Dit weekend de laatste competitiewedstrijden

Tekst: Wicher Schreuders

Komende zaterdag en zondag staan de laatste competitiewedstrijden van dit nu aflopende seizoen op het programma. We weten inmiddels dat er geen nacompetitiewedstrijden of beslissingswedstrijd voor promotie of degradatie meer nodig zijn voor enig van de diverse DHC-teams. Wel zijn er uiteraard dit weekend en ook later nog thuis- en uittoernooien, alsmede nog wat wedstrijden in diverse bekertoernooien.

Wat betreft de afsluitende competitiewedstrijden, speelt DHC Zat-1 de 26e ofwel laatste competitiewedstrijd van dit 1e seizoen als standaardteam in het zaterdagvoetbal. We wisten vooraf, dat we niet voor het kampioenschap of de nacompetitie zouden gaan, zeker niet. Maar een iets hogere plek dan de nu bereikte 12e positie van de 14 teams had wel mogelijk geweest. De slotwedstrijd brengt dit elftal uit naar Quintus in het Westland (14.30 uur). Voor de groen-zwarten staat er niets meer op het spel, voor Quintus is er nog een kans om 4e te worden en daarmee een kleine kans op een vervangende periodetitel. Thuis werd het half december jl. in de laatste wedstrijd voor de winterstop een 0-7 nederlaag. Nu zal het van hoeveel en welke spelers beschikbaar zijn afhangen of DHC Zat-1 meer tegenstand kan bieden, maar daar rekenen we wel op.

Op zondag speelt Veteranen-1 uit tegen ODB Vet-3 10.00 uur). Voor dit DHC-team is dat de laatste wedstrijd van het seizoen. De groen-zwarten staan op een gedeelde 3e/4e plaats, maar ze kunnen nog 2e worden. ODB Vet-3 staat op een 10e plek. We rekenen dus op een zege. DHC 2 speelt om 10.30 uur thuis tegen HBS 2. Helaas werd afgelopen zondag onverwachts verloren van naaste concurrent RKAVV 2, waardoor rechtstreekse degradatie uit de Reserve Hoofdklasse helaas onvermijdelijk is geworden. Triest en eigenlijk onnodig. Voor de slotwedstrijd komende zondag resteert slechts de opdracht om een eervol resultaat te halen.

254462_1

DHC’s hoofdmacht speelt zondagmiddag om 14.30 uur (!!) thuis tegen DESO uit het Brabantse Oss. Voor de groen-zwarten staat er niets meer op het spel, behalve de eer en de mogelijkheid om nog zo hoog mogelijk te eindigen: we staan nu 7e, maar een 5e plaats is nog haalbaar. Daarmee grijpen we dan helaas net naast de 4e plek die nog deelname aan de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie had betekend. Kort voor de winterstop leden we uit bij DESO nog een smadelijke 3-0 nederlaag, dus we hebben in deze thuiswedstrijd nog wat goed te maken. En bovendien moeten we onze sportieve plicht doen, ook richting regiogenoot RKAVV, die dan mogelijk volgend seizoen een van onze tegenstanders blijft, mede als wij deze slotwedstrijd van een van hun concurrenten winnen. Ten slotte speelt ook mee, dat het de laatste thuiswedstrijd is voor de afscheidnemers Romano Denneboom (stopt), Mark Smith en Mostava Frederiks (die elders gaan spelen). Wij willen hen toch met een goed gevoel die laatste wedstrijd in ons eigen stadion aan de Brasserskade laten spelen, ofwel met een mooie overwinning. Het is bovendien de generale competitie voor de finale om de Districtsbeker tegen Noordwijk, volgende week zaterdag (20 mei) in Alphen a.d. Rijn.

Naast voornoemde wedstrijden zijn er dit weekend en hierna┬áde nodige thuis- en uittoernooien, alsmede nog wat resterende wedstrijden, met name voor de beker. Dus hier nog iets over die bekerwedstrijden, die niet in het weekend maar komende week doordeweeks worden gespeeld, beide halve finale in hun categorie: – maandag 15 mei, 18.30 uur: Vredenburch JO13-5 – DHC JO13-5; – woensdag 17 mei, 18.30 uur, DHC JO11-5 – Zevenhoven JO11-1. Heel fraai dat deze DHC-teams de halve finale hebben bereikt, maar hopelijk slaagt men er in om ook nog een ronde verder te komen en dus in de finale te mogen gaan spelen. Dat zou wat zijn! Veel succes.

We wensen alle spelers, begeleiders en supporters een hele fijne, sportieve en mooie voetbalwedstrijden toe.