Eerste periodetitel voor DHC of niet?

Tekst:  Dik Schreuders

Komend weekeinde is DHC vrij. Alle ogen van de groen-zwarten zijn dan gericht op de over te spelen laatste 10 minuten van de gestaakte wedstrijd Moerse Boys – BMT. Gestart wordt met een 2-2 stand en 9 BMT-spelers. Als Moerse Boys alsnog wint, wint men de 1e periode en gaat de 2e periode naar plaatsvervangend periodewinnaar VOC. Als de stand gelijk blijft of in het voordeel van BMT eindigt, dan is de 1e periodetitel nu dan eindelijk alsnog voor DHC en wint Moerse Boys de 2e periode.

Eerder werd Moerse Boys – BMT op 7 oktober 2018 bij een 2-2 stand gestaakt met nog een 6-tal minuten te spelen en met 9 BMT-ers.  Op zondag 23 december 2018 werden deze minuten uitgespeeld in het Brabantse. Er kwam eerst nog 4 minuten blessuretijd bij van de oorspronkelijke wedstrijd en vervolgens nog eens 2 1/2 minuut. Maar: Moerse Boys scoorde niet en het bleef 2-2. Daarmee was DHC periodekampioen.

Hoewel ? Tijdens die 12 1/2 minuut was één van de 9 BMT-ers een speler die bij de oorspronkelijke wedstrijd geschorst was en daarmee ongerechtigd was uitgekomen in deze 12 1/2 minuut van het uitspelen van deze wedstrijd.

Komende zondag dan hopelijk het definitieve antwoord of DHC de eerste periodetitel wint of niet.