DHC 2

Programma

Wedstrijdverslagen

DHC 2 is op zoek naar een leider en een grensrechter.

Wie heeft op de zondagochtend zin en tijd om een van bovenstaande functies te bekleden.

DHC 2 bestaat uit een aantal jonge talentvolle spelers, die uitkomen in de reserve 1e klasse.

De thuiswedstrijden vangen aan om 11.00 uur als ook DHC 1 thuis speelt.

Bent u geïnteresseerd in een van bovenstaande functies neem dan contact op met

Barry de Poorter ( trainer )

06 – 31 51 20 86

of

Sjef de Poorter (technisch coordinator )

06 – 21 21 17 49.

Graag leggen wij u in een persoonlijk gesprek uit wat beide functies inhouden.

Laat uw groen zwarte hart spreken.

DHC 2 wint opnieuw

Tekst: Dik Schreuders

zondag 30 april 2017, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 24

Scheidsrechter:  S.S. Gajadien (Den Haag)

DHC 2 – Nieuwerkerk 2         5-2   (4-0)

26 min.   1-0    Nabil Haddadi

30 min.   2-0    Chris Hagi  (pen.)

39 min.    3-0    Killian van Mil

45 min.    4-0    Nabil Haddadi

62 min.    5-0    Ricky Schaap

72 min.     5-1   (pen.)

80 min.     5-2   (pen.)

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens (60 min. Uno Martha), Enrico Pinna, Thomas Aangenendt, Quinten vt Hoog;

Jacky Doorschodt (aanv.), Chris Hagi, Nabil Haddadi (60 min. Natan Songsuk);

Killian van Mil, Ricky Schaap, Dominique Ahanhanzo

Boekingen:

23 min.   Ricky Schaap

33 min.   Nabil Haddadi

66 min.    2e boeking Ricky Schaap en dus rood

72 min.    Jacky Doorschodt

Na de uitwinst bij Laakkkwartier 2 (2-5) afgelopen zondag, bleken de concurrenten voor handhaving in de onderste regionen ook te hebben gewonnen. Nu won concurrent TOGB 2 op zaterdagavond opnieuw en daarmee was duidelijk dat alleen winst vandaag telde. Met DHC 2 en Nieuwerkerk 2 kwamen de twee onderste ploegen in de stand tegen elkaar in actie.  Degene die vandaag verloor was rechtstreeks gedegradeerd, de winnaar zou nog een kans op deelneming aan de nacompetitie en daarmee een kans op handhaving hebben….

Met nagenoeg dezelfde beschikbare spelers als vorige week – alleen Junior Okorocha was vandaag niet aanwezig – gaat DHC 2 de strijd aan. In de 9e min. is er een voorzet van Dominique Ahanhanzo op Chris Hagi, die hard inschiet, maar de bal bovenkant lat ziet toucheren. Twee min. later stopt de Nieuwerkerk-doelman een vrije trap van Jacky Doorschodt. Net na het kwartier opnieuw een voorzet van Dominique Ahanhanzo, die Ricky Schaap slim laat gaan, waarna Generick Luydens de bal half raakt, waardoor deze net naast het doel gaat. Ricky Schaap schiet vervolgens een vrije trap net naast en Chris Hagi stuit op de doelman. In de 26e min. komt Nabil Haddadi via een verdediger in balbezit en van binnen het strafschopgebied scoort hij beheerst de 1-0. Vier minuten later gaat Chris Hagi binnen de lijnen onderuit, waarna hij zelf vanaf 11 meter voor de 2-0 zorgt. Ruim vijf minuten voor de pauze speelt Ricky Schaap op rechts op Killian van Mil, die diagonaal de 3-0 inschiet. Hierna is het de rood-zwarte doelman die uitlopend de bal onderschept voor Killian van Mil en bij een volgende actie stopt hij een inzet van Chris Hagi. Toch wordt het voor rust nog 4-0, als Nabil Haddadi alleen doorgaat en afrondt.

Direct na rust lijkt het spelbeeld van voor rust zich voort te zetten. De doelman redt als Chris Hagi van dichtbij zichvrijdraait en inschiet. In de 62e min. wordt het 5-0, als Killian van Mil ode bal opzij legt en Ricky Schaap alleen op het doel afgaat. Hierna lijkt DHC 2 het wel te geloven en helpt men hiermee de gasten om ook af en toe initiatieven te kunnen nemen. In de 66e min. zwaait scheidsrechter Galadien voro de tweede keer met geel voor Ricky Schaap (commentaar en bal wegschieten) en daarmee komt DHC 2 dan met 10 man te staan. Verder wordt het terug in de wedstrijd komen van de gasten mede in de hand gewerkt, doordat de scheidsrechter tot tweemaal toe overtredingen ziet van de groen-zwarten en tot tweemaal toe naar de stip wijst. Dit betekent dan ook via twee strafschoppen 5-1 en 5-2. DHC 2 komt niet meer in gevaar en speelt de wedstrijd uit. Met name door de prima 1e helft een dik verdiende en ruime overwinning !

Er zijn voor alle ploegen in deze afdeling nog 2 wedstrijden te spelen. Na de uitslagen van dit weekeinde is Nieuwerkerk 2 gedegradeerd. DHC 2 staat daar één plek boven, met 4 punten achterstand op RKAVV 2 en 5 punten achterstand op TOGB 2. Komende zondag is het RKAVV 2 – DHC 2. De groen-zwarten moeten winnen om in de race te blijven voor een nacompetitie-plek voor handhaving ! Een gelijkspel of een nederlaag betekent rechtstreekse degradatie.

Fantastische overwinning DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 23 april 2017, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 23

Scheidsrechter: B.B. Rodenburg (Waddinxveen)

Laakkwartier 2 – DHC 2       2-5  (1-1)

11 min.    0-1    Ricky Schaap

33 min.    1-1

56 min.    1-2    Killian van Mil

57 min.    2-2

73 min.    2-3     Ricky Schaap

81 min.    2-4     Junior Okorocha

83 min.    2-5     Killian van Mil

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Thomas Aangenendt, Natan Songsuk (39 min. Chris Hagi);

Jacky Doorschodt (aanv.), Dominique Ahanhanzo, Nabil Haddadi;

Killian van Mil, Ricky Schaap (83 min. Quinten vt Hoog), Junior Okorocha

Boekingen:

Geen

Een fantastische 2-5 uit-overwinning voor DHC 2 bij Laakkwartier 2. Een uitstekende wedstrijd en ook schitterende doelpunten. Een prima inzet en instelling bij alle groen-zwarten. En doordat er – in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd – vandaag met 14 man (waaronder 4 A1-spelers) ruim voldoende spelers beschikbaar waren, kon trainer/coach Barry de Poorter keuzes maken.

Op het hobbelige grasveld van Laakkkwartier is het moeilijk voetballen. Al in de 2e min. scoort DHC 2 via Junior Okorocha, na een snelle aanval over rechts via Killian van Mil, maar al direct is het de Haagse grensrechter die zijn vlag opsteekt wegens buitenspel. De prima leidende scheidsrechter Rodenburg keurt het doelpunt daarop af. In de 11e min. is het dan wel raak. Een prima combinatie aan de rechterkant tussen Generick Luydens en Killian van Mil, uitmondend in een voorzet van laatstgenoemde, waarop Ricky Schaap de bal direct van dichtbij keihard inschiet: 0-1. Een tiental minuten later is het weer de snelheid van Killian van Mil die voor gevaar zorgt en alleen doorgaat. Zijn lage diagonale schot gaat echter voorlangs. Direct hierna tikt doelman Nishant Bekaroe een schot van 20 meter goed tot corner. Rondom het half uur is het tweemaal de Laakkwartier-doelman die een voorzet van Killian van Mil onderschept en een schot van Nabil Haddadi corner tikt. In de tegenaanval wint een Laakkwartier-aanvaller op links een duel, waarna hij laag in de verre hoek de 1-1 inschiet. Kort hierop is het nogmaals doelman Nishant Bekaroe die een schot tot corner verwerkt. In de slotminuut voor de thee wordt Nabil Haddadi nog eens terug gevlagd voor buitenspel.

In de eerste minuten na rust is het tweemaal Chris Hagi die acties maakt en van net binnen het strafschopgebed inschiet. Beide keren kan de Haagse doelman de inzet stoppen. Het overwicht van de groen-zwart resulteert dan in de verdoende voorsprong, als Ricky Schaap prima op Killian van Mil speelt: 1-2. In de tegenaanval is het van de aftrap dan plots 2-2, als de rood-zwarte Hagenezen – met in hun team oud-DHC-speler Xander Vos – simpel door het midden mogen doorlopen en van dichtbij scoren. Vijf minuten later zijn de groen-zwarten bijna weer op een nieuwe voorsprong. Een voorzet van Killian van Mil vlak voor de doellijn, wordt door Chris Hagi ingeschoten, maar via binnenkant paal gaat de paal terug het veld in. DHC 2 blijft constant aanvallen en op zoek naar de voorsprong. Eerst stopt de Haagse doelman een schot van Chris Hagi en tikt de doelman een inzet van Nabil Haddadi corner. Vervolgens schiet Killian van Mil over, nadat hij alleen op het doel af mag gaan. Een vrije trap van 18 meter van Ricky Schaap wordt door de doelman net onder de lat over getikt. Toch komt dan de dik verdiende voorsprong met nog ruim een half uur te spelen. Een voorzet van Killian van Mil van links wordt door spits Ricky Schaap van dichtbij ingetikt: 2-3. Met nog een kleine 10 minuten te spelen gaat Junior Okorocha aan de linkerkant alleen door, waar hij de doelman kansloos laat en het scorebord op 2-4 zet. Twee minuten later is de overwinning definitief een feit, als Killian van Mil voor 2-5 zorgt.

