeurde is nauwelijks te beschrijven. Hercules was veel feller en won steeds meer duels, onze jongens waren te veel op acties uit in plaats van op samenspel en bij balverlies werd er onvoldoende snel omgeschakeld. En hoewel we nog een redelijke kans kregen op de 2-0, was het al behoorlijk snel gelijk. Waar je dan hoopt dat de jongens de rug nog een keer rechten, gebeurde het omgekeerde. Er knakte iets in de koppies en in plaats van knokken om weer in de wedstrijd te komen werden er steeds meer duels verloren. Het werd wel geprobeerd, maar het lukte niet. De strijdlust die ons de afgelopen weken had geholpen om een paar mooie potten te spelen leek weg. Meer dan wat kleine speldenprikjes konden we niet meer uitdelen. Hercules was steeds meer de bovenliggende partij en scoorde nog drie keer in het laatste kwartier. Een terechte nederlaag die snel is nabesproken en moet worden verwerkt. Want onnodig was het ook. Over twee weken wacht er gelukkig weer een nieuwe wedstrijd.

 

De verslaggever

 

FacebookTwitterGoogle+

Weer nèt niet!

DHC JO13-2 – DWO JO13-1

Rust: 0-0; Einduitslag 2-3

Doelpunten: Gilli en Max

Vandaag stond de terugwedstrijd tegen DWO op het programma. Uit verloren we kansloos met 7-1 dus het was afwachten hoe onze boys de wedstrijd zouden oppakken. Al snel was duidelijk dat trainer Mike de jongens goed had voorbereid want DHC speelde vanaf het begin met veel druk en met een gezonde dosis strijd werd DWO bestreden. Dat was ook nodig want bij DWO loopt een aantal behendige jongens en niet voor niets is deze ploeg na een slechte start inmiddels opgeklommen naar plaats 3 in de competitie. Zo  ontspon zich een wedstrijd met veel passie en twee gelijkwaardige teams. Met in de eerste helft kansen én pech voor beide elftallen. DWO zag de bal op de paal en lat belanden en wij wisten tot twee keer toe een bal vanaf twee meter niet over de doellijn te krijgen. Ook werd spits Max een keer vastgehouden én een keer slim uit balans gebracht in een zeer kansrijke situatie. Geen briljant voetbal, maar des te meer spanning en de supporters (er waren er best veel vandaag) werden getrakteerd op een wedstrijd met een hoge amusementswaarde.

Helaas voor ons kwam DWO beter en feller uit de rust. DHC begon niet scherp en slordig aan de tweede helft en na onnodig balverlies sloeg DWO razendsnel toe op de counter. Een gerichte voorzet werd makkelijk binnengelopen. Weer stonden we achter en weer leek het niet nodig. Maar in lijn met de getoonde vechtlust van de afgelopen weken rechtten de DHC-ers ook nu weer de rug en werd met alle inzet het doel gezocht van DWO. Na een corner leidde dat tot de fraaie gelijkmaker van Gili die prima inkopte. Helaas zette een corner ons niet veel later ook weer op achterstand. Onoplettendheid bij de tweede paal maakt het voor de speler van DWO erg makkelijk om de 1-2 in te koppen.

Met vers bloed en goed invallende wissels werd nog een keer de aanval gezocht. Goed doorzetten van Anwar bracht de bal bij Max en die tikte de bal knap binnen. Niet lang na de achterstand was het weer gelijk: 2-2. Dat zou een mooie en terechte uitslag zijn voor beide teams en het leek erop dat we weer eens een puntje zouden pakken. Maar helaas voor ons was de spreekwoordelijke gifbeker nog niet helemaal leeg. Vlak voor tijd schoot een speler van DWO van grote afstand hoog richting het dak van het doel. Keeper Manus kon er nog zijn handen tegenaan krijgen maar hij tikte daarmee de bal tegen de lat die terug het veld insprong en DWO was alert in de rebound waar wij dat niet waren: 2-3. Over twee maanden zou hij de bal over goal hebben getikt.

Het veldspel kan nog steeds veel beter en er moet en kan meer in de combinatie worden gespeeld, maar  nog meer dan de vorige week stemde de getoonde felheid en inzet tot tevredenheid. Het is al vaker gezegd, maar het geluk gaat een keer onze kant op kantelen. Wellicht komende zaterdag al.

