Drie belangrijke punten

Tekst: Dik Schreuders

zondag 8 april 2018, 14.00 uur, conmpetitiewedstrijd nr 24

DHC – Jong Achilles’29     3-2  (2-0)

Scheidsrechter:  J.A.B Lensink  (Arnhem)

Grensrechters:  T. Nagtegaal  (Etten Leur) en J. van Ditmarsch  (Wijk bij Duurstede)

8 min.    1-0 Jordy Brouwer

26 min.  2-0 Roy Speelman

50 min.  2-1

55 min.  2-2

66 min.  3-2 Jeffrey van Roon

Gianni Kamperveen;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (66 min. Anthony Pique), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (81 min. Vincent Romeijn), Frank de Lange, Tidde Tromp (aanv.);

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Quinten vd Kraaij (76 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

Geen

DHC kon vandaag weer eens drie belangrijke punten bijschrijven. Na de thuiswinst op SWZ Boso Sneek op 18 februari jl. werden 4 wedstrijden verloren. Vandaag tegen staartploeg Jong Achilles’29 kwam DHC al snel op een 2-0 voorsprong, kwamen de gasten terug tot 2-2, maar werd halverwege de 2e helft de 3-2 binnengeschoten. Een nog door groen-zwart gemiste strafschop, maakt dat het tot het eindsignaal spannend bleef. Maar de drie punten zijn binnen.

Ook vandaag bleven basisspelers doelman Mats Mangelmans, Joshua Wadie (beiden geblesseerd) en Melvin Vissers (geschorst) niet beschikbaar. Ennis Akona en Sinte Fonkel waren eveneens niet beschikbaar. Waar de afgelopen drie wedstrijden Blairi Schermer de plek tussen de palen innam in plaats van de geblesseerde Mats Mangelmans, stond vandaag Gianni Kamperveen daar.  Gianni Kamperveen speelde van de F- t/m de B-jeugd bij DHC, werd vervolgens door ADO Den Haag bij DHC weggehaald en speelde daarna in de eerste teams van Tonegido en HBS in de hoofdklasse, topklasse en de 3e divisie. Februari 2017 stopte Gianni Kamperveen bij HBS en vandaag debuteerde hij als 30-jarige in DHC 1, de club van zijn jeugd. Verder was Wesley Verhoek vandaag weer schorsingsvrij en kon Frank de Lange na zijn blessureperiode weer starten.

De in het oranje gestoken gasten uit Groesbeek begonnen aanvallend, maar de eerste aanval voor de thuisploeg was direct raak. In de 8e min. speelde Roy Speelman diep rechts op Wesley Verhoek. Deze gaf een prima lage voorzet, waar Jordy Brouwer op de strafschopstip al klaar stond om beheerst af te ronden: 1-0. Twee min. later moet doelman Gianni Kampersveen voor de eerste maal in actie komen, waar dan vervolgens aan de andere kant een combinatie tussen O19-speler Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer, opnieuw Quinten vd Kraaij vervolgens door Wesley Verhoek voorlangs wordt geschoten. Een 1-2-combinatie tussen Tidde Tromp en Jordy Brouwer resulteert in een schot van aanvoerder Tromp, waar de Groesbeekse doelman in twee instanties redding kan brengen. In de 26e min. verdubbelen de groen-zwarten de voorsprong. Na een ingooi kopt Jordy Brouwer door, speelt Tidde Tromp wederom Jordy Brouwer aan, waarna deze voorgeeft en bij de 2e paal rond Roy Speelman af: 2-0. Het Delftse publiek in het zonnige Stadion verwacht dan dat de wedstrijd is beslist en dat de voorsprong verder uitgebreid kan gaan worden. Met nog 10 min. op de klok is er vervolgens een voorzet van links van Jeffrey van Roon net over Jordy Brouwer, waarna de voorzet van rechts van Tidde Tromp ook net te hoog is voor de DHC-spits. Wesley Verhoek schiet vervolgens naast. Kort hierna tikt de Achilles’29-doelman een vrije trap van Jeffrey van Roon corner. Net voor de thee is er dan nog een pass van Jeffrey van Roon op Quinten vd Kraaij, die prima halfhoog inschiet, maar het schot net voorlangs ziet gaan.

Vanaf de aftrap is er een corner voor de thuisclub, waar Joey Emmerink dan van dichtbij net over kopt. In de 49e min. lijkt de wedstrijd dan alsnog beslist te worden. Frank de Lange passt prima door het midden op Tidde Tromp die alleen voor de doelman komt en vanaf net buiten het strafschopgebied de bal ineens op de schoen neemt. Het schot gaat net over. Zoals het dan vaak gaat, scoren de bezoekers in de 50e min. aan de andere kant via een kopbal bij de 2e paal de aansluitende 2-1. Na een vrije trap van Frank de Lange komt de bal rechts bij Thomas Aangenendt die Quinten vd Kraaij bereikt, waarna Jordy Brouwer over schiet. De spanning is vervolgens helemaal terug als één van de Jong Achilles-spelers op de rand 16-meter in balbezit komt en in de draai laag in de hoek inschiet: 2-2. In deze periode zijn de gasten meer in de aanval op jacht naar de gelijkmaker en vervolgens zoekend naar de voorsprong. DHC pakt het nu weer over, ook de groen-zwarten moeten vandaag winnen. Jordy Brouwer legt terug op Tidde Tromp, zijn schot van 16 meter wordt door een verdediger geblokt. Roy Speelman ziet vervolgens zijn schot gestopt door de doelman. Met nog 25 min. te spelen bereikt Roy Speelman Wesley Verhoek, de uitlopende doelman redt. Eén minuut later komt DHC weer op voorsprong. Aan de linkerkant loopt Jeffrey van Roon op en haalt hard uit. De bal verdwijnt achter de verbouwereerde doelman in het net: 3-2. Enkele minuten later schiet Frank de Lange over, terwijl aan de andere kant Jong Achilles naast schiet. Met 86 min. op de klok bereikt Wesley Verhoek invaller Djerreld Muntslag, die in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Lensink uit Arnhem wijst direct gedecideerd naar de stip: strafschop. Jeffrey van Roon schiet de bal van 11-meter vervolgens keihard in, maar via onderkant lat kaatst de bal net voor de doellijn en weer terug het veld in. In de laatste minuten speelt Frank de Lange op Djerreld Muntslag in de 16-meter, waar de doelman nog kan ingrijpen. In blessuretijd wordt Wesley Verhoek net buiten de lijnen onderuit gehaald. De vrije trap van Jeffrey van Roon wordt gestopt door de doelman. Hiermee blijft het scorebord op 3-2. Drie belangrijke punten voor DHC.

Er resten voor DHC nu nog 6 competitiewedstrijden, waarin de plek in de hoofdklasse veilig gesteld moet gaan worden. In de komende weken spelen de groen-zwarten achtereenvolgens uit bij Purmersteijn, SJC en Achilles 1894. Na een vrije zondag speelt men vervolgens pas op 13 mei a.s. weer thuis tegen Leonidas. De laatste twee wedstrijden zijn dan De Bataven uit en Hollandia thuis.