Voor de wedstrijd vroeg de Laakkwartier-begeleiding hoe het kon dat DHC 2 met zo’n goede ploeg, zo laag stond. De wedstrijd in Delft werd half november door Laakkwartier 2 met 1-2 gewonnen, waar volgen hen slechts één ploeg – DHC 2 – recht op had.  Na afloop van de dik verdiende 2-5 winst, slechts bewondering en waardering van de thuisclub voor het spel en de spelers van DHC 2.

Nog 3 wedstrijden te gaan in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Spijtig voor de groen-zwarten dat de concurrenten onderin – TOGB 2 en Nieuwerkerk 2 – vandaag ook beiden wonnen. Komende zondag is laatst genoemde de tegenstander in Delft.

Goed gespeeld, maar opnieuw nederlaag

Tekst: Dik Schreuders

zondag 9 april 2017, 11.00 uur, competitiewedstrijd nr 22

Scheidsrechter: M. Vogelenzang (Poortugaal)

Oliveo 2 – DHC 2       2-0  (1-0)

32 min.    1-0

51 min.    2-0

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt (aanv.), Anass Attahiri;

Nabil Haddadi, Chris Hagi, Ricky Schaap;

Junior Okorocha, Barry de Poorter, Dominique Ahanhanzo

Boekingen: Geen

Direct bij aankomst bij Oliveo in de bestuurskamer was de vraag “waarom staan jullie zo laag, onbegrijpelijk”. Dat horen we dus elke week. En ook vandaag weer goed gespeeld, maar opnieuw een nederlaag. De elf aanwezige spelers hebben een prima inzet getoond, maakten de kansen niet af en Oliveo deed dat wel, één keer voor rust en één keer na rust.

Het was een puzzel wie er vandaag beschikbaar waren. Studie, werk en nog wat redenen en op het laatste moment wegblijven of afmelden. Met trainer/coach Barry de Poorter (41 jaar) in de spits en de A-junioren Nabil Haddadi en Anass Attahiri, waren er precies 11. Het was in de 27e min. juist ook Barry de Poorter die bij de 2e paal vrijstaat, maar de bal net over schiet. Vijf minuten later is er op het middenveld balverlies, een snelle aanval over hun linkerkant, een voorzet en van dichtbij de 1-0. In de 40e min. zijn de groen-zwarten dicht bij de gelijkmaker, als Chris Hagi op rechts een actie bij de achterlijn afrondt met een teruggetrokken bal voor het doel, waar de inglijdende Barry de Poorter de bal net mist.

Na de rust is de eerste mogelijkheid voor de jarige Chris Hagi, maar de Oliveo-doelman pakt de bal. In de 51e min. een snelle actie door het midden die van dichtbij wordt afgerond en de 2-0 kan op het scorebord. Drie minuten later een nieuwe actie van Chris Hagi, maar zijn lage inzet – nadat hij vanaf rechts naar binnen komt – gaat net voorlangs langs de 2e paal. Direct hierna speelt Nabil Haddadi op Junior Okorocha, maar de doelman stopt zijn schot. Met nog ruim 20 min. te gaan zet Ricky Schaap Junior Okorocha alleen voor de uitlopende Oliveo-doelman, die het lage schot van Okorocha stopt. In de 80e min. is DHC 2 opnieuw dichtbij een doelpunt. Een voorzet van Ricky Schaap wordt door Barry de Poorter ingekopt. De Oliveo-doelman kan de bal dan net met de vingertoppen aantikken en de bal komt op de paal…..Na 90 min. maakt de prima fluitende scheidsrechter Vogelenzang een einde aan deze sportieve wedstrijd op een zonnige voorjaarsdag.

Een wedstrijd die DHC 2 opnieuw goed spel opleverde, maar opnieuw geen punten.

Nederlaag na zwakke eerste 10 minuten

Tekst: Dik Schreuders

zondag 2 april 2017, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 21

Scheidsrechter: R.C.M. van Paassen (Delft)

DHC 2 – SJC 2    0-3  (0-3)

8 min.    0-1

11 min.  0-2  (pen)

36 min.  0-3

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Damon Verloove, Uno Martha;

Jacky Doorschodt (aanv.), Nabil Haddadi (57 min. Jason Galliard), Ricky Schaap (45 min. Quinten vt Hoog);

Junior Okorocha, Kwaku Etwi, Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

DHC 2 kende thuis tegen SJC 2 een zwakke start, waardoor de groen-zwarte reserves al heel snel tegen een 0-2 achterstand aankijken, kon daarna niet meer worden goedgemaakt. Dat betekent een nieuwe nederlaag, waardoor de strijd om lijfsbehoud in de res. hoofdklasse heel lastig wordt.

Natan Songsuk (schorsing), Damon Verloove (ziek) en reserve-doelman Aron Bevelander (ziek) waren vandaag weer beschikbaar. Vandaag meldde Enrico Pinna zich wegens ziekte af, terwijl Dominique Ahanhanzo met DHC 1 meeging naar Vlissingen. Chris Hagi zat zijn 2e wedstrijd schorsing uit. Al met al waren – met dank aan DHC O19-1 – vandaag 14 spelers beschikbaar.

In de 5e min. is de eerste mogelijkheid voor DHC 2. Een verre pass van Damon Verloove, een actie op rechts van Junior Okorocha, een voorzet op Nabil Haddadi, waarna de Noordwijkse doelman de bal net kan wegtikken. Drie minuten later ligt de bal er aan de andere kant wel in. Een vrije trap vanaf de linkerkant van SJC 2 komt in het strafschopgebied en in de kluts wordt deze van dichtbij ingetikt: 0-1. In de 10e min. is er een van dichtbij ingeschoten bal, die net binnen het strafschopgebied volgens scheidsrechter Van Paassen tegen de arm van een DHC-er kwam en niet tegen het lichaam….En dus strafschop. In de 11e min. is het dan 0-2. DHC 2 is aangeslagen, maar pakt het toch weer op. De SJC-doelman pakt een schot van Sinte Fonkel, Junior Okorocha lijkt vervolgens alleen door te gaan, maar wordt terug gevlagd wegens buitenspel en Kwaku Etwi schiet naast na een prima pass van Damon Verloove. Vervolgens ziet Junior Okorocha een schot prima gestopt door de doelman en kopt Jacky Doorschodt na een corner naast. Waar DHC 2 niet scoort, komt één van de gasten na een verre pass over de opgelopen DHC-verdediging alleen voor doelman Deepak Mohanlal en in de 36e min. is het dan 0-3.

Na de hervatting is het wederom DHC 2 dat de kansen krijgt, maar verzuimt te scoren. Zo zijn er direct schoten van Junior Okorocha, Nabil Haddadi en Jacky Doorschodt. In een prima zonnetje ziet het publiek een aantal prima acties en voorzetten van Junior Okorocha, maar de groen-zwarte aanvallers kunnen niet afronden of de SJC-doelman pakt de inzetten. In het vervolg is er in de 2e helft een groot DHC-overwicht, dat constant aanvalt. Nabil Haddadi schiet naast, Junior Okorocha zijn inzet wordt door de doelman gestopt en een volgend schot van Junior Okorocha gaat net naast. En ook halverwege de 2e helft is er nog een aantal acties van Junior Okorocha en pakt de doelman nog een schot van hem. Als het dan niet lukt, zijn er in de laatste 10 min. nog een tweetal aanvallen van SJC 2, waar doelman Deepak Mohanlal tweemaal goed ingrijpt. Gescoord wordt er niet meer.

DHC 2 speelt wederom een aanvaardbare wedstrijd, waar de nederlaag al in de eerste 10 minuten tot stand komt. Ook nu weer de complimenten voor ons team, maar dus ook wederom geen punten. Nog 5 wedstrijden. De mooiste uitspraak van dit seizoen in de kleedkamer van DHC 2 noteerden wij vandaag: “Trainen is fijn. Maar dan moet je er wel zijn !”

DHC 2 verliest in 90e minuut alsnog

Tekst: Dik Schreuders

zondag 26 maart 2017, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 20

Scheidsrechter:  D. Bierman (Zoetermeer)

DHC 2 – Olympia 2     2-3   (1-2)

10 min.   0-1

18 min.   0-2

32 min.   1-2   Kwaku Etwi

54 min.   2-2   Junior Okorocha

90 min.   2-3

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Jacky Doorshcodt (aanv.), Uno Martha;

Nabil Haddadi, Dominique Ahanhanzo, Ricky Schaap (53 min. Quinten vt Hoog);

Junior Okorocha, Kwaku Etwi, Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

Zoals na vele wedstijden dit seizoen, zijn de complimenten vaak en ook vandaag weer voor DHC 2. Maar ook vandaag wederom geen overwinning en zelfs geen gelijkspel. Verspeelde men vorige week uit bij VFC 2 een 0-2 voorsprong en werd het 2-2, vandaag komt men met 0-2 achter, komt terug tot 2-2 en in plaats van de winnende treffer te scoren, is het aan de andere kant Olympia 2 dat in de 90e minuut de winst binnenhaalt……

Bekend is dat Natan Songsuk (4e kaart, 1 wedstrijd) en Chris Hagi (rood, 2 wedstrijden) vandaag niet beschikbaar zijn. Op zondagmorgen bellen aanvoerder Damon Verloove en reserve-doelman Aron Bevelander ziek af. Ismail el Hachioui laat verstek gaan, mogelijk niet wetend dat het inmiddels zomertijd is geworden. Daardoor zijn er slechts 10 man beschikbaar. Met dank aan de vervolgens gebelde A-junioren Nabil Haddadi en Quinten vt Hoog, kan trainer/coach Barry de Poorter op het aanvangstijdstip dan toch over 12 man beschikken.