De verslaggever

 

FacebookTwitterGoogle+

Met pech op valreep onderuit

Hercules JO13-2 – DHC JO13-2

Ruststand 0:0

Einduitslag 1:0

De verslaggever was wat later aanwezig en miste daardoor de eerste 15 minuten. Korte navraag leerde dat RKDEO daarin twee keer gevaarlijk was geweest uit corners en dat er voor de rest nog niet heel veel was gebeurd. Het tweede deel van de eerste helft was weinig opwindend. Een veldoverwicht van RKDEO zonder echte kansen te creëren en DHC dat de ballen zo snel mogelijk naar voren probeerde te spelen en daarbij te vaak vergat het middenveld (en medespelers) te betrekken. De enige spectaculaire situatie die nog zou volgen was een vrije trap voor RKDEO die uiteindelijk drie keer werd genomen (twee keer liepen onze jongens te snel in), waarbij de laatste trap gelukkig voor ons net naast het doel verdween. Dat was ook wel terecht want de vrije trap werd gegeven na een vermeende handsbal van Benjamin, maar die pakte de bal toch echt binnen zijn eigen zestienmeter gebied.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. RKDEO was meer aan de bal en zette vroeg druk, maar kwam nauwelijks tot het creëren van echte kansen. Geleidelijk aan ging DHC er meer in geloven en naarmate de wedstrijd vorderde kwamen onze jongens ook steeds meer op de helft van RKDEO. Belangrijker nog, er werd weer geprobeerd samen te spelen en dat gaf enkele dreigende situaties voor het doel van RKDEO, inclusief twee corners die wel werden ingekopt maar niet in de goede richting. We hadden overigens nog wat extra hoekschoppen mogen hebben, maar grens en scheids waren niet altijd gelukkig in de gemaakte keuzes.

Je had steeds meer het gevoel dat er een goed resultaat in zat, tenminste een gelijk spel, en dat zou gezien de hele wedstrijd een prima uitslag zou zijn. Totdat er enkele minuten voor tijd een corner volgde voor RKDEO. De voorzet werd gepakt door Benjamin maar deze liet de bal weer los omdat een speler van RKDEO hem hard op de arm schopte. Niet expres overigens, maar wel jammer dat de door de trap losgelaten bal vervolgens het doel inrolde en we weer met lege handen stonden. Jammer ook dat de scheidsrechter hier niet de keeper in bescherming nam. Dan was er een mooie en goed bevochten 0-0 binnen gehaald. Nu overheerste toch de teleurstelling over de nederlaag en een onterecht goedgekeurd doelpunt. De supporters van RKDEO hadden daar natuurlijk geen boodschap aan en vierden de overwinning alsof zojuist de Champions League was binnen gehaald.

Voor ons was het de rug rechten en met trots het veld afstappen. De getoonde vechtlust en het voetbal in het laatste kwart van de wedstrijd bieden houvast voor de komende weken. Het zou wel fijn zijn als we wat eerder de combinaties gaan zoeken. Dan moet het gelukje toch ook een keer aan onze kant vallen.

wat-een-pech

De verslaggever

FacebookTwitterGoogle+

Goede teamprestatie maar net een maatje te klein

DHC JO13-2 – Nootdorp JO13-1

Rust: 0-1

Einduitslag 0-2

dhc-jo13-2De wedstrijd vorige week had laten zien dat het goede voetbal nog niet helemaal was teruggevonden maar wel weer de strijdlust. En strijd is belangrijk als je wekelijks speelt tegen teams met vooral tweedejaars d-tjes waar het bij onze jongens vooral eerstejaars spelers zijn. Het was daarom een beetje lastig inschatten wat we konden verwachten van de wedstrijd tegen Nootdorp dat met een maximale score samen met DHL aan kop ging.

