Gelijkspel na inhaalrace te weinig voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 1

DHC – Achilles 1894     2-2   (1-2)

Scheidsrechter:    L. van Leeuwen (Santpoort Noord)

Grensrechters:   M. Moussaoui (Den Haag) en E.J. Dietz (Amsterdam)

10 min.    0-1

39 min.    0-2

44 min.    1-2    Jordy Brouwer

84 min.    2-2    Jordy Brouwer

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Wesley Verhoek, Frank de Lange;

Roy Speelman (75 min. Dominique Ahanhanzo), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Bij de seizoenstart thuis tegen Achilles 1894 mist trainer/coach Rob de Lange bij de groen-zwarten Tidde Tromp (vakantie), Djerreld Muntslag (geblesseerd) en Joshua Wadie (geblesseerd). Na een 0-2 achterstand komt de stadionploeg nog voor rust op 1-2 en tegen het einde van de 2e helft op 2-2 door twee doelpunten van Jordy Brouwer. Daarmee kreeg de thuisploeg te weinig.

Voor aanvang is er – in aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen – 1 minuut stilte wegens het recent overlijden van Dick Boekee, erelid van DHC. DHC start de competitieopening met als nieuwkomers doelman Daniel vd Knijff en Wesley Verhoek, voor het overige zijn het vertrouwde namen. Al direct na aanvang bereikt Wesley Verhoek in de 16 meter Melvin Vissers en kan een Drentse verdediger ten koste van een corner redding brengen. In de 9e min. is een snelle uitval van de bezoekers gevaarlijk voor doelman Daniel vd Knijff, die bekwaam redt. Eén minuut later is het toch raak. Balverlies bij de zijlijn halverwege op de Achilles-helft, een snelle bal naar voren en alleen voor Daniel vd Knijff wordt deze gepasseerd door een Achilles-aanvaller en het is 0-1. Direct hierna schiet Vincent Romeijn van 20 meter naast en vervolgens doet Wesley Verhoek hetzelfde. Dit is ook het wedstrijdbeeld van de 1e helft. Een aanvallend DHC, tegenover een niet heel verdedigend, maar op de snelle counter spelende Drentse ploeg, waar beide ploegen de nodige mogelijkheden krijgen. Halverwege de 1e helft kopt Roy Speelman bij de 2e pal naast na een voorzet van Wesley Verhoek, terwijl een tiental minuten later Anthony Pique zijn inzet gestopt ziet door de doelman en ook Roy Speelman stuit op dezelfde doelman. Nadat wederom een inzet van Roy Speelman wordt gestopt, gaat Wesley Verhoek onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Van Leeuwen ziet hier niets in. In de 39e min. een herhaling van eerder deze middag. Wederom balverlies halverwege de Achilles-helft, een snelle uitbraak en een lobje over de uitlopende doelman Daniel vd Knijff en het is 0-2. Toch komt DHC nog voor rust terug in de wedstrijd. Wesley Verhoek ziet een schot door de doelman tot corner verwerkt worden. Uit de corner van rechts van Jeffrey van Roon kopt Jordy Brouwer prima in: 1-2.

Na rust gaan de groen-zwarten op jacht naar doelpunten. Gedurende de 2e helft is DHC heer en meester, constant spelend op de andere helft, waar de gasten enkele keren op de snelle counter loeren en daarmee gevaarlijk blijven. In de 50e min. speelt Roy Speelman diep op Jordy Brouwer die de 16 meter ingaat, maar wordt vastgehouden. De scheidsrechter laat doorgaan. Een schot van dichtbij na een actie in het strafschopgebied van Wesley Verhoek wordt door een verdediger van richting veranderd en gaat net naast. Vincent Romeijn ziet een afstandsschot gestopt door de doelman en ook Melvin Vissers ziet zijn inzet gestopt door de doelman. Halverwege de 2e helft kopt Melvin Vissers bovenop de lat na een voorzet van Jeffrey van Roon. Vervolgens kan een verdediger de bal na een voorzet van Wesley Verhoek net toucheren voor de in kansrijke positie staande Melvin Vissers. DHC blijft het proberen. In de 80e min. een aanval met Wesley Verhoek op links, die prima voorzet op Melvin Vissers in het strafschopgebied, maar zijn te gehaaste schot van dichtbij gaat hoog over. Een viertal minuten later is het dan toch raak. Een goede actie en voorzet vanaf de achterlijn vanaf links van Welsey Verhoek wordt van dichtbij ingekopt door Jordy Brouwer: 2-2. DHC is langszij gekomen, maar blijft op jacht naar nog een treffer. Wesley Verhoek gaat het strafschopgebied in, waar de doelman kan redden. In de 90e min. is er dan nog een voorzet van Wesley Verhoek die een verdediger weghaalt en in blessuretijd een voorzet van Jeffrey van Roon, die door de doelman wordt weggetikt. Zo blijft het in de openingswedstrijd van het seizoen 2-2. DHC krijgt hiermee eigenlijk te weinig en verliest zo 2 punten.