Goed gespeeld, maar opnieuw nederlaag

Tekst: Dik Schreuders

zondag 9 april 2017, 11.00 uur, competitiewedstrijd nr 22

Scheidsrechter: M. Vogelenzang (Poortugaal)

Oliveo 2 – DHC 2       2-0  (1-0)

32 min.    1-0

51 min.    2-0

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt (aanv.), Anass Attahiri;

Nabil Haddadi, Chris Hagi, Ricky Schaap;

Junior Okorocha, Barry de Poorter, Dominique Ahanhanzo

Boekingen: Geen

Direct bij aankomst bij Oliveo in de bestuurskamer was de vraag “waarom staan jullie zo laag, onbegrijpelijk”. Dat horen we dus elke week. En ook vandaag weer goed gespeeld, maar opnieuw een nederlaag. De elf aanwezige spelers hebben een prima inzet getoond, maakten de kansen niet af en Oliveo deed dat wel, één keer voor rust en één keer na rust.

Het was een puzzel wie er vandaag beschikbaar waren. Studie, werk en nog wat redenen en op het laatste moment wegblijven of afmelden. Met trainer/coach Barry de Poorter (41 jaar) in de spits en de A-junioren Nabil Haddadi en Anass Attahiri, waren er precies 11. Het was in de 27e min. juist ook Barry de Poorter die bij de 2e paal vrijstaat, maar de bal net over schiet. Vijf minuten later is er op het middenveld balverlies, een snelle aanval over hun linkerkant, een voorzet en van dichtbij de 1-0. In de 40e min. zijn de groen-zwarten dicht bij de gelijkmaker, als Chris Hagi op rechts een actie bij de achterlijn afrondt met een teruggetrokken bal voor het doel, waar de inglijdende Barry de Poorter de bal net mist.

Na de rust is de eerste mogelijkheid voor de jarige Chris Hagi, maar de Oliveo-doelman pakt de bal. In de 51e min. een snelle actie door het midden die van dichtbij wordt afgerond en de 2-0 kan op het scorebord. Drie minuten later een nieuwe actie van Chris Hagi, maar zijn lage inzet – nadat hij vanaf rechts naar binnen komt – gaat net voorlangs langs de 2e paal. Direct hierna speelt Nabil Haddadi op Junior Okorocha, maar de doelman stopt zijn schot. Met nog ruim 20 min. te gaan zet Ricky Schaap Junior Okorocha alleen voor de uitlopende Oliveo-doelman, die het lage schot van Okorocha stopt. In de 80e min. is DHC 2 opnieuw dichtbij een doelpunt. Een voorzet van Ricky Schaap wordt door Barry de Poorter ingekopt. De Oliveo-doelman kan de bal dan net met de vingertoppen aantikken en de bal komt op de paal…..Na 90 min. maakt de prima fluitende scheidsrechter Vogelenzang een einde aan deze sportieve wedstrijd op een zonnige voorjaarsdag.

Een wedstrijd die DHC 2 opnieuw goed spel opleverde, maar opnieuw geen punten.