Dongen O19(1)- DHC O19(1) (1-0) 2-2

Voor Zaterdag 24 november stond er voor DHC O19 wederom een zeer belangrijke wedstrijd op het programma , een wedstrijd in en tegen Dongen die net als DHC op dit moment speelt in de onderste regionen , dus van enige spanning is wel sprake.
DHC O19 dat voor het eerst een volledige week kon trainen in de nieuwe samenstelling sinds de trainerswissel reisde vol goede moed af richting Brabant en was er op gebrand om de 3 punten mee te nemen naar Delft.

Precies om 14:30 werd er afgetrapt voor de eerste helft en op het gladde moeilijk bespeelbare grasveld werd al snel duidelijk dat DHC het probeerde met combinatie voetbal en Dongen meer zag in een lange bal vooruit en het winnen van de tweede bal op DHC helft.
DHC had zeker in de beginfase de overhand maar stokte de aanvallen rond de 16 meter en werd er mijn inziens te weinig afgevuurd op de goalie van Dongen waardoor er tot de 15e minuut een 0-0 bleef staan op het scorebord .
In deze 15e minuut was het ook de eerste mogelijkheid voor Dongen en meteen was het raak , na wat slap verdedigen in de duels rond de middellijn was het in eerste instantie een bal die we rustig konden oppakken aan de linkerkant van onze verdediging , maar helaas door een te trage balbehandeling en iets te lange aarzeling was het de rechtsbuiten die ons de bal ontfutselde en zijn lage voorzet werd geheel vrijstaand ingetikt door de inlopende Dongen aanvaller .
DHC ging niet bij de pakken neer zitten , de mouwen werden opgestroopt en de aanvallen gingen richting het doel van Dongen , een drietal mooie aanvallen over rechts leverde helaas geen resultaat op , keer op keer kwamen we net een stap te laat en ontbrak het net aan dat laatste beetje gif om te gelijkmaker te kunnen scoren.
Op een of andere manier zat het voor de rust niet mee voor onze mannen, een groot gedeelte door ons eigen falen ,een fase in de wedstrijd wonnen we te weinig duels , kwamen een stap te laat , reageerde te laat op de situatie en zo waren er nog wat puntjes waar we aan kunnen werken.
Al met al werd de ruststand bepaald op een 1-0 ruststand in het voordeel van Dongen.

Vanaf het begin van de tweede helft zagen we een DHC dat heel erg strijdbaar was , de absolute wil om een resultaat te halen was aanwezig en duidelijk af te lezen van de koppies van de spelers .
Vol overtuiging werd er gestreden , waar we in de eerste helft steeds een stap te laat waren , was daar in de tweede geen sprake van .
Mooie aanvallen over de grond afgewisseld met het spelen van de lange bal leverde al snel wat kansjes op voor DHC , alleen was het geluk niet aan onze zijde .
De doelpogingen werden in eerder stadium goed verdedigd door de sterke Dongen verdedigers en anders stond steeds de keeper op de goede plaats die de ballen goed pakte of tot hoekschop verwerkte.
DHC moest dan ook wachten tot de 79e minuut voordat het kon juichen voor een op dat moment meer dan terecht doelpunt , het was Neville die de corner van Jordan tegen de touwen schoot, heerlijke 1-1 en DHC wou meer .
De druk op de goalie van Dongen bleef en Dongen werd terug gedrongen tot ver op hun helft , DHC rook bloed en werd beloond , een mooie aanval die via Jordan bij Lucius belande schoot beheerst de 1-2 (minuut 83)tegen de touwen en wat een schitterende ontlading , iedereen werd betrokken bij deze goal , wat een ontlading , schitterend!!
Na deze goal was het ook een beetje de vraag , wat gaan we doen? , zetten we door of spelen we het uit ?
Helaas het enige echte wapenfeit uit de tweede helft van Dongen was hierop het antwoord , een vrijetrap van Dongen werd ingekopt door een Dongen speler , die daarmee ook gelijk de eindscore van 2-2 op het bord plaatste .

Nu is de vraag , winnen we een punt of verliezen we er twee?
Mijn inziens pakken we een punt , ik heb een heel strijdbaar DHC gezien die 79 minuten tegen een 1-0 achterstand aankijkt en er alles aan heeft gedaan om dit om te zetten in een resultaat .
Groot compliment voor jullie inzet en de wil om te willen winnen , ga zo door en we gaan stijgen op de ranglijst .

Geel: Rodney, Jordan , Lucius

Opstelling: Tobias, Neville, Rodney, Laughter( 45 Kevin), Joey (70 Nils), Faical ( 81 Jarno), Jacco, Mert ( 58 Helder), Twan , Michael (58 Jordan) , Lucius

Een trouwe DHC supporter