Fantastische opening nieuwjaar bij DHC

Tekst: Dik Schreuders

Zaterdag 5 januari werd het nieuwe jaar 2019 bij DHC geopend met een fantastische affiche van DHC 1 tegen de DHC Legends. Een feest van herkenning van oud-spelers van DHC 1, variërend van enkele (officiële (na-)competitie-)wedstrijden tot meer dan 300. Sommigen nog superfit en soms ook nog wekelijks spelend, anderen wat minder afgetraind.

De voorwedstrijd tussen DHC O19-1 en DHC O17-1 onder leiding van scheidsrechter Sedat Budgaci eindigde in een gedeelde 3-3. Daarna was het tijd voor dé wedstrijd tussen DHC 1 en de DHC Legends. De in het groen-zwart gestoken mannen van trainer/coach Rob de Lange namen het op tegen een selectie van spelers vanaf de eind jaren ’70 met als oudste de 63-jarige doelman Hans Suiker. Een selectie die tot op het laatst toe steeds wijzigde en uit ruim 20 spelers bestond en gemakkelijk uit een veelvoud van oud-spelers had kunnen bestaan. De namen: Joris Aerns, Hayati Boyla, Mark van Dijk, Roel de Graaff, Nick Keyzer, Laurens Kok, Ronald van Leeuwen, John de Letter, Romano Mollis, Danny Mulder, John Mulder, Erik Nieuwenhout, Ard van Peppen, Marvin vd Krogt, Robbie Notenboom, Kevin den Os, Barry de Poorter, Anton Rosierse, Casper Spaan, Hans Suiker, Steven Suiker, Mels vd Velden, Bas Voogt, Eric Wolf en als coaches Wim van Zinnen en Robert vd Zwan. Als toeschouwers noteerden we onder meer oud-1e elftalspelers – na uiteraard ook huidige trainer Rob de Lange – Peter Biemans, Robert Eckhardt, Harry Dame, Ton vd Krogt, Ronald Moor en Sjef de Poorter.


zaterdag 5 januari 2019, 15.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – DHC Legends    7-1  (4-0)

Scheidsrechter:  J. Jung  (Schiedam)

Grensrechters:  Rinus de Waard (Maassluis)  en Louis Wagner (Den Haag)

11 min.     1-0  Jessy Nauman

17 min.     2-0  Jordy Brouwer

21 min.     3-0 Roy Speelman

24 min.     4-0 Youri Kooijmans

52 min.     4-1 Barry de Poorter

58 min.     5-1 Youri Kooijmans

63 min.     6-1 Vincent Romeijn

76 min.     7-1 Aykut Yanakov

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Vincent Romeijn, Thomas Aangenendt;

Roy Speelman (45 min. Brent Biesheuvel), Frank de Lange, Jessy Nauman (45 min. Max Otten);

Andani Ollie (45 min. Aykut Yanakov), Jordy Brouwer (aanv.) (63 min. Andani Ollie), Youri Kooijmans

Een driekwartier na de wedstrijd opende voorzitter Patrick Luiten de nieuwjaarsreceptie met een kort welkomstwoord, waarin hij iedereen een goed en sportief 2019 toewenste. Hierna bezegelde hij twee recente beslissingen van de laatst gehouden ALV. Aan John Mesker, teammanager van DHC 1, reikte Patrick Luiten de oorkonde uit behorend bij zijn benoeming tot Lid van Verdienste van DHC.

Vervolgens riep Patrick Luiten Ronald Moor naar voren voor zijn oorkonde en de bijbehorende speld als Erelid van DHC. Dit voor zijn jarenlange activiteiten voor DHC als jeugdcommissielid, bestuurslid, ondersteuning aan de financiële administratie/ penningmeester en sponsoring gedurende vele jaren. In beide gevallen – en ook in alle volgende huldigingen – ging dit uiteraard ook gepaard met een mooie bos bloemen.

Hierna was het woord aan secretaris Dik Schreuders voor de uitreiking van de overige onderscheidingen van vandaag. Allereerst richtte hij zich tot de bijna 100-jarige Mees de Roo. Al ca. 45 jaar wonend in Oost-Brabant, in de jaren 60/70 spelend in de lagere senioren, enige jaren deel uitmakend van de toenmalige Pool/Toto-commissie en vervolgens ook na zijn verhuiding altijd lid blijvend. En dat nu dus inmiddels 90 jaar. Hiervoor werd aan Mees de Roo een speciale oorkonde uitgereikt voor zijn 90-jarig lidmaatschap.

Vervolgens waren er drie leden aanwezig om de 50-jaar lidmaatschapsspeld in ontvangst te nemen. Dik Schreuders sprak enkele welgekozen worden tot oud-doelman Ton vd Krogt en tot Wil van Adrichem en de nog immer actief spelende Ed vd Spek.

Huidig 1e elftal-speler Joey Emmerink heeft inmiddels de grens van meer dan 100 oficiele (na-)competitie-wedstrijden behaald. Hiervoor ontving hij een shirt met als opdruk een DHC-embleem en 100 x 1.

Tenslotte 1e elftal-speler Vincent Romeijn, die inmiddels over de 50-wedstijden is gekomen en hiervoor uit handen van Dik Schreuders de bijbehorende speld mocht ontvangen.

Helaas bleken een aantal andere jubilarrissen vandaag niet aanwezig, welke mogelijk op een later moment alsnog hun onderscheidingen zullen ontvangen.


Vervolgens was het tijd voor een buffet voor alle aanwezigen met erwtensoep, boerenkool en peen-en-uien met bijbehorende spek en worst. Men liet het zich – met een drankje en onder de klanken van muziek van een dj en een zanger – goed smaken. En het werd deze zaterdagavond laat aan de Brasserskade……

Dank aan de sponsors, de organisatoren, de vrijwilligers en de fotograaf. Het was een fantastische DHC-middag en -avond.