Drama in Drenthe

Tekst: Dik Schreuders

zondag 24 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

MSC – DHC         3-0  (1-0)

Scheidsrechter:    V.S. Ris (Groningen)

Grensrechters:   T. Balta (Hoogezand) en P. Dobma (Steenwijk)

37 min.    1-0

49 min.    2-0

71 min.    3-0

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie,Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Dominique Ahanhanzo (65 min. Vincent Romeijn)

Boekingen:

84 min.    Melvin Vissers

Rood:

58 min.    Jordy Brouwer

Het was voor DHC een dramatische wedstrijd in Drenthe. Een verre reis, een hele matige wedstrijd spelen, 3-0 verliezen en een onterechte rode kaart voor Jordy Brouwer in een opgefokt sfeertje. Daarmee is de competitiestart voor de groen-zwarten met 4 wedstrijden en 5 punten tegenvallend. De terugreis uit Meppel duurde dan ook heel lang….

Van de blessures van vorige week bleken Jordy Brouwer en Wesley Verhoek toch weer speelklaar, waar Roy Speelman niet in actie kon komen. Verder kon Rob de Lange ook vandaag nog steeds niet beschikken over Djerreld Muntslag en Levi Schipper. Gestart werd met Dominique Ahanhanzo in de plaats van Vincent Romeijn, die op de bank begon.

In de 2e min. kwam Melvin Vissers op rechts gevaarlijk door, waarna hij de bal prima laag voorgaf in het strafschopgebied op Jordy Brouwer. Deze kon de bal niet goed onder controle krijgen, waarna een verdediger kon ingrijpen. Op het gras leed DHC vervolgens veel balverlies, tegen een tegenstander die fel speelde en veel inzet vertoonde. Rond de 15e min. was het tweemaal doelman Daniel vd Knijff die goed ingreep bij mogelijkheden voor de thuisclub. In de 27e min. leek er een mogelijkheid te komen voor Wesley Verhoek na een pass van Melvin Vissers, maar hij werd terecht terug gevlagd voor een nipte buitenspelsituatie. Enkele minuten later speelde Frank de Lange diep op Melvin Vissers, die alleen op het doel afgaat, maar wederom – nu ten onrechte – vlagt de grensrechter voor buitenspel. In de 37e min. is er dan de eerste kans voor de thuisclub als vanaf links een van de aanvallers het strafschopgebied in slalomt en laag diagonaal inschiet: 1-0. Drie minuten later stuurt Wesley Verhoek op links Dominique Ahanhanzo weg, waarna zijn schot door de Drentse doelman net kan worden gestopt. Op slag van rust bereikt Tidde Tromp op rechts Wesley Verhoek, waarna diens lage voorzet van dichtbij door Jordy Brouwer wordt ingeschoten. De bal passeert de doelman, maar belandt helaas op de paal.

Direct na de hervatting redt een verdediger van de thuisclub ten koste van een hoekschop na een inzet van Wesley Verhoek. Kort hierna speelt Jeffrey van Roon op Wesley Verhoek, waarna een verdediger in de 16-meter de bal blokt en de bal vervolgens door Frank de Lange net wordt naast geschoten. In de 49e min. aan de andere kant een hoge bal vanaf hun rechterkant bij de 2e paal, waarna de bal wordt ingeschoten en de stand 2-0 is. In de 57e min. vangt de doelman van de thuisclub 2 meter buiten zijn strafschopgebied de bal en schiet deze weg. In plaats van een vrije trap, laat de scheidsrechter gewoon doorspelen. Jordy Brouwer vraagt dan aan de grensrechter of hij het niet heeft gezien, waarna een tegenstander zich ermee bemoeit en op Jordy Brouwer afstormt. Vervolgens steekt de grensrechter zijn vlag op, waarna hij tegenover de scheidsrechter verklaart dat Jordy Brouwer de tegenstander een kopstoot gegeven zou hebben… Jordy Brouwer krijgt vervolgens – louter op appeleren van de grensrechter, ook de scheidsrechter heeft niets gezien – rood. Met 10 tegen 11 en een 2-0 achterstand is de wedstrijd gespeeld. In de 71e min. is er ruimte bij een aanval van MSC en vrijstaand vanaf rechts is de 3-0 een feit. Met nog een tiental minuten te gaan schiet Tidde Tromp van 16 meter nog over en bereikt Melvin Vissers na een prima aanval met Welsey Verhoek niemand voor het doel, waardoor ook die mogelijkheid verloren gaat. In de slotfase zijn er dan nog twee gele kaarten voor de thuisclub en ook nog een rode kaart, waar nu de scheidsrechter een kopstoot ziet van een MSC-speler.

Een lange terugreis is het gevolg. Komende week moet Rob de Lange het team weer gaan voorbereiden op de wedstrijd van zondag a.s. thuis tegen Silvolde.