De groen-zwarten starten slap en mede daardoor zijn de eerste aanvallen voor Olympia 2. Na 10 min. is het dan ook al 0-1, als na een diepe bal doelman Nishant Bekaroe zijn doel uitkomt, maar de bal nog voor hem door een Goudse aanvaller wordt opgepikt en om de doelman heen voor 0-1 zorgt. In de 18e min. is het vervolgens 0-2, als een schot van de gasten door doelman Nishant Bekaroe wordt gekeerd, maar in de rebound toch wordt ingeschoten. Ondanks deze snelle achterstand, is het vervolgens DHC 2 wat dan het heft in handen neemt. In de 29e min. zien we dan ook een voorzet vanaf links van Uno Martha langs Kwaku Etwi in het centrum, maar bij de 2e paal Junior Okorocha bereikend. Zijn harde schot gat net naast. Direct hierna wordt een schot van Ricky Schaap gestopt door de doelman. In de 31e min. een corner van rechts van Dominique Ahahanzo, die door Kwaku Etwi keihard en onhoudbaar wordt ingekopt: 1-2. Een kleine 10 min. later is er een schitterend en hard schot van Uno Martha, dat de doelman over tikt. De corner komt bij Junior Okorocha die inschiet en ook nu kan de doelman het schot stoppen. In de 42e min. lijken de groen-zwarten verdiend op gelijke hoogte te komen. Een actie van Kwaku Etwi en een schot, waarna de bal richting het doel gaat, maar een aan sprintende verdediger de bal nog net op (?) – het DHC-Stadion heeft geen doellijn technologie – de doellijn weggetrapt kan worden.

Al binnen 10 min. na de rust komt de gelijkmaker dan toch. Een actie van Sinte Fonkel binnen het strafschopgebied, waarna hij de bal teruglegt op Junior Okorocha, die inschiet: 2-2.  DHC 2 blijft aanvallen en is nu steeds weer gevaarlijk, het wachten is op een volgende treffer. Een tiental minuten na de 2-2 stuitJunior Okoroha na een actie buitenom op rechts, op een verdediger. Kort hierna wordt een snelle aanval met 3-tegen-2 niet goed uitgespeeld en kan de Goudse verdediging alsnog onderscheppen. Halverwege de 2e helft speelt invaller Quinten vt Hoog op rechts op Junior Okorocha, die een actie maakt, waarna zijn voorzet bij de 2e paal bij Uno Martha komt, die over schiet. Eén minuut later is het andersom, als een actie van Uno Martha wordt vervolgd met een voorzet en de actie van Junior Okorocha wordt gestuit door de doelman. Met nog een kleine 20 min. op de klok opnieuw een mogelijkheid. Junior Okorocha speelt Nabil Haddadi aan, die Sinte Fonkel bereikt rechts in de 16 meter en vervolgens is het dan een verdediger die na de voorzet het duel wint van Kwaku Etwi en de bal corner trapt. Vervolgens zijn er nog een aantal dreigende acties vanaf rechts van Junior Okorocha, maar de voorzetten kunnen steeds net worden weggetrapt en kunnen net de DHC-aanvallers niet bereiken. In de 87e min. dreigt Kwaku Etwi alleen door te gaan richting het doel, als hij onderuit wordt gehaald, hetgeen DHC een vrije trap oplevert en de Olympia-speler een gele kaart, van de overigens prima fluitende 22-jarige scheidsrechter Bierman. In de 89e min. is er een corner van Dominique Ahahanzo, die net buiten het strafschopgebied bij Jacky Doorschodt komt, waarna diens schot net naast gaat. En dan als de klok al op 90 minuten staat, een in de 2e helft uiterst spaarzame tegenaanval, met een verre bal en bij de 2e paal een vrijstaande speler die de zeer onterechte 2-3 binnenkopt.

Zo is er ook vandaag opnieuw geen overwinning voor DHC 2 en zelfs geen gelijkspel. De Goudse begeleiding en de scheidsrechter waren van mening dat er één ploeg verdiend had  om te winnen en ook had moeten winnen….DHC 2. Prima opgepakt na een slappe start en een snelle 0-2 achterstand. Goede inzet, goede instelling. Complimenten dus, maar geen punten. Ook gezien de andere uitslagen zal het nu – met nog 6 wedstrijden te gaan – wel heel lastig worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Maar niets is onmogelijk….

Na 0-2 voorsprong, alsnog 2-2 voor DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 19 maart 2017, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 19

VFC 2 – DHC 2      2-2  (0-2)

Scheidsrechter:   J. Bizid (Gouda)

34 min.   0-1   Dominique Ahanhanzo

38 min.   0-2   Chris Hagi

62 min.   1-2

73 min.   2-2

Aron Bevelander;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Natan Songsuk (45 min. Damon Verloove (2e aanv.)), Uno Martha;

Jacky Doorschodt, Chris Hagi, Ricky Schaap (aanv.) (75 min. Ismail el Hachioui);

Junior Okorocha, Dominique Ahanhanzo (61 min. Kwaku Etwi), Sinte Fonkel

Boekingen:

18 min. Natan Songsuk

Rood:

86 min. Chris Hagi

Een 0-2 voorsprong uit bij nummer 3 VFC 2 toch nog uit handen geven. Een 2-2 gelijkspel wat dus achteraf teleurstellend genoemd kan worden. Maar de teamspirit, de instelling, het positieve spel en de wil om te winnen, was vandaag perfect. Een heel jong 14-tal spelers waarvan twee 21-jarigen, zes 20-jarigen en zes 19-jarigen. Winst had de verdiende beloning geweest, het mocht helaas niet zo zijn. Komende week/weken lekker trainen, de resultaten gaan echt komen !

Trainer/coach Barry de Poorter meldt zich kort voor vertrek wegens ziekte af. Doelman Deepak Mohanlal is vandaag verhinderd, terwijl mede-doelman Nishant Bekaroe met DHC 1 mee moet. Dit betekent dus het debuut vandaag van Aron Bevelander, TU-student afkomstig uit Nijmegen, die al sinds begin van het seizoen meetraint en deel uitmaakt van de spelersgroep. Ook Sergio Calor was vandaag niet beschikbaar. Verder zijn er vandaag geen A1-spelers. Terug van verblijf in Mexico is Ricky Schaap, terwijl Damon Verloove (op de bank startend) terug is na één wedstrijd schorsing.

De eerste gevaarlijke actie is na 7 min. een afstandsschot van Jacky Doorschodt, hetgeen de doelman nog net corner kan tikken. Vijf minuten later pakt de doelman een nieuwe poging van Jacky Doorschodt. Kort hierna een prima voorzet vanaf links van de opkomende Uno Martha die bij de 2e paal door Dominique Ahanhanzo op Junior Okorocha wordt gespeeld, waarna de doelman ook zijn schot stopt. In de 17e min. schiet Junior Okorocha van rand strafschopgebied, maar het schot spat boven de doelman op de lat uiteen. Halverwege de 1e helft een voorzet van Sinte Fonkel, waarna Generick Luydens zijn schot van binnen de 16-meter geblokt ziet worden door een verdediger. Na 34 min. dan de terechte voorsprong. Een actie op links van Sinte Fonkel, waarna Generick Luydens prima vervolgt en van dichtbij Dominique Ahanhanzo dan de 0-1 binnenschiet. Vier minuten later is het zelfs 0-2 na een weergaloze solo van Chris Hagi ! Daarmee gaan de groen-zwarten met een dik verdiende 0-2 voorsprong naar de thee.

De 2e helft heeft DHC 2 de sterke wind mee, maar de thuisclub zal ongetwijfeld gaan proberen de achterstand ongedaan te maken. Nadat al snel een doelpunt van VFC 2 terecht wegens buitenspel wordt afgekeurd, ziet Generick Luydens in de 48e min. zijn schot via een verdediger corner gaan. Kort hierna schiet Ricky Schaap een vrije trap van 20 meter net naast. In de 62e min. een corner voor de Vlaardingers die bij de 1e paal komt en in een sprongduel met een tegenstander wil Uno Martha de bal wegkoppen, maar deze belandt dan ongelukkig in het eigen doel: 1-2. Met nog 20 min. te spelen schiet Junior Okorocha een vrije trap over en direct daarna een actie van Sinte Fonkel op rechts in het strafschopgebied, waarna hij net naast schiet. In de tegenaanval een lage voorzet van hun linkerkant die door Aron Bevelander voor een aanvaller kan worden weggetikt. Maar als de bal dan niet wordt weggetrapt is er een andere aanvaller die in balbezit komt en van dichtbij inschiet: 2-2. Met nog 8 min. te spelen is er een actie van Chris Hagi binnen het strafschopgebied, die de doelman al passeert, maar vervolgens kan het dan niet worden afgerond. Enkele minuten later een actie vanaf links van Junior Okorocha, waarna zijn schot net voorlangs gaat. In de 86e min. is er dan frustratie en teleurstelling na een mislukte DHC-actie bij Chris Hagi, waar hij een ongewenst woord uit, hetgeen de scheidsrechter beloont met rood. In de 90e min. is er in de DHC-verdediging enkele meters buiten het strafschopgebied een bal op de arm bij Jacky Doorschodt, hetgeen dus resulteert in een vrije trap voor VFC 2. De hard ingeschoten vrije trap wordt prima verwerkt door doelman Aron Bevelander. In blessuretijd is er dan nog een schot van Junior Okorocha vanaf links, hetgeen wordt gestopt door de doelman en in de rebound ziet Jakcy Doorschodt zijn schot net over gaan. Tenslotte is er dan nog een mogelijkheid als Damon Verloove alleen kan doorgaan, maar door de grensrechter wegens buitenspel wordt teruggevlagd.

