Geweldig kampioenschap DHC O19-1 !

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 8 april 2017, 15.15 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC O19-1 – Smitshoek O19-1     5-1  (1-0)

Scheidsrechter: P. van der Zwan (Den Hoorn)

45+2 min.     1-0    Beau vd Toorn

47 min.          2-0    Quinten vd Kraaij

67 min.          3-0    Killian van Mil

81 min.          4-0    Beau vd Toorn

89 min.           4-1

90+1 min.       5-1   Nabil Haddadi

Dion de Jong;

Quinten vt Hoog (80 min. Lennart van Kruijl), Thomas Aangenendt, Dariem Hennep (76 min. Leroy Bowier), Dylan Malhoe Mishre (57 min. Abdul Yilmaz);

Max Otten, Nabil Haddadi (aanv.), Anass el Hadioui (69 min. Jason Galliard);

Killian van Mil (81 min. Anass el Jaouhari), Beau vd Toorn, Quinten vd Kraaij

Wat vele seizoenen niet lukte, lukte vandaag wel. DHC O19-1 behaalde op geweldige wijze het kampioenschap van de 4e divisie en daarmee promotie naar de 3e divisie. Een prima prestatie van alle spelers gedurende dit seizoen en de begeleidingsstaf. Een dik verdiende beloning voor stoppende trainer/coach Rene van Delft.

Alles was er vandaag aan gedaan om er een waar feest van te maken. Een lunch vooraf in de kantine, muziek rondom de wedstrijd, vuurwerk, een zanger en een DJ na afloop, bloemen, een beker, een uitgebreid warm buffet na afloop. Dank hiervoor aan begeleidingsstaf, ouders en sponsors. Er moest alleen nog even gevoetbald worden….

Onder een prima zonnetje werd om even na 15.15 uur het veld betreden onder begeleiding van E-jeugd van DHC, met een in grote getale opgekomen publiek op de tribune. Met de nummer 2 in de stand als tegenstander, Smitshoek, zou het zeker nog een lastige klus worden. Met nog in totaal 3 wedstrijden te spelen voor de groen-zwarten, was er nog één punt nodig en zou een gelijkspel vandaag dus voldoende zijn.

Al snel schiet aanvoerder Nabil Haddadi van binnen het strafschopgebied net over en nog binnen het kwartier stopt de doelman een laag hard schot van Killian van Mil. Na 27 min. stuit Killian van Mil wederom op de doelman, waarna Anass el Hadioui zijn schot door een verdediger geblokt ziet worden. Tien minuten later is het wederom een actie van Killian van Mil wat voor gevaar zorgt. Ook nu stopt de Smitshoek-doelman tot tweemaal toe de inzet van Van Mil. Kort hierna kopt Thomas Aangenendt net over, terwijl vervolgens Beau vd Toorn op een verdediger stuit. Op slag van rust een schitterende aanval van Nabil Haddadi op rechts op Killian van Mil, waarna Beau vd Toorn van dichtbij overschiet. In blessuretijd is het dan wel eindelijk de dik verdiende 1-0 als Beau vd Toorn een voorzet van Killian van Mil keihard inkopt.

Na de pauze wordt de nog slechts beperkte 1-0 stand snel uitgebouwd. In de 47e min. opnieuw een actie van Killian van Mil en bij de 2e paal wordt dit schitterend afgemaakt door Quinten vd Kraaij en het is 2-0. Twee minuten later gaat de razendsnelle Killian van Mil alleen door, waarna de laatste verdediger hem aan het shirt vastpakt en hij ten val komt. Scheidsrechter Van der Zwan kan niet anders dan terecht rood trekken voor de Smitshoek-verdediger. Kort hierna scoort Beau vd Toorn een doelpunt dat wegens buitenspel wordt afgekeurd, maar het is slechts uitstel. Halverwege de 2e helft scoort Killan van Mil de 3-0 na een voorzet van Quinten vd Kraaij. Inmiddels is trainer/coach Rene van Delft dan al druk aan het wisselen, om zoveel mogelijk spelers te laten spelen in deze kampioenswedstrijd. In de 81e min. een voorzet van Quinten vd Kraaij, door Beau vd Toorn in de verre hoek ingeschoten: 4-0. Als DHC al denkt aan het kampioensfeest, doen de gasten dan in de 89e minuut iets terug en schieten van dichtbij de 4-1 in. Toch is het daarmee nog niet voorbij. In blessuretijd een prima uitgespeelde aanval, waar Beau vd Toorn uitstekend breed legt en aanvoerder Nabil Haddadi de 5-1 inschiet. Het kampioensfeest kan beginnen !

IMG-20170410-WA0002

IMG-20170408-WA0008

Alle spelers en begeleiding gefeliciteerd met dit geweldige kampioenschap !