Eén punt voor DHC na doelpuntloos gelijkspel

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC – Purmersteijn    0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  J.P. Peeters (Voorburg)

Grensrechters:  S.F. Bosscha (Leeuwarden) en M. Klaare (Tiel)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Joshua Wadie, Tidde Tromp (aanv.);

Djerreld Muntslag (79 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Sinte Fonkel (45 min. Wesley Verhoek)

Boekingen:

18 min.   Sinte Fonkel

26 min.   Jordy Brouwer

69 min.   Joey Emmerink

78 min.   Wesley Verhoek

Waar DHC in de eerder door sneeuwval afgekeurde thuiswedstrijd tegen Purmersteijn moest winnen en de broodnodige drie punten moest pakken, bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. De groen-zwarten scoorden niet, aan de andere kant werd de nul gehouden.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden in verband met het vrijdag jl. op 90-jarige leeftijd overlijden van DHC-lid van verdienste mevrouw Stien Schreuders-van der Meer.

DHC moest aantreden zonder de geschorsten Frank de Lange, Levi Schipper en Melvin Vissers, terwijl Vincent Romeijn geblesseerd moest toekijken. In de beginfase testte Djerreld Muntslag de Noord-Hollandse doelman met een eerste schot, terwijl een vrije trap van Jordy Brouwer van de rand 16-meter op de muur eindigde. Na ruim een kwartier was het wederom de doelman die prima ingreep na een vrije trap vanaf rechts van Jeffrey van Roon. Een dieptepass van Tidde Tromp eindigde kort hierna ook bij de doelman van de gasten. Halverwege de 1e helft de eerste mogelijkheid voor Purmersteijn. Een inzet net onder de lat wordt door DHC-doelman Mats Mangelmans keurig over getikt, waar hij kort daarna ook alert is bij wederom een schot net onder de lat. Aan de andere kant is de uitlopende doelman op de rand 16-meter net eerder bij de bal dan Djerreld Muntslag. Kort voor rust kan Djerreld Muntslag ook niet gevaarlijk worden na een pass van Joshua Wadie.

Direct na de pauze – waar Wesley Verhoek dan Sinte Fonkel vervangt – ziet Roy Speelman zijn schot van 18 meter net naast het doel gaan. In de 52e min. in een 3-tegen-3-situatie speelt Jordy Brouwer op Wesley Verhoek, die op links diep meegeeft aan Jeffrey van Roon, waarna zijn schot door de Purmersteijn-doelman net over het doel wordt getikt. Hierna speelt Wesley Verhoek op rechts op Djerreld Muntslag, maar ook diens lage voorzet levert niets op. In de 58e min. kopt een van de Purmersteijn-spelers de bal op de buitenkant-paal, waardoor het wellicht gevaarlijker leek dan het was. Voor de groen-zwarten kopt Jordy Brouwer na een ingooi van Wesey Verhoek door, waarna Djerreld Muntslag van dichtbij in de draai inschiet, maar ook nu is de doelman de situatie de baas. Met nog een kwartier te gaan krijgt DHC van scheidsrechter Peeters een vrije trap op 18 meter na een overtreding tegen Roy Speelman. De prima vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de doelman net over getikt. Vijf minuten later is er vanaf rechts een vrije trap van Jeffrey van Ron die voorlangs gaat, waar zowel Jordy Brouwer als Joey Emmerink er van dichtbij net niet bij kunnen om de bal in te tikken… DHC ziet vervolgens een schot van één van de gasten via buitenkant-paal naast gaan. In de slotfase is invaller Yannick Prade in de 16-meter gevaarlijk met een schot, maar dit stuit af op de muur van verdedigers. Direct daarna kopt Wesley Verhoek de bal op Yannick Prade, die nu op de doelman strandt. Ten slotte is er in de 90e min. nog een aanvallende actie van de thuisclub vanaf rechts, waar de lage voorzet dan op een haar na wordt gemist door de bij de 2e paal inkomende Joey Emmerink, waar dit de beslissende treffer had kunnen en moeten zijn. Het bleef dan ook bij 0-0.