Al met al teleurstelling over het gelijke spel, maar trots op het team!

Complimenten, maar geen punten

Tekst: Dik Schreuders

zondag 12 maart 2017,10.30 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC 2 – Quick 2     0-2  (0-0)

Scheidsrechter:   D.B. Lit (Spijkenisse)

59 min.    0-1

77 min.    0-2

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Jacky Doorschodt, Natan Songsuk;

Junior Okorocha, Chris Hagi, Dominique Ahanhanzo;

Sergio Calor (45 min. Beau vd Toorn), Kwaku Etwi (45 min. Nabil Haddadi), Sinte Fonkel

 

Boekingen:

10 min.   Nishant Bekaroe

Zonder Damon Verloove (schorsing) en Ricky Schaap (vakantie) moest DHC 2 vandaag thuis tegen Quick 2 gaan voor de punten. Na afloop kregen de vandaag in het wit gestoken groen-zwarten de complimenten voor het spel, maar kon men geen punten bijtellen. DHC 2 toonde ook vandaag weer te weinig scorend vermogen. Op het scorebord stond dan ook een 0-2 nederlaag.

Na enige tijd wederzijds aftasten kwam DHC 2 na een 20 min. goed in de wedstrijd. Een actie op links en een voorzet van Sinte Fonkel kwam bij Kwaku Etwi die inkopte, maar de Haagse doelman kon de bal stoppen. Een tiental minuten later is de alerte doelman uitlopend net iets eerder bij de bal dan Kwaku Etwi. Na 42 min. een actie van Sergio Calor op de 16 meter, waarna zijn schot wordt aangeraakt en net naast het doel verdwijnt. Op slag van rust is er op links een actie van Sinte Fonkel die naar binnenkomt, waarna zijn schot wordt geblokt en net naast gaat en niet meer oplevert dan een hoekschop.

Direct na de theepauze speelt invaller Beau vd Toorn op rechts op Junior Okorocha die het strafschopgebied ingaat en inspeelt op Chris Hagi vlak voor de doelman en de doellijn, waarna de doelman alsnog de bal kan pakken. In de 48e min. gaat Sinte Fonkel onderuit binnen de lijnen, de – overigens prima fluitende 21 jarige scheidsrechter Lit – laat doorspelen. Eén minuut later schiet invaller Nabil Haddadi net over. DHC 2 is fanatiek in de aanval en heeft de tegenstander in de greep. Maar zoals zo vaak…. In de 59e min. is er halverwege eigen helft balverlies, waarna op randje buitenspel de 0-1 wordt ingeschoten achter doelman Nishant Bekaroe. Twee min. later een verre pass van Jacky Doorschodt op rechts op Junior Okorocha. Na een actie gaat hij naar binnen en schiet laag net voorlangs…. Vijf minuten later ziet Nabil Haddadi zijn schot van 16 meter gestopt door de Haagse doelman. Met nog een kwartier op de klok is er een actie op rechts op de achterlijn van Nabil Haddadi, waarna zijn voorzet net langs Beau vd Toorn gaat en net voorlangs. Twee min. later wordt de wedstrijd beslist. Een verre vrije trap vanaf hun linkerkant, wordt hoog voorgebracht en bij de 2e paal ingeschoten: 0-2. Na 80 min. speelt Nabil Haddadi diep, waarna Beau vd Toorn alleen op het doel afgaat, maar waar de uitkomende doelman net kan ingrijpen. In de laatste min. gaat Chris Hagi nog het strafschopgebied in, maar schiet net naast. Quick 2 met trainer Joop Hoornweg (oud-DHC-speler) vertrekt met de 3 punten; DHC 2 moet zich ernstig zorgen maken voor de positie op de eindrangschikking

DHC 2 niet verder dan 0-0 tegen 10 man

Tekst: Dik Schreuders

 zondag 5 maart 2017, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 17

DHC 2 – TOGB 2     0-0  (0-0)

Scheidsrechter:   S. van Erven  (Naaldwijk)

Grensrechters:  A. Laouchaichi en W. Honsbeek

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Damon Verloove (aanv.) (77 min. Abdou Talhaoui), Natan Songsuk (56 min. Thomas Aangenendt);

Jacky Doorschodt (2e aanv.), Chris Hagi, Dominique Ahanhanzo;

Junior Okorocha (56 min. Nabil Haddadi), Sergio Calor, Sinte Fonkel

Boekingen:

30 min. Damon Verloove

52 min. Jacky Doorschodt

Vandaag was DHC 2 veel sterker dan tegenstander TOGB 2. Maar ook nadat de gasten na een rode kaart met 10 man kwamen te staan, slaagden de groen-zwarten er niet in om te scoren. TOGB 2 kwam vanaf het begin voor één punt en slaagde in dat uitgangspunt.

In de 10e min. de eerste mogelijkheid na een pass van Damon Verloove op Sergio Calor op rechts, waarna diens voorzet in het strafschopgebied net over de inlopende Damon Verloove heen. Kort daarna schiet Damon Verloove een vrije trap van 18 meter hoog over. Eén minuut later gaat Chris Hagi vanaf rechts door en schiet diagonaal hard in, waar de TOGB-doelman de bal net kan verlengen langs het doel, zodat het slechts een corner oplevert. Na 17 min. komt Chris Hagi na een dieptepass van Junior Okorocha alleen voor de doelman, waarna Chris Hagi de bal over de doelman in het doel lobt. Het neutrale arbitraal trio besluit tot buitenspel en het doelpunt wordt afgekeurd. Kort hierna moet doelman Deepak Mohanlal aan de andere kant tweemaal prima ingrijpen. Halverwege de 1e helft schiet Jacky Doorschodt van 30 meter ver naast. Even daarna een corner van links, waarna in het 5-metergebied de TOGB-doelman de bal net van de schoen van  Damon Verloove kan afplukken. In de 27e min. een actie op rechts van Generick Luydens, waarna de voorzet bij Sergio Calor komt, die ineens hard inschiet, maar waar wederom de Berkelse doelman kan ingrijpen. Twee minuten later kopt een verdediger de bal net weg voor Sergio Calor na een voorzet van Sinte Fonkel. Kort voor rust kopt Enrico Pinna naast na een voorzet van opnieuw Sinte Fonkel. Vervolgens wordt Sinte Fonkel bij een volgende actie links van het midden in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar scheidsrechter Van Erven gebaart doorspelen.

Direct na de hervatting speelt Damon Verloove diep en komt Sergio Calor alleen voor de TOGB-doelman. Sergio Calor speelt de bal over de doelman richting het doel, maar de bal komt net in het zijnet. Even hierna schiet Sergio Calor net naast. In de 52e min. is er na een duel om de bal en een overtreding één van de TOGB-spelers die reageert en direct met rood mag vertrekken. Dus 11 tegen 10. Dat is niet altijd een voordeel….Dat blijkt ook in het vervolg van de wedstrijd, als TOGB nog verdedigender gaat spelen en DHC nog gehaaster – en daardoor ook slordiger – probeert aan te vallen. Na 65 min. bereikt de net ingevallen A-junior Nabil Haddadi op rechts de het strafschopgebied ingaande Chris Hagi, die de bal over de doelman lobt, maar ook deze keer gaat de bal net naast. Met nog een kwartier te spelen schiet Nabil Haddadi van afstand naast. DHC 2 wordt nog gehaaster en nog slordiger. In de 81e min. schiet Dominique Ahanhanzo een vrije trap van 16 meter net naast en een kleine 5 min. voor het einde tenslotte schiet ook Nabil Haddadi net naast. Het eind komt dan ook met een teleurstellende 0-0.

Doordat DHC 2 te vaak gelijkspeelt en te weinig wint, is de positie onderin de ranglijst zoals die is. Dat tegenstanders vaak complimenten maken over ons spel en dat we veel te laag staan op de stand, is zo. Maar de realiteit is dus helaas een andere. Vandaag winnen concurrenten onderin wel, mogen dus weer 3 punten bijschrijven en wij wederom slechts 1. Dat je moeizaam scoort, betekent ook weer te weinig zelfvertrouwen. Maar blijven volhouden, blijven trainen. De overwinningen moeten toch echt volgen.

Nederlaag DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 19 februari 2017, 12.30 uur, competitiewedstrijd nr 16

VVSB 2 – DHC 2 5-2 (1-1)

Scheidsrechter: C.R. van Booma (Den Haag)

8 min. 0-1 Junior Okorocha

22 min. 1-1

53 min. 2-1

72 min. 3-1

73 min. 3-2 Junior Okorocha

78 min. 4-2

90+1 min. 5-2

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Jacky Doorschodt (2e aanv.), Natan Songsuk (80 min. Uno Martha);

Nabil Haddadi (80 min. Quinten vt Hoog), Chris Hagi, Ricky Schaap (aanv.) (80 min. Abdou Talhaoui);

Junior Okorocha, Kwaku Etwi, Sinte Fonkel

Boekingen:

29 min. Jacky Doorschodt

Een niet geteld doelpunt was hét beslissende moment van de uitwedstrijd van DHC 2 bij VVSB 2. In de 18e min. juichden de groen-zwarten voor de 0-2 en waren ook alle VVSB-ers van mening dat DHC 2 de voorsprong had verdubbeld. Alleen scheidsrechter Van Booma had geen doelpunt geconstateerd…..

