Gelijkspel DHC in eerste oefenwedstrijd

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 11 augustus 2019, 14.00 uur,
oefenwedstrijd DHC – IFC    1-1  (0-0)
Scheidsrechter: Andrew Westenbroek
64 min.   0-1
66 min.   1-1   e.d.

Nick Hasper (70 min. Stefan Gravesteijn);Manuel Mansanga, Joren Tromp (aanv.), Jeffrey van Roon, Quinten vt Hoog (70 min. Joey Emmerink);Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (70 min. Lennart van Kruijl);Quinten vd Kraaij, Dylan Franquet (45 min. Max Otten), Youri Kooijmans

Na drie trainingen in de afgelopen week speelde DHC zondag 11 augustus de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In eigen stadion was zondag hoofdklasser IFC de tegenstander. Na 90 min. stond een 1-1 stand op het scorebord.
Trainer/coach Rob de Lange mist ten opzichte van vorig seizoen twee basisspelers en zes wisselspelers van de groep van afgelopen seizoen die zijn vertrokken bij DHC. Rob de Lange stelt simpelweg dat het er niet om gaat wie er niet meer zijn, maar om degenen die hij dit seizoen wel ter beschikking heeft. En daarvan ontbraken vandaag Levi Schipper (ziek) en Andani Ollie (offerfeest).

DHC start met in de basis nieuwkomer doelman Nick Hasper (HBS), Quinten vt Hoog (DHC 2) en Dylan Franquet (DHC O19-1). In de 2e helft komen Max Otten (DHC 2), invaller-doelman Stefan Gravesteijn (RKDeo) en Lennart van Kruijl (DHC 2) hierbij. Ook Joey Emmerink komt in de 2e helft in het veld, nadat hij van de week pas later was aangehaakt.

In de 1e helft zijn er aanvallen van beide teams, zonder echte kansen te creëren. Na 31 min. is er een overtreding tegen Dylan Franquet, waarna Jeffrey van Roon de door scheidsrechter Andrew Westenbroek toegekende vrije trap van 30 meter door de IFC-doelman net overgetikt ziet worden. In de slotminuut van de 1e helft komt Youri Kooijmans vanaf rechts naar binnen, waarna zijn schot net over gaat.

Na de doelwisseling is er na ruim een kwartier in het DHC-strafschopgebied een omhaal van één van de bezoekers, die ruim over gaat. In de 64e min. komen de bezoekers dan op 0-1, als een corner van dichtbij wordt ingetikt. Twee minuten later is de stand echter al weer gelijk. Joren Tromp passt op Jessy Nauman die vanaf rechts van de rand 16 meter laag  voorgeeft, waarna een IFC-verdediger de bal voor Youri Kooijmans in eigen doel schiet: 1-1. Met nog een kwartier op de klok geeft Frank de Lange de bal in het strafschopgebied mee aan Joren Tromp, die zijn diagonale inzet door de doelman gestopt ziet worden. Een minuut later bereikt Max Otten eveneens Joren Tromp, die nu over schiet. Na 77 min. wordt Youri Kooijmans binnen de lijnen onderuit gehaald en dus een strafschop voor DHC. De net ingevallen Joey Emmerink schiet van 11 meter op de lat, waarna hij de terugspringende bal alsnog inkopt. Scheidsrechter Westenbroek past de spelregels correct toe en keurt dit doelpunt dan ook terecht af. Zeven minuten later is er wederom een afgekeurd doelpunt voor de thuisclub. Quinten vd Kraaij schiet in, maar alvorens de bal in het doel verdwijnt raakt deze het been van Youri Kooijmans, die nipt buitenspel staat. Zo blijft de stand steken op 1-1, waar trainer/coach Rob de Lange tevreden is na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, tegen een hoofdklasser die al een week langer in training is en die ook al eerder heeft gespeeld.