Donkere dagen en komende winterstop

Tekst: Dik Schreuders
De dagen worden donkerder, de lampen branden vaker en langer. Ook op het veld bij de trainingen en bij de vroege en de late wedstrijden in het weekeinde. De temperatuur en het weer blijven echter nog steeds goed. Lekker trainings- en voetbalweer! Ook voor de toeschouwers.
Maar toch, in december/januari volgt er een winterstop. Voor de diverse competities, met in de jeugd ook herindelingen en nieuwe competities. Ook de trainingen zullen korte tijd even stil liggen. Tijd voor de kerstboom en voor iedereen, spelers, begeleiding en andere vrijwilligers, om zich rustig voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Sommige teams hebben komend weekeinde de laatste wedstrijd van 2018, andere teams moeten na dit weekeinde nog 1 of 2 keer spelen.
DHC speelde afgelopen zondag uit bij koploper VOC een prima wedstrijd, was de bovenliggende partij, creëerde vele kansen, maar scoorde niet. Een typische Frits van Turenhout met een 0-0 uitslag. Komende zondag thuis tegen cvv Zwervers (14.00 uur) zal er weer een keer gewonnen moeten worden, om de aansluiting met de concurrenten Madese Boys en VOC niet te groot te laten worden. Met het vertoonde spel zondag jl. zat het wel goed, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. DHC O13-1 speelt om 12.00 uur een voorwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van cvv Zwervers.
Zondag jl. was het bij DHC 2 tegen Vuc 3 met de rust na prima voetbal al 6-0. Uiteindelijk werd de wedstrijd bij maar liefst 18-0 afgesloten. Komende zondag reizen de groen-zwarten af naar RKDeo 3. Volgende week zondag speelt DHC 2 de nog achterstallige wedstrijd voor de 1e periode en op de zondag voor kerstmis wordt nog gebekerd. Dus nog een vol programma voor Francis Janse c.s. Koploper DHC 3 was afgelopen week vrij. Deze keer speelt men al zondagochtend heel vroeg in Rotterdam bij NOCKralingen 5. DHC 4 scoorde uit bij TOGB 10 niet waar dat wel had gemoeten, de thuisclub scoorde wel (3-0). In de voor hen laatste wedstrijd van 2018 ontvangt men zondag om 11.00 uur Delft 4. DHC Veteranen-1 winnen soms en verliezen iets meer. Na een nederlaag afgelopen zondag, misschien komende zondag weer winst thuis om 10.00 uur tegen koploper Haagse Hout Vet-1 ?
Tegen het gelijkstaande Baronie was de 1-5 thuisnederlaag van DHC O19-1 zeer teleurstellend. Na een 0-2 achterstand, kwam men terug tot 1-2 en vervolgens kreeg men dé kans op de gelijkmaker….Maar helaas. Deze week de verre reis naar het Zeeuwse Kloetinge, waar in de laatste wedstrijd voor de winterstop van de nummer laatst gewonnen móet worden. DHC O19-2 gaat uit naar de buren op de Brasserskade voor de wedstrijd bij DHL. DHC O17-1 speelde zaterdag thuis met 1-1 gelijk tegen Forum Sport, waar een overwinning verdiend zou zijn. Deze keer speelt men uit bij Velo. Beide teams staan gelijk onderin de middenmoot. DHC O17-2 doet het prima en neemt – na de 0-5 uitzege bij HBS – de 3e plaats in. Thuis tegen DHL (15.00 uur) wordt de eerste seizoenshelft afgesloten. Om 13.00 uur speelt DHC O16-2 thuis de laatste wedstrijd van dit jaar tegen Alphense Boys.
Een prima prestatie was afgelopen zaterdag de 0-1 uitzege van DHC O15-1 bij koploper Alexandria’66. Met nog elk één wedstrijd in de eerste competitiehelft staan er in deze 2e divisie nu twee ploegen met 22 punten, twee ploegen met 21 punten (w.o. DHC O15-1) en één ploeg met 20 punten. Komende zaterdag speelt men om 13.00 uur thuis tegen Baronie.  Om 11.00 uur ontvangt DHC O15-2 stadgenoot Wippolder. In het dorp Noorden, boven Woerden, in de buurt van Mijdrecht, treedt DHC O14-1 aan tegen de plaatselijke club Sportief. Dat team staat met 9 gewonnen wedstrijden ongeslagen bovenaan. DHC O14-1 – afgelopen zaterdag met 9-1 te sterk voor HBS – speelde pas 6 keer, waarvan men 5 keer won en 1 keer gelijkspeelde. Een topwedstrijd dus. Succes !
Een topper is komende zaterdag (11.00 uur) in eigen huis ook DHC O13-1 tegen Alphense Boys. Beide ploegen hebben hun 10 gespeelde wedstrijden alle gewonnen en staan met 30 punten 9 punten voor op de nummer 3. De winnaar komende zaterdag is de ‘Herbstmeister’ in deze 3e divisie. De doelcijfers van de groen-zwarten zijn aanzienlijk beter. DHC O12-1 won de competitie-wedstrijd met 2-4 van DHC O12-2 na een leuke wedstrijd. DHC O12-1 gaat na 6 gewonnen wedstrijden ruim aan de leiding. Deze week ontvangt men om 9.30 uur Lyra. DHC O12-2 gaat al vroeg uit naar HBS. DHC O11-1 kwam met maar liefst een 2-9 overwinning terug van Forum Sport. Onze mannen staan met 1 wedstrijd minder gespeeld op 6 punten van de koploper en staan daarmee op de 2e plaats. Om 9.30 uur wordt thuis afgetrapt tegen RKAVV. DHC O11-2 gaat naar Zoetermeer en ontmoet daar DWO.
DHC O10-1 speelt zaterdag uit bij Forum sport. DHC O10-2 gaat ook uit, maar dan naar RKDeo. Thuis komt DHC O9-1 om 8.30 uur in actie tegen TOGB. Vredenburch ontvangt DHC O9-2. Op eigen veld kunt u getuige zijn van DHC O8-1 tegen DWO, aftrap 8.30 uur. DHC O8-2 speelt uit bij SVH. DHC O7-1 en DHC O7-2 spelen beide om 8.30 uur thuis. De eerste tegen Semper Altius, de tweede tegen SVH.
Fijn en sportief wekeinde !  En moedig onze teams aan. U bent weer allemaal welkom langs de lijn, op de tribunes, op het terras en in ons clubgebouw.
Nog steeds niet nodig gehad dit seizoen, de informatie op de DHC-site onder de kop ‘Afgelastingen’. Maar u weet het: als je daarop klikt kun je zien of er wedstrijden van DHC-teams zijn afgekeurd. Wij proberen dit altijd zo actueel mogelijk bij te houden. Daarbij zijn wij uiteraard met name ook afhankelijk van berichtgeving van andere (thuis)spelende verenigingen. Is men al zo vroeg bereikbaar, is het al zo vroeg bekend of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Bij DHC-teams is de kans op afkeuringen thuis met twee kunstgrasvelden niet zo groot, maar bij strenge vorst óf bij sneeuw kan het ook bij ons thuis worden afgekeurd.