Trainer/coacht Barry de Poorter moest vandaag weer improviseren. Eerst moest wegens de afwezigen bij DHC 1 aanvoerder Damon Verloove naar DHC 1, maar toen deze wegens ziekte moest afhaken, moest zondagochtend op het laatste moment Dominique Ahanhanzo mee met DHC 1.

DHC 2 begint goed en al na 8 min. komt men op voorsprong. Chris Hagi speelt op rechts Junior Okorocha aan, die vanaf rand strafschopgebied laag diagonaal inschiet: 0-1. Een aantal minuten later is er op rechts een prima actie van Junior Okorocha, waar zijn hoge voorzet net voorbij de 2e paal gaat. In de 18e min. lijkt DHC 2 de voorsprong te verdubbelen. Chris Hagi komt alleen voor de doelman en schiet de bal in. Die komt tegen de rechterpaal, waarna de doelman achter de bal aangaat en deze duidelijk van achter de lijn naar voren slaat en de bal via binnenkant linkerpaal weer in het veld komt. De DHC-ers juichen, de VVSB-spelers likken de wonden…Maar scheidsrechter Van Booma gebaart doorspelen……Verbijstering bij alles en iedereen van beide ploegen. Vier minuten later is het dan in plaats van 0-2 de 1-1, als een dieptepass door het midden simpel wordt afgemaakt. Na een half uur tikt doelman Deepak Mohanlal een inzet schitterend corner. Kort voor het rustsignaal wordt Sinte Fonkel binnen de lijnen oneruit geduwd, maar ook nu gebaart de scheidsrechter doorspelen.

Al vrij kort na rust is er een prima voorzet van rechts van de thuisploeg, die – vrijstaand – uitstekend wordt ingekopt: 2-1. Na 60 min. schiet Ricky Schaap van 20 meter net over. Halverwege de 2e helft wordt Chris Hagi alleen op het doel afgaand terug gevlagd wegens buitenspel. Met nog een kleine 20 min. te gaan wordt net buiten het eigen strafschopgebied Sinte Fonkel aangetikt, waarna hij vallend de bal met de hand aanraakt. In plaats van een vrije trap mee, wordt dit een vrije trap tegen op de rand 16-meter. De hard ingeschoten vrije trap betekent 3-1. Toch komt DHC 2 dan nog terug in de wedstrijd, als na een corner Junior Okorocha beheerst inschiet: 3-2. Verder dan een inzet van rechts in het zijnet na een actie van Sinte Fonkel, komen de groen-zwarten niet meer, als zo’n 10 min. voor het eindsignaal van dichtbij de 4-2 wordt ingeschoten. In blessuretijd is de 5-2 nog voor de statistieken.

En als na afloop in de bestuurskamer de begeleiding van VVSB aan de scheidsrechter vraagt of hij dat doelpunt echt niet had gezien, zegt de scheidsrechter dat hij niet heeft kunnen constateren dat de bal de doellijn was gepasseerd….Een toch wel cruciale beslissing ten nadele van de groen-zwarten. Het is helaas niet anders.

DHC 2 gelijk bij koploper Westlandia 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 5 februari 2017, 11.00 uur, competitiewedstrijd nr 15

Westlandia 2 – DHC 2 2-2 (1-2)

Scheidsrechter: B Chitan (Den Haag)

5 min. 0-1 Kwaku Etwi

11 min. 0-2 Nabil Haddadi

15 min. 1-2

73 min. 2-2

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Damon Verloove (aanv.), Dominique Ahanhanzo;

Jacky Doorschodt, Nabil Haddadi, Junior Okorocha (81 min. Ricky Schaap);

Chris Hagi (71 min. Natan Songsuk), Kwaku Etwi (62 min. Beau vd Toorn), Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

DHC 2 haalde een zeer verdienstelijk gelijkspel (2-2) uit bij koploper Westlandia 2, waartegen eerder dit seizoen ook thuis al werd gelijk gespeeld. Na de snelle 0-2 voorsprong had men op meer gehoopt, maar desondanks konden de groen-zwarten tevreden huiswaarts keren.

Trainer/coach Barry de Poorter had weer de nodige aanpassingen te maken. Abdou Talhaoui was afwezig in verband met gezins-uitbreiding (gefeliciteerd !), Natan Songsuk en Ricky Schaap gaven voor aanvang in verband met lichte blessures aan niet te kunnen starten. A-junior Nabil Haddadi startte dan ook weer in de basis, terwijl Dominique Ahanhanzo op een voor hem vreemde linksachterpositie moest spelen.

In de 4e min. lijkt Westlandia 2 op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Chitan constateert buitenspel. Eén minuut later is het dan DHC 2 dat aan de andere kant op voorsprong komt. De snelle uittrap van doelman Nishant Bekaroe komt op rechts bij Junior Okorocha, die op snelheid doorgaat en voorgeeft, waarna Kwaku Etwi prima afmaakt: 0-1. Direct hierna schiet Sinte Fonkel over en ziet Chris Hagi zijn schot gestopt door de Naaldwijkse doelman. In de 11e min. verdubbelen de groen-zwarten de voorsprong. Een voorzet van Chris Hagi komt bij Nabil Haddadi en het is 0-2. Eén minuut later is er wederom een aanval van DHC 2 en scoort opnieuw Nabil Haddadi, waarmee de wedstrijd al snel nagenoeg beslist lijkt. Ook nu keurt de scheidsrechter de treffer echter af wegens buitenspel. Westlandia 2 kan vervolgens kort hierna door het midden doorgaan en van dichtbij is het dan in de 15e min. 1-2. In de 19e min. ziet Nabil Haddadi zijn schot vanaf links naast gaan. Na 30 min. passt Kwaku Etwi op rechts op Junior Okorocha, die het strafschopgebied binnengaat en door een verdediger uit balans wordt gebracht. De scheidsrechter ziet er geen overtreding in. Kort hierna kopt Kwaku Etwi net over en pareert de Westlandia-doelman een vrije trap van 30 meter van Jacky Dorschodt ten koste van een corner. Met nog een 10 minuten tot de rust is het opnieuw de doelman van de thuisclub die prima redt op een schot van Sinte Fonkel. Vijf minuten voor rust doet de thuisploeg wat terug, maar de ingeschoten bal eindigt op de lat boven doelman Nishant Bekaroe.

De 2e helft is van beide kanten minder spectaculair dan de 1e helft. Aan beide kanten nauwelijks nog uitgespeelde kansen, waar beide teams wel blijven gaan voor treffers. In de 63e min. komt de net ingevallen A-junior Beau vd Toorn voor de doelman, die dan net kan ingrijpen. Na 73 min. is het gelijk, als een vrije trap van ruim 25 meter opzij word gelegd en de bal schitterend boven doelman Nishant Bekaroe in het doel wordt geplaatst: 2-2. Bij Westlandia 2 speelt dan naast oud-DHC-speler Jordy de Wit, ook zijn invallende broer A-junior Danny de Wit, die eerder ook in de DHC-jeugd speelde. Na 84 min. een combinatie tussen Sinte Fonkel en Beau vd Toorn, waar de doelman dan net voor Sinte Foinkel kan ingrijpen. Vijf minuten later is het Sinte Fonkel die wederom Beau vd Toorn bereikt en van net binnen het strafschopgebied plaatst deze de bal over de doelman, die de bal net kan aantikken, waardoor de inzet op de lat eindigt.

Evenals vorige week – na het gelijke spel thuis tegen VOC 2 – krijgt DHC 2 ook vandaag de complimenten van tegenstander Westlandia 2 voor het vertoonde spel. Helaas levert dat met twee gelijke spelen echter slechts 2 punten op. Maar met dit vertoonde spel, een prima inzet en mentaliteit en het teamgevoel, moeten overwinningen zeker komen.

Gelijkspel DHC 2 tegen subtopper VOC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 29 januari 2017, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 14

DHC 2 – VOC 2      1-1  (1-1)

Scheidsrechter:  K. van Dijk (Vlaardingen)

42 min.     1-0   Nabil Haddadi

44 min.     1-1

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Damon Verloove (aanv.), Natan Songsuk (82 min. Uno Martha);

Jacky Doorschodt, Dominique Ahanhanzo, Nabil Haddadi;

Junior Okorocha (59 min. Chris Hagi), Kwaku Etwi (59 min. Beau vd Toorn), Sinte Fonkel (76 min. Abdou Talhaoui)

Boekingen:

61 min.   Natan Songsuk

De eerste competitie-wedstrijd na de winterstop in het eigen stadion tegen VOC 2 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een gelijkspel tegen de nummer 3 in de stand, hetgeen vooraf een prima resultaat zou zijn. Gezien het spelbeeld had er meer in gezeten…..

Ricky Schaap moest ‘smorgens ziek afhaken, terwijl Roy Speelman bij DHC 1 op de bank zat. En ook Ismail el Hachioui meldde zich op het laatste moment af. Door het wegvallen van Ricky Schaap traden de in het wit gestoken groen-zwarten aan met op het middenveld A-junior Nabil Haddadi.

