Forse nederlaag DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 18 november 2018, 11.00 uur, competitiewedstrijd nr 7

Oliveo 3 – DHC 2     3-0  (1-0)

Scheidsrechter:  J.P.A. Vis (Spijkenisse)

12 min.     1-0

66 min.     2-0

72 min.     3-0

Dion de Jong;

Quinten vt Hoog, Lennart van Kruijl, Dariem Hennep (aanv.), D’Angelo Fleur;

Farid el Hammouchi (3 min. Alain Sikkel), Max Otten, Anass Attahiri;

Rayvano van Alphen (38 min. Anele Mieloo), Jurgylio Limon, Andani Ollie

Boeking:

53 min.   Anass Attahiri

Tot nu toe won DHC 2 dit seizoen voor de beker tweemaal en werd éénmaal gelijk gespeld, terwijl alle zes de gespeelde competitie-wedstrijden werden gewonnen. In de laatste twee weken was dit het geval tegen de naaste concurrenten Full Speed en RKAVV. Resultaat: 18 uit 6 (met een doelsaldo van 36 voor en 5 tegen) en de 1e periodetitel binnen handbereik. Vandaag uit bij Oliveo 3 ging alles mis.
Voor aanvang bleken twee spelers niet aanwezig, waardoor – mede door andere afwezigen/ geblesseerden en doorschuiven naar DHC 1 – er slechts 12 man beschikbaar waren in Pijnacker. Vervolgens werd de aanwezige O17-2-speler Anele Mieloo bereid gevonden om zich om te kleden, voor het geval dat….
Al in de 3e min. gaat Farid el Hammouchi onderuit na een overtreding van de thuisclub. Het levert een vrije trap op, maar vervelender is dat Farid el Hammouchi door de val een vervelende blessure aan zijn arm/schouder oploopt en direct naar het ziekenhuis afgevoerd moet worden. De exacte diagnose wordt nog afgewacht. Voor hem komt dan Alain Sikkel binnen de lijnen. In de 7e min. gaat Jurgylio Limon om de doelman van de thuisclub heen, speelt de bal voor, waarna de meegekomen Rayvano van Alphen inschiet. Een terugsnellende verdediger kan de bal nog net blokkeren. Aan de andere kant is er in de 12e min. een vrije trap voor de blauw-witte thuisclub op een meter of 30 van het doel van DHC-doelman Dion de Jong. Hard en hoog in de uiterste bovenhoek en het is een verrassende 1-0 voor de thuisclub. DHC 2 speelt in een te laag tempo, waar het wel regelmatig in de aanval is, maar niet echt gevaarlijk wordt. In de 38e min. wordt Rayvano van Alphen bij een aanvallende actie hard onderuit gehaald, hetgeen ook nu een vrije trap oplevert. De rechterspits moet vervolgens ook geblesseerd uitvallen met een aanzienlijke enkelblessure. De zwelling maakt het later op de dag nog niet mogelijk om de exacte aard van de blessure vast te stellen. O17-2-speler Anele Mieloo is zijn vervanger.
Ook na rust wordt DHC 2 niet gevaarlijk. Als na 66 min. de stand op 2-0 komt en zes minuten later zelfs op 3-0 is de wedstrijd gespeeld. DHC 2 gelooft er niet meer in. De eerste nederlaag van dit seizoen is een feit.
Na vandaag zijn Full Speed 3 en RKAVV 3 uitgespeeld voor de 1e periode en hebben beide 19 punten uit 8 wedstrijden. DHC 2 staat nu op 18 uit 7. Op 16 december a.s. wordt de 1e periode afgesloten met de inhaalwedstrijd thuis tegen TOGB 3. Een gelijkspel of winst levert DHC 2 de 1e periodetitel op.