Gestreden tot het bittere eind!

Tekst: Claudia Seger

Zaterdag 23 september begon voor DHC JO13/2 de eerste competitie wedstrijd tegen Rkdeo JO13/2 met helaas een nederlaag van 0-1.

Helaas een nederlaag want kansen voor DHC waren er wel om er een overwinning van te maken.

Er werd namelijk door de DHC-boys lekker gevoetbald. Zij wisten elkaar redelijk aan te spelen en leverde ook volop strijd tegen de gemiddelde kop grotere boys van RKdeo. Onze keeper Donny moest wel vertrouwen op zijn reflexen want RKdeo kreeg kansen om door onze verdediging te breken. Zij creƫerde daar door schoten op het goal. Helaas ging er 1tje van de 5 kansen via de toppen van zijn vingers het net in. Jammer.

Dit doelpunt zetten onze jongens wel weer op scherp! Zij gingen nu volop de aanval in. En waren nu de overheersende partij. Net voor de 16 meter kreeg onze Ryder een vrije trap. En wat een trap was dat. Met een mooie boog richting het goal wist de keeper van RKdeo deze helaas te onderscheppen. Geen goal maar wel super gedaan!

De verdediging moest wel aardig hard werken nog want RKdeo wilde het niet bij 0-1 laten natuurlijk. Maar onze pitbulls, bijvoorbeeld Valentino, zetten zijn tanden erin en zorgde dat zij geen kansen meer kregen en gooide de boel dicht.

Jongens jullie hebben een prima wedstrijd gespeeld! En voor alle boys die ik niet heb opgenoemd; jullie waren super! En iedereen heeft gestreden tot het bittere eind! Dit belooft alleen maar veel goeds voor de volgende wedstrijden.