Het begin is voor de Rotterdammers, waar na ongeveer 10 min. Kwaku Etwi tot tweemaal toe alleen voor het doel dreigt te komen, waar de Rotterdamse grensrechter voor buitenspel vlagt. Kort hierna speelt Dominique Ahanhanzo op links op Sinte Fonkel, welke naar binnenkomt en zijn schot vanaf 16 meter net naast het doel ziet gaan. Na ruim een half uur speelt Nabil Hadadi prima op Sinte Fonkel, waarna diens voorzet vlak voor het doel langs Kwaku Etwi gaat. De Rotterdamse doelman is vervolgens net op tijd voor Kwaku Etwi na een pass van Generick Luydens. In de 34e min. is er balverlies in de DHC-verdediging, waarna de ingeschoten bal door doelman Nishant Bekaroe wordt over getikt. Nog voor rust komt DHC 2 verdient op voorsprong. In de 42e min. speelt Junior Okorocha op links op Nabil Haddadi, die doorloopt de 16-meter in en met een schot in de korte hoek voor vreugde en de 1-0 zorgt. Echter, onoplettendheid direct na de voorsprong, zorgt er voor dat van midden dicht voor het doel één der rood-zwarten plots voor de 1-1 kan zorgen.

Ook in de 2e helft is de start voor de gasten, zonder echt gevaarlijk te worden. De enige mogelijkheid voor de gasten is na 62 min., als een corner op de lat wordt gekopt. In de 66e min. is er een voorzet van links van Dominique Ahanhanzo, die door de kort daarvoor ingevallen Chris Hagi wordt ingeschoten, maar de doelman keert de inzet. Twee min. later een identieke situatie na een nieuwe voorzet van Dominique Ahanhanzo, waarop nu de ook net ingevallen A-junior Beau vd Toorn hard inschiet en opnieuw de doelman redt. Tien min. later speelt Chris Hagi op Beau vd Toorn, een verdediger kan echter net ingrijpen. Richting eindsignaal gaat een hoge voorzet van Nabil Haddida net langs de Rotterdamse doelman en langs Beau vd Toorn. Hierna is er een prima voorzet van Uno Martha, waarna Abdou Talhaoui naast schiet. In blessuretijd zijn er dan nog twee mogelijkheden, waar Beau vd Toorn eerst net naast schiet en vervolgens de doelman zijn inzet keert. Het eindsignaal van de overigens prima leidende scheidsrechter Van Dijk, komt dan ook met een 1-1, achteraf gezien als een teleurstellend resultaat voor de groen-zwarten.

DHC-selectie op trainingskamp

DHC-selectie op trainingskamp

bal-in-doel-2Een groot deel van de DHC-selectie van DHC 1 en DHC 2 begint het jaar 2017 met een trainingskamp. Een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die zowel voor DHC 1 als voor DHC 2 beter zal moeten verlopen dan de eerste seizoenshelft.

De 25 spelers plus begeleiding vertrekken vrijdagmiddag 6 januari a.s. per bus naar Eindhoven, alwaar men zijn intrek neemt in het Van der Valk-hotel.

Naast de diverse onderlinge gesprekken, zal er vrijdagavond aan de teambuilding worden gewerkt middels een voetbalquiz. Op zaterdagmiddag staat een bezoek aan een kart-centrum op de agenda.

Zaterdag 7 januari om 11.00 uur wordt gespeeld tegen Jupiler League-bvo FC Eindhoven. Zowel FC Eindhoven als DHC moeten het weekeinde daarna alweer uitkomen voor de competitie.

Op zondagochtend 8 januari volgt er dan nog een uitloop-training, alvorens men terug afreist naar Delft, waar men dan om 15.00 uur aanwezig zal zijn bij de Nieuwjaarsreceptie van DHC.

logo_eav

Prima wedstrijd DHC 2, maar weer verlies

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 december 2016, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 13

HBS 2 – DHC 2     3-0  (0-0)

Scheidsrechter:  R. Lochtenberg (Sassenheim)

63 min.    1-0

69 min.    2-0

89 min.    3-0

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Enrico Pinna, Jacky Doorschodt, Junior Okorocha (76 min. Uno Martha);

Ismail el Hachioui, Nabil Haddadi, Ricky Schaap (aanv.) (76 min. Abdou Talhaoui);

Sinte Fonkel, Roy Speelman, Chris Hagi (76 min. Kwaku Etwi)

Boekingen:

Geen

De eerste seizoenshelft werd door DHC 2 met een prima wedstrijd afgesloten. Maar helaas staat er een 3-0 nederlaag op het scorebord. DHC 2 was vandaag de bovenliggende partij, maar scoren is het probleem….En als de tegenstander dan wel scoort en bij de vrijgegeven ruimte men dan nogmaals kan scoren, dan is het over en is de laatste tegentreffer in de slotminuut nog slechts voor de statistiek.

images-4

Trainer/coach Barry de Poorter mist in vergelijking met vorige week de geschorste Damon Verloove, de geblesseerde Natan Songsuk en de zieke Sergio Calor. Dominique Ahanhanzo en Vincent Romeijn zijn ook vandaag weer mee met DHC 1. Ricky Schaap is terug na een wedstrijd schorsing. Hierdoor komen middenvelder Enrico Pinna en aanvaller Junior Okorocha vandaag in de verdediging te spelen, start Ismail el Hachioui op het middenveld en speelt ook A-junior Nabil Haddadi vandaag op het middenveld.

In de 18e min. is er een eerste mogelijkheid te noteren, als Nabil Haddadi vanaf links van 25 meter net over schiet. Twee min. later stopt doelman Deepak Mohanlal vrij simpel een schot van HBS, maar loopt daarbij een spierblessure op, waarmee hij dan nog 70 min. moet blijven staan….Na 37 min. is er een prima actie op de achterlijn van Chris Hagi, maar zijn inzet wordt door een verdediger vlak voor de doellijn weggetrapt. Direct hierna tikt Deepak Mohanlal een laag afstandsschot prima corner. Kort voor rust gaat Roy Speelman tweemaal diep op de HBS-doelman af, maar beide keren vlagt de Haagse grensrechter hem terug wegens buitenspel.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld, een bovenliggend DHC 2, maar te weinig kansen creërend. Tien minuten na rust wordt Nabil Haddadi wegens buitenspel terug gevlagd, terwijl kort hierna Roy Speelman vanaf rechts het strafschopgebied ingaat met een verdediger in de rug, welke op het laatste moment de bal nog corner kan tikken. Uit de corner komt de bal op 25 meter bij Jacky Doorschodt. Deze haalt hard en laag uit, waar een verdediger op de doellijn naast de paal staand de tegen hem aankrijgt en daarmee onbewust een doelpunt voorkomend. In de 63e min. de voetbalwet die altijd geldt. Als je zelf niet scoort…..Een verre bal vanaf hun linkerkant net voorbij de middenlijn, komt bij een HBS-speler op de rand 16 meter, deze raakt de bal met het hoofd en met een curve gaat deze over doelman Deepak Mohanlal net onder de lat in het doel en is het 1-0. Na 69 min. schiet de Haagse doelman ver uit en komt de bal bij een HBS-speler, die van ver uithaalt: 2-0. Chris Hagi stuit na een actie op de doelman, terwijl kort hierna een verdediger de bal net kan wegtrappen na een actie van Roy Speelman. Trainer/coach Barry de Poorter past dan 3 wissels toe. De eerste actie van invaller Uno Martha is een ver schot van afstand vanaf links, hetgeen op de lat eindigt. DHC 2 blijft – zonder succes – aanvallen. In de voorlaatste minuut is er dan een uitval van de thuisclub en een vertekende ruime 3-0 nederlaag is het eindresultaat.

Na een wat aarzelende seizoenstart, kende DHC 2 een goede periode en deed men mee in de subtop/ bovenaan in de middenmoot. Inmiddels is men afgezakt naar een gevaarlijke en teleurstellende 12e plaats. In e 2e seizoenshelft zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om een herhaling van vorig seizoen – handhaving via een noodzakelijke nacompetitie – of zelfs rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voorlopig nu eerst de feestdagen en winterstop, trainingskamp en dan de 2e seizoenshelft vanaf eind januari. Het voetbal ook van vandaag doet ons vertrouwen houden, maar doelpunten zijn nodig om te winnen.

DHC 2 stelt opnieuw teleur

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4december 2016, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 12

DHC 2 – RKAVV 2     1-2  (0-0)

Scheidsrechter:  C.R. van Booma (Den Haag)

46 min.    0-1

61 min.    1-1   Sergio Calor

62 min.     1-2

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Sonsuk, Jacky Doorschodt (72 min. Kwaku Etwi), Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna, Roy Speelman, Abdou Talhaoui (45 min. Ismail el Hachioui);

Sinte Fonkel, Sergio Calor, Junior Okorocha (45 min. Chris Hagi)

Boekingen:

52 min.  Damon Verloove

voetbal-1Op een koude december-zondagochtend stelt DHC 2 opnieuw teleur. Tegen het laag geplaatste RKAVV 2 – met in hun gelederen oud-DHC-speler Norvin Mercera, vorig seizoen nog uitkomend in DHC 2 – zijn onoplettendheid in de verdediging, het missen van de (vandaag te weinig) gecreëerde kansen én een gebrek aan de instelling om echt te willen winnen, voldoende om er voor te zorgen om de punten cadeau te doen aan de bezoekers. Waar het eerder een leuk seizoen beloofde te worden voor dit team, lijkt het nu dat alle zeilen bijgezet moeten worden om een roemloze degradatie, dan wel een niet gewenste nacompetitie, te ontlopen.

