Fantastisch voetbal

Tekst:  Dik Schreuders

Voetbal is fantastisch. En het voetbal is fantastisch wat afgelopen dinsdag door Ajax werd vertoond in Madrid. En dat vinden alle Nederlandse voetballiefhebbers, ongeacht voor welke club je bent. Hiermee is er een Nederlandse club bij de laatste acht in de Champions League, waar eerder het Nederlands Elftal zich al plaatste voor de top vier van de Nations League voor komende zomer. Het Nederlands Vrouwen-elftal speelt komende zomer op de WK in Frankrijk. Het Nederlandse voetbal telt weer mee. Waarom riepen de voetbaldeskundigen nu een jaar of 2 terug dat alles in het Nederlandse amateur- en jeugd-voetbal anders moest omdat wij de aansluiting verloren ?

Laten wij bij DHC in de komende weken tot het einde van het seizoen ook fantastisch voetbal laten zien. Veel doelpunten en veel overwinningen. En vooral veel plezier. Na twee weken met beperkte programma’s door de schoolvakanties, gaan we nu weer allemaal spelen !

DHC speelt ook komende zondag uit. In Brabant treden de groen-zwarten aan bij Rood Wit St. Willebrord, gelegen tussen Breda en Roosendaal. Na de 0-4 winst uit bij Den Hoorn twee weken terug, is een nieuwe overwinning nodig om de aansluiting te houden met de topploegen Moerse Boys en VOC. Koploper DHC 2 gaat uit naar RKAVV 3, de nummer 2. Het verschil tussen beide ploegen is 5 punten. Waar de mannen van Francis Janse twee weken terug de 1e periodetitel binnenhaalde, gaan we voor de titel….Zondag om 12.00 uur speelt DHC 3 thuis tegen Velo 6. Met een wedstrijd minder staat DHC 3 inmiddels zes punten achter op koploper Sep 4. In Nootdorp is het RKDeo 10 tegen DHC 4 (op de 8e plaats), waar de thuisclub op de 2e plaats staat. DHC Veteranen-1 gaat uit naar Oegstgeest voor de ontmoeting met ASC Vet-1.

DHC O19-1 ontvangt zaterdag in het eigen Stadion de leeftijdsgenoten van subtopper Forum Sport. Aanvang is om 15.00 uur. DHC O19-2 gaat naar Delft Zuid voor de ontmoeting met Sep. Om 13.00 uur trapt DHC O17-1 af tegen koploper Alexandria’66. DHC O17-2 speelt uit bij Nootdorp. DHC staat met 5 punten achterstand op de 2e plaats achter koploper….. Nootdorp. In Rotterdam ontvangt VOC het team van DHC O16-1.

Afgelopen zaterdag behaalde DHC O15-1 voor de beker een prima 2-5 uitzege bij Quick Boys. Deze zaterdag zelfde tijd, zelfde plaats, maar nu voor de competitie. DHC O15-1 staat met vier punten achterstand op de 4e plaats, Quick Boys is de koploper. Eveneens in de Bollenstreek komt DHC O15-2 komende zaterdag in actie uit bij Noordwijk. DHC O14-1 trapt om 9.30 uur thuis af tegen Erasmus. DHC O13-1 gaat uit naar HVV, waar de achterstand op koploper Alphense Boys nog steeds twee punten bedraagt. DHC O12-1 won in de1e competitiehelft alle zeven wedstrijden in haar afdeling. Na de winterstop zijn tot nu toe ook alle drie de wedstrijden gewonnen. Zaterdag om 11.00 uur ontvangt men Den Hoorn. DHC O12-2  is ook koploper en gaat zaterdag uit naar RKDeo. In Rotterdam Zuid is het Spartaan’20 tegen DHC O11-1, terwijl DHC O11-2 thuis Concordia ontvangt (11.00 uur).

Om 9.30 uur is het DHC O10-1 thuis tegen Zestienhoven. DHC O10-2 gaat uit naar DSVP in Pijnacker. DHC O9-1 speelt op eigen veld tegen Velo, aanvang 8.30 uur. In Wassenaar ontvangt Graaf Willem2Vac onze mannen van DHC O9-2, terwijl DHC O8-1 in Zoetermeer uit speelt bij

DWO. DHC O8-2 trapt thuis om 8.30 uur af met Den Hoorn als tegenstander. Tenslotte staan op het programma Semper Altius thuis tegen DHC O7-1 en in Delft DHC O7-2 tegen Wilhelmus.

Allemaal veel plezier. Wees sportief en juich uitbundig. Veel doelpunten toegewenst !