Eenrichtingsverkeer op de Bras

Tekst:  Dik Schreuders
zondag 9 december 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 11

DHC – cvv Zwervers    3-0  (0-0)

Scheidsrechter:  K. van Dijk  (Vlaardingen)

48 min.     1-0  Youri Kooijmans

70 min.     2-0  Youri Kooijmans

73 min.     3-0 Jessy Nauman

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Brent Biesheuvel;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi (45 min. Joren Tromp), Jordy Brouwer (aanv.) (88 min. Andani Ollie), Youri Kooijmans (80 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

8 min.    Jordy Brouwer

14 min.  Brent Biesheuvel

42 min.  2e boeking en dus rood Brent Biesheuvel

In het DHC-stadion aan de Brasserskade was er bij DHC tegen cvv Zwervers sprake van eenrichtingsverkeer. De eerste helft de ene kant op, na de doelwisseling de tweede helft de andere kant op. Ondanks dat de groen-zwarte thuisclub kort voor rust met 10 man kwam te staan, werd met een 3-0 overwinning afgesloten.

Trainer/coach Rob de Lange start met dezelfde formatie als die een week eerder na een prima wedstrijd met 0-0 afsloot bij VOC. Dit betekent dat de van een schorsing teruggekeerde Joren Tromp ook op de bank start. In de beginfase is DHC gevaarlijk via twee afstandsschoten van Vincent Romeijn en Jessy Nauman, welke beide niets op leveren. Bij een spaarzame counter van de wit-blauwe bezoekers schiet een van de aanvallers langs doelman Bas van Zee net naast. De Capellenaren spelen met veel verdedigers in of vlak voor hun eigen strafschopgebied, waardoor DHC heel weinig ruimte krijgt om gevaarlijk te worden. Na ruim een kwartier speelt Vincent Romeijn op rechts op Soliman el Yakoubi, die hoog voorgeeft, waar een verdediger samen met de doelman van de bezoekers de bal net voor Jordy Brouwer weghalen. Nadat Youri Kooijmans hard inschiet, is het kort daarna Soliman el Yakoubi die Jessy Nauman bereikt, waarna de Capelse doelman het schot keert. In de rebound schiet Jordy Brouwer voorlangs. Op het half uur is er een voorzet van Soliman el Yakoubi, waar Frank de Lange dan binnen de 16-meter onderuit gaat. De niet echt gelukkig fluitende scheidsrechter Van Dijk laat doorspelen. In de 39e min. laat de scheidsrechter opnieuw doorgaan, als Youri Kooijmans binnen de lijnen wordt vastgehouden. Met nog vier minuten op de klok schiet Youri Kooijmans net over. Vervolgen is er een verre uittrap van de doelman van Zwervers, een bal die door kaatst en een aanvaller die samen met Brent Biesheuvel beide sprintend achter de bal aangaan. Scheidsrechter Van Dijk fluit en toont linksachter Brent Biesheuvel tot veler verrassing de gele kaart wegens vasthouden, waar hij al eerder in de wedstrijd na een duel op het middenveld ook discutabel geel kreeg. Dus rood voor Brent Biesheuvel en DHC moet dus verder met 10 man.

In de pauze wordt rechteraanvaller Soliman el Yakoubi opgeofferd en komt Joren Tromp op linksachter te spelen, om dan van daaruit ook voor aanvallende impulsen te zorgen. Een overtreding van de gasten levert net buiten de 16-meter een vrije trap op voor DHC. Jordy Brouwer schiet de vrije trap van ruim 20 meter naast. Vervolgens wordt Youri Kooijmans wegens buitenspel door de Zwervers-grensrechter terug gevlagd. Een minuut later kan het DHC-publiek juichen. Joren Tromp die op links meekomt en vanaf de achterlijn laag voorgeeft, waarna van dichtbij Youri Kooijmans de 1-0 inschiet. Enkele minuten later een corner vanaf links van Frank de Lange, waar de Zwervers-doelman bij de 2e paal de bal net weer corner kan tikken. Kort hierna is er vanaf links een voorzet van Vincent Romeijn, waar een verdediger de bal dan net voor Jordy Brouwer weer corner schiet. De aanvallende intenties van DHC resulteren zo in enkele minuten tijd in een zestal corners. In de 57e min. mag één van de Zwervers-aanvallers in een spaarzame tegenstoot doorgaan, waar de DHC-ers buitenspel zagen. Doelman Bas van Zee is echter op zijn post. Na een uur gaat Jessy Nauman op de rand 16-meter onderuit, waarna Frank de Lange de vrije trap over schiet. Met nog 25 min. op de klok komt de bal na een nieuwe corner van links van Frank de Lange vlak voor het doel bij Youri Kooijmans, waar de doelman en een verdediger dan gezamenlijk de ingeschoten bal weten te blokken. Vijf minuten later een prima verre pass aan de rechterkant van Manuel Mansanga op Youri Kooijmans, die op Jordy Brouwer speelt. Zijn ingeschoten bal wordt door de doelman gestopt, waarna in de rebound Youri Kooijmans met zijn tweede doelpunt van vanmiddag de stand op 2-0 brengt. Drie minuten later wordt – voor zo ver dat nog niet het geval was – de wedstrijd definitief beslist. Een aanval vanaf rechts de 16-meter in via Jessy Nauman, Youri Kooijmans en Jordy Brouwer, wordt uiteindelijk door Jordy Brouwer opzij geschoven op Jessy Nauman, die voor de 3-0 zorgt. Enkele minuten later stopt de doelman van Zwervers een schot van Jessy Nauman. Waar in de slotfase dan nog de aanvallers Djerreld Muntslag en Andani Ollie worden ingebracht. wordt de score niet verder opgevoerd en blijft het bij een prima 3-0 overwinning. Volgende week zondag wordt de 1e seizoenshelft voor DHC afgesloten uit bij Den Hoorn.