Vandaag zijn Vincent Romeijn en Dominique Ahanhanzo bij DHC 1 op de bank en spelen Sergio Calor en Roy Speelman alvorens op die bank plaats te nemen, eerst bij DHC 2. Ricky Schaap is wegens een schorsing afwezig. Daarentegen is na zijn langdurige blessure Junior Okorocha weer inzetbaar, hetgeen ook geldt voor Chris Hagi na zijn afwezigheid ivm studie in Nijmegen.

Op een enigszins wit uitgeslagen, maar prima bespeelbaar kunstgras hoofdveld, gebeurt er in de beginfase weinig. Na 16 min. speelt Junior Okorocha diep op Roy Speelman die alleen op de RKAVV-doelman afgaat, maar de doelman de bal toch kan oppakken. Twee min. later kopt Sergio Calor naast na een prima voorzet van Generick Luydens.  Na een klein half uur speelt Junior Okorocha op Sergio Calor, waarna diens lage schot diagonaal voorlangs gaat. Kort hierna is er links bij de achterlijn een actie van Enrico Pinna, waarop hij teruglegt en Sergio Calor naast schiet. Bij een volgende mogelijkheid blokt een verdediger onbewust een hard schot van Roy Speelman, terwijl kort hierna ook een schot van Enrico Pinna door een verdediger wordt geblokt. Vlak voor rust schiet Sergio Calor na een pass van Jacky Doorschodt, maar kan de doelman de bal pakken, terwijl kort hierna Generick Luydens voorlangs schiet.

Direct na de warme thee is een RKAVV-wisselspeler nog niet op tijd gereed en gebaart scheidsrechter Van Booma 1 min. na rust plots dat deze wisselspeler het veld in mag komen. Vervolgens komt hij in balbezit en de verwonderde DHC-spelers hebben pas in de gaten wat er gebeurt als de bal in het doel ligt: 0-1. Twee min. later lijkt de stand rechtgetrokken te worden, maar het schot van 20 meter van Roy Speelman spat over de kansloze doelman op de lat uiteen. Ruim 10 min. na rust komt een voorzet van Generick Luydens via Sergio Calor bij Ismail el Hachioui, waar een verdediger dan nog net ingrijpt. Direct hierna keert een verdediger een schot van Chris Hagi en aansluitend schiet Enrico Pinna een vrije trap over. In de 61e min. volgt dan de toch verdiende gelijkmaker. Na een pass van Chris Hagi is het Sergio Calor die met een prima schot de doelman kansloos laat en de 1-1 op het scorebord zet. En of men dan nog aan het feesten is en in ieder geval niet oplet, vanaf de aftrap kan een RKAVV-speler doorlopen, wordt de bal verdedigend gemist en is het 1-2. DHC 2 kan opnieuw in de achtervolging. Na een vrije trap van Enrico Pinna kopt Sinte Fonkel over en kan de RKAVV-doelman een schot van Roy Speelman met moeite in twee instanties stoppen. In de 72e min. wisselt coach Barry de Poorter een verdediger voor een aanvaller, 3 man achterin en 4 man voorin. Ismail el Hachioui schiet van dichtbij in het zijnet, Kwaku Etwi schiet alleen voor de doelman naast en Serio Calor ziet zijn schot over het doel gaan. In de allerlaatste minuten speelt Damon Verloove op Kwaku Etwi die opzij legt, waarna Roy Speelman over schiet. En ook een laatste mogelijkheid na een corner van Enrico Pinna levert niets meer op.

DHC 2 geeft kort voor tijd zege uit handen

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 26 november 2016, 10.00 uur, competitiewedstrijd nr 11

Nieuwerkerk 2 – DHC 2 2-2 (1-0)

Scheidsrechter:  F. Groenen (Krimpen a.d. Lek)

37 min. 1-0

62 min. 1-1 e.d.

81 min. 1-2 Sergio Calor

87 min. 2-2

Opstelling:

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna, Nabil Haddadi, Ricky Schaap;

Kwaku Etwi (45 min. Sinte Fonkel), Roy Speelman, Sergio Calor

Gele kaarten DHC:

77 min.  Jacky Doorschodt

90 min. Ricky Schaap

Trainer/coach Barry de Poorter moet in zijn opstelling enige wijzigingen aanbrengen. De keepers wisselen om de paar weken, zodat nu Nishant Bekaroe in het 2e keept en Deepak Nohanlal als wisselkeeper met het 1e elftal af reist naar het vere Zuid-Limburg. Ook Dominique Ahanhanzo is deze keer weer mee met het 1e elftal, maar Sergio Calor is vandaag bij het 2e elftal. Roy Speelman speelt in de spits, A-junior Nabil Haddadi speelt centraal op het middenveld.

voetbal-2De groen-zwarten zijn kennelijk extra gemotiveerd door een geslaagd etentje op de voorgaande vrijdagavond. Ze beginnen dan ook sterk aan deze wedstrijd en hebben gedurende de hele wedstrijd een veldoverwicht tegen hekkesluiter Nieuwerkerk. Al na enkele minuten brengt de doelman van de thuisclub ternauwernood redding na een goede doelpoging van Sergio Calor. Na 20 minuten belandt een schot van dezelfde Sergio Calor, via de doelman, op de paal. Vijf minuten later speelt Kwaku Etwi de bal op Nabil Haddadi, die de bal opzij speelt naar Roy Speelman, die de 0-1 scoort. Op aangeven van de Nieuwerkerkse vlaggenist wordt dit doelpunt echter vanwege buitenspel afgekeurd. Direct daarna komt Nieuwerkerk voor de eerste keer bij het Delftse doel, waar Nishant Bekaroe dan redding moet brengen ten koste van een hoekschop. Met nog een kwartier te spelen speelt Ricky Schaap de bal diep op Roy Speelman, die alleen voor de doelman de bal voorlangs schiet. Kort daarna kopt Kwaku Etwi na een voorzet van Nabil Haddadi naast het doel. Na 37 minuten stuurt Ricky Schaap opnieuw Roy Speelman diep, die in een duel wint van de uitlopende Nieuwerkerkse doelman, waarna hij deze omspeelt en van grote afstand de bal in het lege doel denkt te schieten, maar de bal belandt net naast de paal in het zijnet. En zoals zo vaak zien we direct daarna dan wel succes aan de andere kant, als na een verre trap Nieuwerkerk voor de 2e maal bij ons doel komt, waarbij de uitkomende Nishant Bekaroe wordt verrast door een lob die net in het doel terecht komt: na 37 minuten tegen iedere verhouding in 1-0. Kort voor rust volgt na een goede corner van Enrico Pinna vanaf links een scrimmage vlak voor het doel, waarbij de Nieuwerkerkse verdediging de bal tweemaal achtereen vanaf de doellijn weg trapt. De rust komt dan ook met een 1-0 tussenstand.

Na de doelwisseling gaat een schot van Enrico Pinna en vlak daarna een kopbal van Roy Speelman net over het doel. Een mooie aanval via Sergio Calor, Nabil Haddadi en Roy Speelman eindigt bij Haddadi, maar zijn inzet wordt – wederom – van de doellijn getrapt. Na 60 minuten schiet dezelfde Nabil Haddadi net over het doel. DHC is en blijft veel sterker, men speelt alleen op de andere helft, dus er moeten doelpunten komen. Na 62 minuten komt die gelijkmaker dan ook, als na goed dreigen en storen van Roy Speelman een Nieuwerkerkse speler alleen nog maar in eigen doel kan schieten. Het lijkt er daarna op, dat de groen-zwarten een zeer verdiende voorsprong kunnen gaan nemen en de zege dan kunnen bij schrijven. Doelpogingen van Damon Verloove, Ricky Schaap, Sergio Calor en Enrico Pinna leiden nog niet tot succes, maar na 81 minuten verovert Sergio Calor de bal op een Nieuwerkerkse verdediger en hij schiet vervolgens beheerst in: 1-2. En dat met nog slechts 9 minuten te spelen, dan moet het dus kunnen lukken om die voorsprong vast te houden, ook omdat DHC gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg is. Het lijkt er op dat de groen-zwarten gaan uitlopen naar 1-3, maar na bijvoorbeeld een voorzet van Calor brengt de keeper van de thuisclub met moeite redding op de kopbal van Nabil Haddadi. Een in de DHC verdediging weg gewerkte bal leidt dan, na 87 minuten, tot een ingooi voor de thuisclub waarna een Nieuwerkerker ongehinderd in het strafschopgebied de bal mag aan nemen, draaien en in de korte hoek inschieten: 2-2. In blessuretijd is DHC opnieuw in de aanval, waarbij Sergio Calor in het strafschopgebied ten valt wordt gebracht maar scheidsrechter Groenen laat door spelen, waarna in een volgende aanval dezelfde Calor net naast het doel kopt. Vervolgens komt het eindsignaal.

Al met al een zeer teleurstellend gelijkspel tegen de onderste van de ranglijst. Een voortdurend veldoverwicht is mooi, maar ook deze keer weer onvoldoende om de overwinning te kunnen behalen. Maar als je van 1-0 achter toch nog op een 1-2 voorsprong komt, met nog slechts minder dan 10 minuten te spelen, dan mag je die zege niet meer weg geven. Als de groen-zwarten eerder een paar doelpunten meer hadden gescoord, dan was dit niet gebeurd, maar ook wat beter opletten bij die ingooi vlak voor tijd had de punten veilig gesteld. Jammer, maar nu op naar de nog twee resterende wedstrijden voor de winterstop: eerst RKAVV 2 thuis, daarna HBS 2 uit.

