Eindelijk wordt het harde werken beloond.

Verslag GDA E1 – DHC E9

Eerder was de thuis wedstrijd met 6-2 verloren van GDA. De jongens van DHC moesten dan ook aan de bak. GDA speelt met grote en sterke jongens dus de opdracht was om veel de combinatie op te zoeken.

De beste kansen in de eerste helft waren voor GDA. Gelukkig stuitte ze vaak op Ali die zijn doel erg goed schoon hield. Of GDA schoot zelf over of naast. Het leek dit keer of DHC het geluk aan zijn kant had terwijl DHC het zo vaak tegen had. DHC bleef mooi opbouwen maar het kwam niet vaak tot het doel van GDA in de eerste helft. GDA verdedigde met veel man en wist steeds op het laatste moment de bal te onderscheppen. Waardoor DHC tot weinig schoten op het doel kwam. Beide partijen waren erg aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Waar eerlijk gezegd moet worden dat GDA de beste kansen had.

De jongens gingen met 0-0 de rust in. Na de rust begon DHC weer fanatiek op de bal te jagen en mooi op te bouwen. Wat al vrij snel leidde tot de eerste kans. Lars, die 1 op 1 voor de keeper stond,  kreeg een mooie pass van Noussair; maar kon helaas de bal niet goed onder controle krijgen.  Vlak daarna een kans voor GDA; maar Ali maakte zijn goal goed klein en kon de bal tot een corner verwerken. Vlak daarna weer bijna dezelfde situatie waar Ali op de grond bleef liggen. Gelukkig kon Ali verder met keepen in de wedstrijd en bleef hij heel alert en was niet bang geworden voor de bal.

Ondanks de vele aanvallen van GDA bleef het lang 0-0 in de tweede helft. De spanning bouwde steeds meer op; beide ploegen waren vaak in de aanval waarbij GDA wat meer kansen kreeg dan DHC. Een vrije trap dicht bij het doel werd vakkundig weggewerkt door Ali en de rebound mis geschoten. Een tweede vrije trap op dezelfde plaats werd ook door Ali tegen houden.

Na een corner van GDA weet Abdul met een omhaal Lars te bereiken die op volle snelheid richting doel van GDA kan. Hij geeft ee voorzet op Nurrulahl en die krijgt de bal net niet goed onder controle. Via een verdediger van GDA krijgt Mendres de bal en die bewaart de rust en maakt koelbloedig de 0-1.

Daarna volgen spannende momenten; GDA geeft de strijd niet op, maar wordt niet echt meer gevaarlijk. Uiteindelijk krijgt DHC een vrije trap op een mooie plek. Helaas schiet Nurrulah tegen de keeper en kan uit de rebound niet gescoord worden. Niet veel later weer een vrije trap zowat op dezelfde plaats. Dit keer neemt Mamadou hem en schiet hem snoeihard met links naast de keeper. Na een paar minuten klinkt het eindsignaal. De vreugde is groot! Eindelijk wordt het harde werken beloond en wordt er gewonnen.

Jongens, gefeliciteerd. Jullie hebben dit echt met zijn allen geknokt voor elke bal en vooral veel samengespeeld. Op naar de volgende tegenstander!