Donkere dagen

Tekst: Dik Schreuders

Het einde van het jaar nadert. Sint is in het land, nog even en de kerstman komt ook weer langs. Kerstbomen en vuurwerk. Dat vuurwerk zien wij graag op het veld. Dat dan door mooie passes of mooie doelpunten. En vooral ook veel plezier en beleving. In de donkere dagen moet de veldverlichting aan het einde van de zaterdag al weer branden en ook op de vroege zaterdagochtend is dat bijna weer nodig. Maar voor je het weet is over een paar weken de korte winterstop weer voorbij en wordt het weer lichter, ook bij de wedstrijden.

Afgelopen zondag deed DHC 1 het best goed tegen koploper SJC. De gasten zagen voor rust een strafschop gestopt door DHC-doelman Mats Mangelmans. In blessuretijd van de 2e helft was het een SJC-stand in-doelman die – bij een 0-0 stand – de strafschop van DHC-aanvoerder Tidde Tromp stopte. De groen-zwarten zullen vertrouwen hebben gevonden in het spel. Komende zondag is er eindelijk een uitwedstrijd op korte afstand. In Rotterdam is Leonidas gastheer. De wedstrijd begint voor een wedstrijd in de standaard-hoofdklasse wel op een heel vreemd aanvangstijdstip, 13.00 uur…..

DHC 3 verloor afgelopen zondag uit bij Nieuwerkerk, waardoor de mannen van Jos de Grot c.s. enkele plaatsen afzakten. Komende zondag speelt men om 12.00 uur thuis tegen RKDeo 7, momenteel de virtuele koploper. DHC 4 was afgelopen weekeinde rij en ontvangt nu (11.30 uur) RKDeo 13. Twee weken terug was er op eigen veld een gelijkspel tegen RKDeo 12, nu dus wederom een team van de Nootdorpers op bezoek. Zondagochtend is ook de derde thuiswedstrijd van onze senioren tegen een team van de rood-witten. DHC Veteranen-1 trapt om 10.00 uur af tegen RKDeo Vet-1.

DHC Zaterdag-1 verloor een week terug de derby uit bij DVC met 3-2. Deze aterdag wordt om 17.00 uur afgetrapt tegen Quintus. De Westlanders nemen met de 5e plaats op de ranglijst een duidelijk betere positie in dan ons team. De groen-zwarten zijn nu de nummer 11 van de 13 in de 4e klasse D.

DHC O19-1 reist af naar Vlissingen waar JVOZ de tegenstander is. Afgelopen zaterdag werd door onze jongens nipt met 1-2 verloren van koploper Barendrecht. JVOZ staat 2e achter Barendrecht. In Zoetermeer komt DHC O19-2 in het veld tegen DSO. DHC O19-3 speelt uit bij RKDeo. DHC O17-1 gaat naar Hoofddorp. Op dit moment heeft DHC één punt meer dan de Hoofddorpers. DHC O17-2 gaat uit naar Nootdorp tegen de jeugd van de gelijknamige club. In het Stadion staat om 13.00 uur DHC O15-1 op de agenda tegen koploper DSO. De groen-zwarten wonnen afgelopen zaterdag n Culemborg bij Vriendenschaar en op de 4e plaats staat men 2 punten achter op DSO. Dat belooft dus een spannende wedstrijd te worden ! Succes. Om 11.15 uur is het DHC O-15-2 thuis tegen Oliveo en om 13.00 uur speelt DHC O15-3 eveneens tegen Oliveo. DHC O15-3 won afgelopen week met 1-7 uit bij RKDeo en neemt de koppositie in, in hun afdeling.

DHC O13-1 treedt om 11.15 uur aan tegen staartploeg Brielle. Laat je niet verrassen !  DHC O13-2 krijgt bezoek van Oliveo, aanvang 9.30 uur. In Schiedam op het dak van de rijksweg A4 gaat DHC O13-3 spelen bij Kethel Spaland. De Schiedammers nemen momenteel de laatste plaats in. DHC O13-3 verloren afgelopen week nipt met 2-1 tegen topploeg Hermes DVS. DHC O11-1 won afgelopen zaterdag de onderlinge competitie-wedstrijd van DHC O1-2 met 6-0. Het team van tranier Joey Emmerink gaat nu uit naar RKDeo. DHC O11-2 gaat uit naar Wilhelmus. DHC O11-3 gaat naar Den Haag voor de wedstrijd bij Haagse Hout. Om 9.45 uur trappen bij DHC af DHC O9-1 tegen FC sGravenzande, DHC O9-2 tegen RKDeo en DHC O9-4 tegen Vitesse Delft. DHC O9-5 gaat uit naar Rijnvogels in Katwijk.

Allemaal veel plezier toegewenst !  En hopelijk veel toeschouwers die jullie toejuichen en aanmoedigen. Blijf altijd sportief en bovenal: de scheidsrechter heeft altijd gelijk. Ook al heeft hij dat niet. Fijn sportweekeinde voor iedereen !