Al snel was duidelijk dat de wedstrijd van vorige week en de trainingen de jongens weer zelfvertrouwen had gegeven. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er met volle overgave gespeeld, werden de duels opgezocht en werd geprobeerd zo snel mogelijk spits Max te vinden. Als snel was ook duidelijk dat Nootdorp niet voor niets koploper is. Een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten en met fysieke kracht. De wedstrijd speelde zich dan ook vooral af op de helft van DHC met af en toe een gevaarlijke speldenprik van onze kant. Aan voetballen kwamen we maar weinig toe, maar verdedigend stond het goed en gaven we nauwelijks kansen weg, op een paar schoten vanuit de tweede lijn na. Het was dan ook meer toeval dat Nootdorp op voorsprong kwam. Eén kleine inschattingsfout zette een van de voorwaartsen van Nootdorp alleen voor het doel en die liet Manus kansloos.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Nootdorp meer aan de bal maar met weinig echte mogelijkheden. En zo lang het 1-0 blijft weet je dat er meer inzit. Op sommige momenten waren die er ook, maar waren we net even te slordig in de passing. En ook een vrije trap op een kansrijke plek leidde niet tot de gewenste goal. Vlak voor tijd ging het alsnog mis. Een poging op buitenspel te spelen (nooit stoppen met lopen voordat de scheidsrechter fluit jongens!) mislukte en leidde de 0-2 in. Einde wedstrijd. Maar gestreden en met trots van het veld afstappen is voelt toch beter dan een kansloze wedstrijd spelen.

Als we deze strijd blijven leveren en ook weer wat meer zelf aan het voetballen komen (en die mogelijkheden gaan er natuurlijk komen) gaat DHC de sensatie van de competitie worden na de winterstop. Met uitzondering van de koplopers DHL en Nootdorp staat alles namelijk relatief dicht bij elkaar. Als de boys er ook in geloven is dat in ieder geval een mooie uitdaging voor spelers en staf. De potentie is er, het geloof komt terug…Dus als iedereen straks goed is uitgerust moet dat gaan lukken!

Dat de ouders er in geloven blijkt wel uit de uitbundige ideeën die op de groepsapp verschijnen over op trampolines springende volwassenen… Ik verwacht van de ouders dan ook dat ze met de nodige fitheid de jongens zullen blijven aanmoedigen in 2017!

Voor alle spelers, trainer, begeleider en ouders: fijne vakantie en een mooi begin van 2017!

De verslaggever

 

FacebookTwitterGoogle+

DHC te weinig effectief

DHC JO13-2 – TOGB JO13-3

Rust: 0-1

Einduitslag 0-2

Na twee (te) grote nederlagen stond vandaag de wedstrijd tegen TOGB op het programma. Er was veel getraind op snel combinatievoetbal en samenspel de afgelopen week en wat de jongens op de training lieten zien was hoopvol. Helaas kwam dat er in de wedstrijd wederom te weinig uit.

Tegen TOGB werd al snel duidelijk dat het ging om twee aan elkaar gewaagde ploegen. TOGB was fysiek wat sterker en had veel snelheid voorin, maar DHC was er alles aan gelegen om dat slim op te vangen. Het was jammer dat na een periode van veel middenveld voetbal en weinig kansen TOGB onverwachts op voorsprong kwam door een missertje van Manus. In de periode daarna liet DHC het beste voetbal van vandaag zien. Er werd geprobeerd te combineren en met enkele goede acties en individuele passeerbewegingen (soms mag de bal wat sneller worden afgespeeld boys!) werd het doel van TOGB gezocht. Dat leidde tot enkele (halve) kansen maar de schoten waren te zwak om het de keeper van TOGB echt moeilijk te maken. Iets meer slimheid in sommige situaties en er had meer ingezeten!

2016-11-28-11-28-05

Na rust een vergelijk beeld met twee ploegen die probeerden te voetballen. TOGB op zoek naar de beslissende 0-2 en wij naar de gelijkmaker. Met een risicovolle strategie door steeds meer een-op-een te gaan spelen. De eerste tien minuten na rust was een fase waarin het alle kanten op kon. Manus herstelde zijn fout met een aantal goede reddingen en Max kreeg een mooie kans op de gelijkmaker. Maar helaas viel de goal aan de andere kant na een snelle counter van TOGB en was het 0-2. Daar waren we niet meer tegen bestand. De rest van de wedstrijd leek wel flipperkastvoetbal. Iedere bal naar voren kwam net zo snel weer terug. Er werd nog een paar keer gewisseld om met frisse spelers druk te kunnen zetten maar TOGB ving het goed en effectief op.

2016-11-28-11-27-43

Het redelijke spel in de eerste helft na de achterstand geeft gelukkig hoop. Als we soms net wat sneller afspelen (en dus uit de duels blijven met jongens die groter en sterke zijn), goed trainen en voor elkaar blijven werken gaat de ommekeer komen en zal er binnenkort weer een overwinning volgen. Dat kan niet anders. Volgende week al? Just do it Boys!

