Feestelijk weekeinde?

Tekst: Dik Schreuders
Komend weekeinde is mogelijk een feestelijk weekeinde. Naast een carnavalsfeest in onze accommodatie vanaf zaterdagmiddag, kan het ook zondag feest zijn bij DHC. Zowel DHC 1 als DHC 2 kunnen komende zondag de 1e periodetitel van dit seizoen binnen halen. De hoofdprijs is het nog niet, dat is pas aan het einde van het seizoen. Maar een prijs is een prijs.
DHC gaat zondag uit naar het nabij gelegen Zevenhuizen voor de ontmoeting met Groeneweg. Waar DHC afgelopen zaterdag een blamerende 6-1 bekernederlaag leed bij Deltasport, daar speelden zondag onze competitie-concurrenten VOC en Moerse Boys tegen elkaar 0-0. Gunstig voor DHC voor de strijd om de titel, maar op dit moment zeker ook voor de 1e periodetitel. Met een overwinning komende zondag is DHC dichtbij en is de periodetitel bijna binnen. Bijna, omdat Moerse Boys op een later moment nog de gestaakte wedstrijd thuis tegen BMT moet uitspelen. Nog 10 minuten met voor BMT 9 spelers, bij een 2-2 stand. Aanvang zondag bij Groeneweg is om 14.00 uur. Komt u onze mannen ook steunen ?
DHC 2 gaat na de 2-0 winst thuis tegen RKAVV alleen aan de leiding. Deze zondag wordt om 11.00 uur afgetrapt uit bij Oliveo 3. Winst brengt DHC 2 de 1e periodetitel. Anders is er voor onze mannen nog de inhaalwedstrijd thuis tegen TOGB 3, half december. Als na 6 overwinningen geen onderschatting gaat plaatsvinden, gaan wij uit van een goed resultaat zondag a.s.
Afgelopen zondag versloeg DHC 3 in het Westland Velo met maar liefst 1-10. Met 21 punten uit 7 wedstrijden hebben de groen-zwarten een voorsprong van 6 punten op Sep 4 en op Den Hoorn 6. Komende zondag om 12.00 uur ontvangt men in eigen huis Sep 4. De week erna reist men af naar de andere concurrent, Den Hoorn 6. Voor DHC 4 was er – na de winst tegen koploper DWO 3 – deze week een nipte 1-2 nederlaag thuis tegen RKDeo 10. Komende zondag gaat men naar het einde van de Brasserskade voor de ontmoeting bij DVC 3 (10.00 uur). DHC Veteranen-1 won de afgelopen twee wedstrijden met respectievelijk 6-3 en 6-4. Zondag volgt in Gouda om 10.00 uur Olympia Vet-1.
DHC O19-1 verloor afgelopen zaterdag met 2-1 bij Forum Sport. Na zeven wedstrijden betekent dit één gelijkspel en zes nederlagen en een plek in de onderste regionen. Een plek waar wij niet willen staan. Voor de winterstop zijn er in de 1e competitiehelft nog vier wedstrijden te gaan. Vier wedstrijden tegen de andere vier onderste ploegen in de stand. Deze zaterdag ontvangt men om 11.00 uur MOC’17 uit Bergen op Zoom, waartegen einde afgelopen seizoen in de nacompetitie thuis van werd verloren. Succes mannen ! Al om 9.15 uur trapt DHC O17-1 in het Stadion af tegen SC Feyenoord.  Nadat de drie laatste wedstrijden werden verloren, is ons team afgezakt naar de middenmoot, waar de rood-witte Rotterdammers in de subtop staan. Om 11.15 uur ontvangt DHC O17-2 thuis Quick. Onze jongens staan na de nederlaag afgelopen zaterdag nu op de 5e plaats, 2 punten achter de koploper. Quick staat met één punt meer en één wedstrijd meer gespeeld op de 3e plaats.
In Hoorn behaalde DHC O16-1 afgelopen zaterdag een 1-5 overwinning bij Always Forward. Met vijf overwinningen en één gelijkspel is men samen met Zeeburgia virtueel koploper. Zaterdag a.s. wordt thuis om 9.30 uur afgetrapt tegen DOVO uit Veenendaal. In Den Haag komt DHC O15-1 in actie bij Quick. Ondanks de 0-0 thuis tegen Quick Boys, zijn de groen-zwarten nog de trotse koploper in de 2e divisie. Quick staat dan wel op de zevende plaats, maar met zes punten minder en twee wedstrijden minder, staan zij in verliespunten gelijk met DHC. Een spannende wedstrijd dus. DHC O13-1 won tot nu alle zeven competitie-wedstrijden. Uit bij Sliedrecht ontmoet men een middenmoter, waartegen men zich niet mag laten verrassen. In het Westland staat FC sGravenzande tegen DHC O12-1 op de agenda. Ons team heeft pas driemaal gespeeld, maar de volle negen punten en virtueel koploper.
In Voorburg komt DHC O11-2 in actie bij het ongeslagen Wilhelmus. OOK DHC O10-1 gaat uit naar Wilhelmus. DHC O10-2 start thuis om 8.15 uur tegen DHL. DHC O9-1 gaat uit naar DSO, terwijl DHC O9-2 afreist naar Nootdorp. Om 8.15 uur is het in eigen Stadion DHC O8-1 tegen RKDeo. DHC O7-2 gaat uit naar Full Speed.
Voor de mensen die dit seizoen nieuw zijn, of het niet meer weten van vorige seizoenen. Rechts bovenaan op de DHC-site staat de kop ‘Afgelastingen’. Als je daarop klikt kun je zien of er wedstrijden van DHC-teams zijn afgekeurd. Wij proberen dit altijd zo actueel mogelijk bij te houden. Daarbij zijn wij uiteraard met name ook afhankelijk van berichtgeving van andere (thuis)spelende verenigingen. Is men al zo vroeg bereikbaar, is het al zo vroeg bekend of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Bij DHC-teams is de kans op afkeuringen thuis met twee kunstgrasvelden niet zo groot, maar bij strenge vorst óf bij sneeuw kan het ook bij ons thuis worden afgekeurd.
Feestelijk weekeinde toegewenst met veel overwinningen en doelpunten !