Drama voor DHC

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 13 mei 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 28

DHC – Leonidas   1-6   (1-4)

Scheidsrechter:   P.A.J. Weghorst (Oldenzaal)

Grensrechters:  K. el Hajjaji (Amsterdam) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

9 min.    1-0    Jordy Brouwer

19 min   1-1

23 min.  1-2

29 min.  1-3

31 min.  1-4

54 min.  1-5

77 min.  1-6

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers (45 min. Joshua Wadie);

Roy Speelman, Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (77 min. Yannick Prade)

Boekingen:

27 min.   Tidde Tromp

31 min.   Melvin Vissers

Nadat de laatste wedstrijd twee weken terug uit bij Achilles 1894 dik verdiend met 1-2 was gewonnen, heerste er geloof bij de groen-zwarten dat de directe degradatie, dan wel de dreigende nacompetitie, alsnog ontlopen kon gaan worden in de nog resterende 3 wedstrijden. Vandaag na een snelle 1-0 voorsprong na 9 min. leek dit positieve scenario zich ook te ontvouwen voor DHC. Na een dramatisch wedstrijdverloop met een 1-4 ruststand en een einde met een beschamende 1-6, lijkt een drama aanstaande. Met nog slechts 2 competitiewedstrijden een achterstand van 5 punten op een veilige plek, waar bij gelijk eindigen het veel slechtere doelsaldo de beslissing brengt….

Eind november was DHC in Rotterdam-Noord de betere ploeg, waar men al snel op een 0-2 voorsprong kwam, maar waar de blauw-witten in het laatste kwartier alsnog tot een 3-2 winst kwamen. Vandaag moest DHC de punten binnenhalen voor ontsnapping van de gevaarlijke onderste plekken, waar Leonidas nog meedeed voor de eventuele nacompetitieplekken voor promotie. De verwachting was dan ook twee aanvallende en gretige ploegen die voor elke meter zouden strijden en een tomeloze inzet zouden vertonen.

Evenals in Rotterdam komt DHC ook vandaag weer snel op voorsprong. In de 9e min. speelt Wesley Verhoek vanaf de rechterzijlijn halverwege de Leonidas-helft diep op Jordy Brouwer. Jordy Brouwer loopt de 16 meter in en met één keer raken lobt hij de bal over de uitlopende Rotterdamse doelman in het net: 1-0.  Kort hierna treedt DHC-doelman Gianni Kamperveen op bij een Leonidas-aanval ten koste van een hoekschop, waar in de 17e min. de Rotterdamse doelman uitlopend binnen de 16-meter de bal net voor Roy Speelman kan wegschieten. In de 19e min. drie DHC-verdedigers in de verdediging tegenover één Leonidas-aanvaller, waar een overtreding wordt gemaakt en scheidsrechter Weghorst op ruim 20 meter een vrije trap toekent aan de gasten. De vrije trap verdwijnt in één keer achter doelman Gianni Kamperveen in het doel: 1-1. Als vier minuten later DHC in de aanval is en balverlies zorgt voor een snelle counter van Leonidas is het doelman Gianni Kamperveen die eerst de bal nog wegtikt, maar de bal vervolgens snel opzij wordt getikt en wordt ingeschoten van 25 meter, is het na 23 min. plots 1-2. Aan de andere kant zien we een kopbal van Jordy Brouwer die de Leonidas-doelman eenvoudig keert. In de 29e min. opnieuw balverlies bij DHC op de helft van Leonidas, een snelle counter en het is 1-3 achter Gianni Kamperveen. Twee minuten later is het echt definitief over en uit voor DHC. Op de middenlijn wederom balverlies, Leonidas weer een snelle aanval en opnieuw kan doelman Gianni Kamperveen de bal uit het net halen: 1-4. Met 36 min. op de klok schiet Jordy Brouwer op de lat, waarna in de rebound Roy Speelman de bal nog net door een verdediger corner getrapt ziet worden. Ook Leonidas treft dan de lat, waarna Jordy Brouwer enkele minuten voor rust vanaf 11 meter nog net over schiet.

In de 54e min. schiet Leonidas van rand 16 meter simpel de 1-5 in. Gedurende de 2e helft heeft DHC nu wat meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden, terwijl Leonidas met de snelle counters gevaarlijk blijft. In de 60e min. redt de Leonidas-doelman op een inzet van Roy Speelman, kort daarna redt hij op een schot van Tidde Tromp. Een vrije trap van Jeffrey van Roon gaat net naast. Na 77 min. een nieuwe snelle counter na een DHC-aanval en de 1-6 ligt achter doelman Gianni Kamperveen. De wedstrijd is dan al lang gespeeld.

Komende zondag reist DHC naar De Bataven in Gendt, waarna in de laatste speelronde thuis Hollandia de tegenstander is. Tweemaal winst is nodig en hopen….Anders wacht de nacompetitie, een loterij met maximaal 3 wedstrijden waar aan het einde voor slechts 2 van de deelnemende 22 ploegen een plek in de Hoofdklasse rest voor komend seizoen.