Gelijkspel DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 14 augustus 2018, 19.30 uur, Duno-toernooi, oefenwedstrijd nr 3

DHC – Quick Steps    3-3  (2-3)

Scheidsrechter: H. Ruijl (Den Haag)

13 min.     1-0    Farid el Hammouchi

19 min.      2-0    Roy Speelman

32 min.      2-1

38 min.      2-2

41 min.      2-3

46 min.      3-3    Youri Kooijmans

Mats Mangelmans;

Brent Biesheuvel (45 min. Thomas Aangenendt), Joey Emmerink (aanv.), Scott Luiten (45 min. Levi Schipper), Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman, Vincent Romeijn (45 min. Frank de Lange), Farid el Hammouchi (45 min. Joren Tromp (2e aanv.));

Rayvano van Alphen (45 min. Djerreld Muntslag), Roy Speelman (66 min. Rayvano van Alphen), Andani Ollie (45 min. Youri Kooijmans)

Op het Duno-toernooi behaalde DHC een matig gelijkspel tegen zaterdag-3e klasser Quick Steps. Na een 2-0 voorsprong voor de groen-zwarten, kwamen de Hagenaars nog voor rust op een 2-3 voorsprong. Verder dan een snelle gelijkmaker na de pauze kwam DHC niet meer.

DHC begon goed. In de 13e min. een verre pass op de diepgaande Farid el Hammouchi die met een schitterende beweging de doelman passeerde en de 1-0 binnentikte. Enkele minuten later bereikte Vincent Romeijn via een prima pass Roy Speelman die met een hard schot voor de 2-0 zorgde. In de periode hierna kwamen achtereen volgens Farid el Hammouchi, Jessy Nauman en Andani Ollie alleen voor de Quick Steps-doelman, maar in alle drie de gevallen scoorde DHC niet. Na dit half uur kwam plots Quick Steps in de wedstrijd via drie vrije trappen. Eerst een verre vrije trap van eigen helft die vrijstaand afgemaakt kon worden 2-1. Daarna een lage vrije trap en in de kluts vlak voor het doel kon uiteindelijk de 2-2 worden ingeschoten. En ook vlak voor rust werd opnieuw een vrije trap vrijstaand omgezet in de 2-3 voor Quick Steps.

Direct na de pauze had Rob de Lange zes wissels toegepast. Al in de eerste minuut volgde de gelijkmaker. Een actie en voorzet van rechts van Djerreld Muntslag en de van linksaf inkomende Youri Kooijmans die hard inschiet. De bal komt op de binnenkant paal, maar in de rebound zorgt Kooijmans alsnog voor de gelijkmakende 3-3. Kort hierna is het na een lage voorzet van Jeffrey van Roon Youri Kooijmans die vlak voor de doellijn net mist. Djerreld Muntslag komt vervolgens alleen voor de doelman, maar hij schiet dan naast. In de 62e min. tikt de Haagse doelman een vrije trap van Jeffrey van Roon net over. Twee minuten later gaat Jessy Nauman binnen de lijnen onderuit, waarop scheidsrechter Ruijl een strafschop toekent. Jeffrey van Roon ziet zijn trap van 11-meter door de Quick Steps-doelman gestopt. Het fysiek sterkere en met meer inzet spelende Quick Steps ziet vervolgens kans DHC van verdere doelpunten af te houden, zodat afgesloten wordt met een voor 1e klasser DHC teleurstellend 3-3 gelijkspel tegen 3e klasser Quick Steps.