Forse Nederlaag DHC 2 / O19 combinatie

Op dinsdagavond 20 augustus jl. zou een DHC-team aantreden in de voorronde van het Robey Cup-toernooi. Er stonden oorspronkelijk, op twee verschillende locaties, in totaal 8 deelnemers genoteerd, waarbij ieder team 3 korte wedstrijdjes van een half uur zou gaan splelen. Het deelnemersveld – met vooral clubs van ‘onder’ Rotterdam – was nogal divers, met ook diverse 3e klassers. DHC zou, vanwege een eerder gemaakte afspraak voor een volledige wedstrijd van het 1e elftal thuis tegen een andere 1e klasser, naar die Robey Cup voorronde gaan met een combinatieteam, maar met voornamelijk DHC 2 spelers. Het liep helaas anders.
Eerst zegden twee deelnemers af, waardoor er nog zes overbleven. Het speelschema werd toen 2 halve wedstrijden van ieder 45 minuten. Op het laatste moment zegde echter nog een tegenstander af, waarna er voor DHC 2 een complete wedstrijd over bleef tegen Heinenoord, een sterke zaterdag-1e klasser, dat trouwens sinds dit seizoen getraind wordt door oud-Feyenoord- en Oranje-doelman Joop Hiele. Die wedstrijd van DHC tegen Heinenoord werd op hun veld gespeeld.
Een vooraf al onmogelijke opgave, zeker omdat er door diverse blessures aan DHC-zijde nogal wat afwezigen bleken te zijn en er een beroep op O19-spelers gedaan moest worden. Desondanks: DHC is naar Heinenoord toe gegaan, ze hebben 90 minuten lang hun best gedaan, het blef een sportieve wedstrijd, maar de nederlaag was – met 11-0 voor de thuisclub – wel erg groot. De groen-zwarten incasseerden na 15 minuten een 1e tegendoelpunt, pas na 28 minuten werd het 2-0, maar toen ging het heel snel. Het was 5-0 bij rust en 11-0 bij het eindsignaal. De vele wissels en terug-wissels aan DHC-kant (aanwezig met 12 senioren en 7 spelers van O19) konden het tij niet keren. Jammer dat het zo gelopen is.