Eenvoudige overwinning DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 6 maart 2018, 20.00 uur, HV-toernooi, 2e ronde

SVH – DHC    0-7  (0-1)

24 min.    0-1   Roy Speelman

46 min.    0-2   Roy Speelman

47 min.    0-3   Jordy Brouwer

55 min.    0-4   Yannick Prade

71 min.    0-5   Yannick Prade

76 min.    0-6   Quinten vd Kraaij

81 min.    0-7   Yannick Prade

Blairi Schermer;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (45 min. Tidde Tromp (53 min. Dariem Hennep)), Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange, Joshua Wadie;

Djerreld Muntslag (62 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer, Yannick Prade

DHC had in de 2e ronde van het Haaglanden Voetbal-toernooi weinig moeite met zondag 4e klasser SVH. In Den Haag werd een eenvoudige 0-7 overwinning behaald.

Het team van Rob de Lange speelde zonder Sinte Fonkel, Vincent Romeijn, Levi Schipper, Melvin Vissers en Wesley Verhoek. Voorts begonnen aanvoerder Tidde Tromp en doelman Mats Mangelmans op de bank. In de 2e helft vielen aan groen-zwarte kant O19-spelers Dariem Hennep en Quinten vd Kraaij in.

Ondanks dat DHC al direct een veldoverwicht creëerde, waren er weinig echte doelkansen. Terwijl aan de andere kant in de beginfase SVH een enkele uitval had, zonder ook gevaarlijk te worden. In de 24e min. kwam DHC terecht op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Roy Speelman na een schot van 25 meter.

Direct na de rust was het wederom Roy Speelman die met wederom een afstandsschot de score verdubbelde tot 0-2. Een minuut later scoort Jordy Brouwer de 0-3 na een prima voorzet van Jeffrey van Roon. In de 55e min. speelt Jordy Brouwer op Yannick Prade in het strafschopgebied en het is 0-4. Kort hierna krijgt de thuisploeg een strafschop, maar doelman Blairi Schermer stopt de inzet van 11 meter. Halverwege de 2e helft is er een aanval over links, waar Jordy Brouwer de bal vanaf de achterlijn teruglegt op Yannick Prade, maar het doelpunt wordt dan wegens buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later is het dan toch 0-5 na een aanval via Quinten vd Kraay en Jordy Brouwer, afgerond door Yannick Prade. Met nog een klein kwartier te spelen scoort Quinten vd Kraaij op aangeven van Jordy Brouwer de 0-6. In de 81e min. gaat Yannick Prade het strafschopgebied in en met zijn 3e doelpunt van de avond, brengt hij de stand op 0-7. Kort voor het eindsignaal mist Anthony Pique vlak voor de Haagse doelman, waardoor de stand op 0-7 blijft steken.