Jongens en meisjes  

Tekst: Dik Schreuders
In de periode 1980-2002 was ik (onder meer) 22 jaar stadion-speaker bij DHC bij de thuiswedstrijden in ons Stadion. Ik begon dan altijd met ‘Jongens en meisjes, dames en heren, hartelijk welkom bij DHC’. Dat geldt natuurlijk nog steeds. Als supporter, als bezoeker van ons clubgebouw, als spelend lid bij DHC. In de jaren 80-90 had DHC gedurende een aantal jaren een jong dames-eftal. Daarna speelden meisjes in onze jeugdteams, gemengd met jongens. Daar werden ze beter van. Vraag het maar aan Lineth Beerensteyn (na DHC via ADO en Twente nu bij Bayern Munchen en het Nederlands Elftal) of aan Romy Speelman (na DHC via ADO komend seizoen naar Twente en in Nederland O19). Deze week kwam de KNVB vanuit Zeist ook met het bericht en een campagne om jongens en meisjes samen gemengd in één team te laten spelen. Daar worden de meiden beter van. Dat wisten wij dus al en dat kan dus ook bij DHC.
Zondag speelt DHC de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in het eigen Stadion. Tegenstander is DOSKO, waar aan het begin van het seizoen uit met 0-3 werd gewonnen. DHC speelt nacompetitie, die op hemelvaartsdag 30 mei a.s. begint en via in totaal vier wedstrijden hopelijk succesvol eindigt op zondag 16 juni a.s. Kom onze mannen aanmoedigen zondag !
DHC 2 werd afgelopen zondag plotseling kampioen, doordat concurrent RKAVV 3 op eigen terrein verrassend verloor van VUC 3. Jammer dat dit ruim was nadat ons team op eigen veld met 6-3 had gewonnen van Full speed 3. Felicitaties aan onze spelers en de begeleiding onder leiding van trainer/coach Francis Janse en teammanager Rocco Mieloo. Komende zondag gaat men uit naar Remo 2.
DHC 3 speelde voor de derde achtereenvolgende wedstrijd gelijk, waarmee de tweede plaats eigenlijk het hoogst haalbare is. Zondag speelt men uit in Rotterdam bij AGE-GGK 2. In Zoetermeer speelde DHC 4 bij DWO 3 met 3-3 gelijk. Deze zondag wordt om 11.00 uur op eigen veld afgetrapt tegen Sep 5. Om 10.00 uur is het DHC Veteranen-1 thuis tegen Graaf Willem2Vac Vet-1.
DHC O19-1 heeft nog twee wedstrijden te gaan. De laatste thuiswedstrijd is komende zaterdag om 15.00 uur tegen Velo. Doordat in Rotterdam kort voor het einde de beslissende 2-0 viel in het voordeel van SC Feyenoord en Kloetinge won, staan de groen-zwarten weer onderaan op een directe degradatieplek. De Zeeuwen moeten gepasseerd worden om alsnog nacompetitie voor behoud in de 3e divisie te behalen. DHC O19-2 gaat uit naar Lyra. DHC O17-1 ontvangt om 13.00 uur DSO. De Zoetermeerders staan – met nog twee wedstrijden te gaan – op de tweede plaats één punt achter op Alexandria’66. Middenmoter DHC O17-2 won thuis met 3-2 van Verburch en gaat nu uit naar Haastrecht. Met nog twee (thuis)wedstrijden te gaan staat DHC O16-1 – na de 3-10 uit-overwinning bij TOGB – met drie punten achterstand op RKDeo op de tweede plaats. Zaterdag thuis tegen Erasmus (13.00 uur).
Afgelopen zaterdag won DHC O15-1 thuis met 3-0 van het Brabantse OJC Rosmalen. Komende zaterdag gaat men uit naar Brabant voor de ontmoeting tegen het laaggeplaatste Roosendaal. In Katwijk komt DHC O15-2 zaterdagochtend vroeg in actie bij Quick Boys. DHC O14-1 trapt om 11.00 uur af tegen bezoekende kampioen Velo.  Koploper DHC O13-1 ontving afgelopen zaterdag nummer drie Velo en boekte een 4-0 overwinning, waar de laatste treffers pas kort voor het einde vielen. Vijf punten voor op concurrent Alphense Boys met nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag in Bergschenhoek uit bij BVCB kan het gebeuren, het kampioenschap kan dan een feit zijn. DHC O12-1 heeft het kampioenschap onofficieel al binnen. Thuis tegen ‘sGravenzande werd het een ruime en overtuigende 8-0. Met nog één wedstrijd en een voorsprong van drie punten op Velo, plus een verschil in doelsaldo van 34, kan er nog maar weinig misgaan. Komende zaterdag is het….Velo – DHC in het Westland.
Ook in het Westland komt DHC O11-1 in het veld bij Verburch, een duel tussen twee middenmoters. DHC O11-2 speelt thuis en wel om 11.00 uur tegen Wilhelmus. Afgelopen zaterdag werd het thuis tegen DVC 16-3. DHC O10-1 ontvangt om 9.30 uur Olympia uit Gouda, terwijl DHC O10-2 uit speelt bij Wilhelmus. Om 8.30 uur is de aftrap voor DHC O9-1 tegen SC Monster. DHC O9-2 gaat uit naar de buren van DHL en DHC O8-1 gaat uit naar RKDeo. Dan nog drie thuiswedstrijden, alle drie om 8.30 uur. DHC O8-2 tegen Wilhelmus, DHC O7-1 tegen BMT en DHC O7-2 tegen Semper Altius.
Wij wensen iedereen een fantastisch voetbalweekeinde. Het wordt lekker weer, dus u bent welkom in ons clubgebouw en vooral op de tribunes en op het terras. Hierna voor de meeste teams nog één voetbalweekeinde. Daarna voor enkele teams nog een beperkt vervolg met de laatste competitiewedstrijden, nacompetitie en in ieder geval twee bekerfinales. Op zaterdag 1 juni a.s. speelt DHC O13-1 in de KNVB-bekerfinale West2 tegen Westlandia en DHC O12-1 tegen Noordwijk. Beide finales om 10.00 uur op het terrein van Barendrecht.  Meerdere teams zijn nog in de race voor de halve finales / finales van het Haaglanden Voetbal-toernooi en wellicht krijgt dat dus ook nog een vervolg. En er zijn natuurlijk nog de nodige toernooien.
Jongens en meisjes dames en heren, veel plezier in het veld en langs de lijn.