 

De verslaggever

 

FacebookTwitterGoogle+

Kansloze missie: snel vergeten en herpakken

DHL JO13-1 – DHC JO13-2

Ruststand: 3-0

Einduitslag 8-0

Vandaag wachtte de wedstrijd tegen de Koploper. DHL heeft een goed team met jongens die elkaar makkelijk vinden en is bovendien fysiek erg sterk. Nadat we hier in de voorcompetitie met 4-0 van hadden verloren was het de vraag of we het DHL vandaag wat moeilijker konden maken. Het antwoord kan kort zijn: nee dus. Want hoewel er hard werd gewerkt en er zo af en toe best goede combinaties op de mat werden gelegd was DHL duidelijk een maatje te groot. Daar kon de deze week goed geoefende tactiek van onze jongens niet tegen op. Te vaak was er sprake van balverlies en te vaak ook werden we afgetroefd op snelheid en kracht. Natuurlijk is het ook moeilijk om gemotiveerd te blijven als je vlak na rust de 4-0 tegen krijgt. Best lastig om er dan nog een echte wedstrijd van te maken. Dat lukte dus ook niet meer. Maar ook de complimenten aan DHL dat ons geen schijn van kans gaf vandaag.

thumb_img_0547_1024

thumb_img_0540_1024

Maar DHC D2 is een team met snel lerende jongens. Ook van deze wedstrijd zullen we weer nieuwe dingen hebben opgepikt die later in het seizoen van pas gaan komen. Bovendien, ook een grote nederlaag is maar drie punten waard. Laten we er dus maar vanuit gaan dat we de grootste zeperd van het seizoen gehad hebben. Volgende week zien we weer het DHC dat we graag zien, met mooie en snelle combinaties. En hopelijk met kansen en doelpunten. Let’s go boys!

 

De verslaggever

FacebookTwitterGoogle+

Zinderende slotfase aan de Bras

DHC JO13-2 – Oliveo JO13-1

Rust: 0-0

Einduitslag 1-1

Doelpunt: Aymane

voetbal 5Na een prachtige seizoenstart (7-1 winst op Vredenburch) wachtte vandaag Oliveo. Die kenden we nog vanuit de voorcompetitie. Een goede ploeg met veel fysieke kracht. Dat vraagt om een slimme tactiek en omdat trainer Mike de boys iedere week nieuwe dingen wil leren was het ook nu de vraag hoe DHC uit de kleedkamer zou komen. Gekozen was voor een spelwijze waarin onze jongens moesten inzakken en Oliveo tot net voor de middenlijn het spel mocht maken. Vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren en wat resulteerde was een eerste helft met weinig kansen, behoorlijk wat foute passes en een 0-0 ruststand.

De tweede helft begon met een heel ander DHC, waarin er veel hoger werd druk gezet en er vanaf het begin scherp werd doorgejaagd. Oliveo was duidelijk verrast en de druk op hun achterhoede zorgde voor een verkeerde pass, waarna Aymane al snel na rust de 1-0 kon binnenschieten. Waar Oliveo zich knap herstelde was het toch vooral DHC dat daarna doorging met druk zetten. En met kansen creëren! Een aantal behoorlijke halve en hele kansen en een misser voor open doel –na een goede actie van Anwar- hadden de wedstrijd op slot kunnen gooien. Zoals wel vaker als je zelf vergeet te scoren doet de tegenstander het dan wel. In een wat rommelige fase met een paar kluts en kopballen lag de bal plotseling in het net bij DHC: 1-1. Wat vervolgens ontspon was een prachtige slotfase die de supporters de kou en regen deden vergeten. DHC en Oliveo gaven alles om te winnen. Voor beide goals waren er nog wat spannende momenten maar het leek toch DHC te worden dat aan het langste eind trok. Na goed doorzetten van Aymane en een mooie voorzet schoot Max de bal prachtig in het dak van het doel. Helaas had de scheidsrechter al gefloten voor een overtreding tegen ons, maar hier had de voordeelregel natuurlijk toegepast moeten worden. Aan de andere kant, als we de kansen na de 1-0 hadden gemaakt was het niet meer belangrijk geweest. Helaas geen drie punten maar toch een goed resultaat tegen een sterke ploeg. Volgende week wacht DHL. Wederom een oude bekende en ook in deze competitie weer flink op dreef. Een mooie uitdaging voor onze boys!

 

De verslaggever

FacebookTwitterGoogle+