(Full Speed 6 – DHC 3)  0-3 (0-1)

Het jongste DHC seniorenelftal mocht vandaag voor de verandering eens aantreden op een echte grasmat.

De geur van het gras deed DHC goed daar het goed aan de wedstrijd begon met veel balbezit. Tot grote kansen leidde dat het eerste kwartier niet, maar het overwicht was duidelijk zichtbaar. Na twintig minuten kwam DHC aan de leiding door een goed genomen corner welke uitkomt bij de volledig vrijstaande Jos, die hem simpel binnenwerkt, 0-1. DHC lijkt het even genoeg te vinden en neemt gas terug, waardoor Full Speed een aantal keer richting de goal van Kaj kan komen, die vandaag de afwezige Kevin vervangt.

Het fysieke Full Speed gaat de duels graag aan, maar de verdediging van DHC houdt vrij eenvoudig stand. Toch ontstaat er uit het niets een grote kans na slecht uitverdedigen. Het schot vanaf een meter of vijf wordt knap gepareerd door Kaj en DHC komt goed weg. Het druk zetten van Full Speed leidt tot grote ruimtes achterin, waar DHC er een paar keer goed uitkomt. Na een geweldige een-twee breekt Joost L. op rechts door en legt de bal panklaar voor Jos, welke helaas voor open goal over de bal maait. Nog geen vijf minuten later is er bijna een kopie van deze kans, dit keer is het Walter welke de bal net niet weet te raken. Rust.

DHC schiet uit de startblokken na rust en het staat vrij snel op 0-2 door een goede combinatie via Pim en Joost L., waarbij uiteindelijk Walter het eindstation is.

De thee heeft het team goed gedaan en wellicht had de 0-3 tussenstand bij AZ-Feyenoord ook een boost gegeven. In het eerste kwartier na rust krijgt DHC legio aan kansen, maar helaas ontbreekt het iedere keer net in de afronding of eindpass.

In de 65e minuut is het dan toch 0-3. Dit keer is Pim niet de aangever, maar het eindstation van wederom een snelle aanval. De verdediging staat zeer solide en FUll Speed

komt eigenlijk niet meer aan voetballen toe. DHC verzuimt de score verder uit te breiden en zo aan het doelsaldo te werken.

Complimenten voor de tweede helft en de weg naar het kampioenschap is ingeslagen.

Doelpuntenmakers:

21e minuut    Jos de Groot

49e minuut    Walter Berkhout

65e minuut    Pim van Dorp