Eenrichtingsverkeer aan de Bras

Tekst: Dik Schreuders

zondag 13 november 2016, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 10

DHC 2 – Laakkwartier 2     1-2  (1-2)

Scheidsrechter:  R. Lochtenberg (Sassenheim)

9 min.    0-1

13 min.  1-1   Sinte Fonkel

39 min.  1-2

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna, Roy Speelman, Ricky Schaap;

Sinte Fonkel, Ricky vd Bergh, Dominique Ahanhanzo (78 min. Kwaku Etwi)

Boekingen:

77 min.  Ricky vd Bergh

77 min.  2e geel Ricky vd Bergh en dus rood

Er was bijna de gehele wedstrijd sprake van éénrichtingsverkeer aan de Brasserskade in het voordeel van de groen-zwarten, maar de winst ging naar Laakkwartier 2.

bal in doel 1Vele kansen die werden gemist, de Haagse doelman en de lat die doelpunten in de weg stonden…. Maar feit is dat DHC 2 ook vandaag weer een nederlaag leed. Na een bekernederlaag, volgden hiermee nu inmiddels 3 achereenvolgende competitie-nederlagen en is men afgezakt naar de 11e plaats, hetgeen aan het eind nacompetitie zou betekenen.

Met vandaag Dominique Ahanhanzo weer in de gelederen, is nu Vincent Romeijn bij DHC 1. Ook is Ricky vd Bergh – de 2e keer dit seizoen – weer beschikbaar. Al na 4 min. kan Roy Speelman alleen doorgaan, maar alleen voor de doelman schiet hij naast. In de 9e min. kan een Laakkwartier-aanvaller aan hun linkerkant doorgaan en langs de achterlijn doorkomen en via de kluts voor 0-1 zorgen. Kort hierna ziet Ricky vd Bergh een schot gestopt door de doelman, een volgend schot gaat naast. Vervolgens is er een vrije trap van net buiten de 16 meter, die Ricky vd Bergh over de muur tilt, waar de doelman de bal net onder de lat over kan tikken. In de 13e min. volgt de dan dik verdiende gelijkmaker. Een corner van links van Enrico Pinna wordt door Ricky vd Bergh voorgekopt en van dichtbij kopt Sinte Fonkel de 1-1 binnen. Halverwege de 2e helft schieten achtereenvolgens Roy Speelman en Enrico Pinna van 16 meter naast. Kort hierna stopt de Haagse doelman een schot van Ricky vd Bergh, schiet Sinte Fonkel over en schiet Ricky Schaap naast. Een spaarzame uitval van de gasten pakt doelman Deepak Mohanlal prima. Na 37 min. gaat Roy Speelman alleen op het doel af, maar van de rand 16 meter schuift hij de bal langs de doelman, maar ook naast het doel. Direct hierna aan de andere kant een uitval en een schot van dichtbij, hetgeen in eerste instantie wordt gestopt door Deepak Mohanlal, maar in de rebound is het dan toch 1-2.

images-4In de 2e helft al direct een schot van Ricky vd Bergh, maar ook nu stopt de doelman de bal. In de 52e min. een assist van Ricky vd Bergh, waarop Roy Speelman onhoudbaar inkopt, maar de bal van de lat terug in het veld springt. In de 60e min. krijgt één van de Hagenezen zijn 2e gele kaart en dus rood. Het overwicht van de thuisclub wordt nog groter, waarbij de wedstrijd zich enkel en alleen afspeelt op de vijandelijke speelhelft. Zo ziet Ricky vd Bergh tweemaal een schot gestopt door de doelman, vervolgens schiet hij bij een volgende aanval over. Hierna is het Roy Speelman die een schot gestopt ziet door de doelman. In de 77e min. moet ook DHC 2 met 10 man verder, als Ricky vd Bergh ook tweemaal geel krijgt. Na 80 min. gaat een inzet van Sinte Fonkel net voorlangs. In de 86e min. is Ricky Schaap dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot wordt met een uiterste inspanning door de doelman nog net getoucheerd en gaat tegen de lat. In blessuretijd schiet Damon Verloove nog over en vervolgens een inzet van dichtbij van Roy Speelman, die door een verdediger van de lijn wordt getrapt. Het blijft daarmee 1-2 en dus een nieuwe – teleurstellende – nederlaag voor het team van Barry de Poorter.

Teleurstellend DHC 2 verliest

Tekst: Dik Schreuders

zondag 6 november 2016, 11.00 uur, competitiewedstrijd nr 9

Quick 2 – DHC 2     4-0  (3-0)

Scheidsrechter:   S.H. van Vliet (Geervliet)

16 min.     1-0

24 min.     2-0

38 min.     3-0

81 min.     4-0

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt (2e aanv.), Damon Verloove (aanv.) (67 min. Uno Martha);

Vincent Romeijn, Enrico Pinna, Ricky Schaap;

Sinte Fonkel (57 min. Abdou Talhaoui), Roy Speelman, 45 min. Kwaku Etwi (67 min. Ferdaos Naseri)

Boekingen:

55 min. Damon Verloove

64 min. Ricky Schaap

84 min. Natan Songsuk

Bal_in_doel576-02In Den Haag stelde DHC 2 vandaag ernstig teleur in de uitwedstrijd tegen Quick 2. Op het harde, gladde en slechte kunstgras werd het 4-0 voor de ploeg van trainer Joop Hoornweg (ex-DHC). Werd eerder dit seizoen thuis gewonnen van achtereenvolgens koplopers VFC 2 en Oliveo 2, in de afgelopen 3 weken werd uit verloren van res. 1e klasser DOSR 2 (beker), SJC 2 en nu Quick 2. Waar de laatste twee ploegen lager op de ranglijst stonden, dan de groen-zwarten…..

Vandaag zijn Roy Speelman en Vincent Romeijn weer van de partij, waar die vorige week bij DHC 1 waren. Vandaag is Dominique Ahanhanzo bij DHC 1. In vergelijking met vorige week is vandaag ook Ricky vd Bergh afwezig en zijn er vandaag geen A-jeugdspelers nodig. Ook Ismail el Hachioui is afwezig.

De thuisploeg toont zeker in de 1e helft veel meer inzet, strijdlust, motivatie. DHC 2 verliest bijna alle duels en heeft heel veel balverlies. In de 13e min. is er een schot van 25 meter van Ricky Schaap naast en 2 min. later een verre pass van Ricky Schaap op links, waar de uitlopende Quick-doelman de bal net voor Kwaku Etwi kan onderscheppen. Eén minuut later is het aan de andere kant 1-0, als een schot van 25 min. via een lichaam van een DHC-verdediger van richting wordt veranderd en onhoudbaar voor doelman Deepak Mohanlal  in de verre bovenhoek verdwijnt. Nog geen 10 min. later is de wedstrijd beslist als een verre hoge bal van halverwege de DHC-helft van rechts vanaf de zijlijn door een inlopende Quick-speler in de 16 meter over de uitkomende doelman Deepak Mohanlal wordt getikt: 2-0. Kort hierna speelt Kwaku Etwi diep op Roy Speelman, die alleen op het doel afgaat, maar door de grensrechter wordt teruggevlagd wegens buitenspel. Na 33 min. ziet Sinte Fonkel een schot via het lciiaam van een verdediger afketst, waardoor dit niet meer oplevert dan een corner. Direct hierna kopt Jacky Doorschodt een inzet van de thuisploeg van de doellijn. Twee min. later is het dan toch 3-0, als een hoge verre voorzet vanaf links voorbij de 2e paal tussen enkele DHC-spelers in, in de korte hoek kan worden ingeschoten.

Na rust komt DHC 2 veel beter voor de dag, waarbij Quick 2 ongetwijfeld ook kan afwachten gezien de stand op het scorebord. Al snel is er na een corner van Enrico Pinna bij de 1e paal een inzet van Damon Verloove, een verdediger kan de bal net voor de doellijn keren. In de 54e min. speelt Sinte Fonkel diep op Roy Speelman die het strafschopgebied ingaat en voorgeeft, waar Kwaku Etwi bij de 2e paal vlak voor de doellijn – gehinderd door een verdediger – inschiet, maar over. Na 62 min. speelt Generick Luydens prima diep op Roy Speelman die alleen op het doel afgaat. Hij schiet de bal over de doelman, maar de bal kaatst keihard op de onderkant lat en weer terug in het veld. Met nog ruim een kwartier te gaan kopt Roy Speelman goed in na een voorzet van Vincent Romeijn, maar de Quick-doelman tikt de bal nog net over. Eén min. later passt Uno Martha op Ricky Schaap, waarna diens lage voorzet vlak voor het doel net langs Ferdaos Naseri en Abdoul Talhaoui gaat. Waar DHC 2 na rust dus de nodige kansjes crëert en het misschien nog een beetje spannend had kunnen worden, daar kan de thuisploeg in de 81e min. via een snelle combinatie door het midden voor de 4-0 eindstand zorgen.

DHC 2 moet nu toch weer angstig naar beneden kijken. Met 9 wedstrijden 9 punten neemt men de 10e plaats in van de 14. Voor de winterstop staan er nog 4 wedstrijden voor de 1e competitiehelft op het programma. Komende zondag is dat Laakkwartier 2 thuis, waarna een vrij weekeinde volgt. Daarna Nieuwerkerk 2 uit, RKAVV 2 thuis en HBS 2 uit. Hier zullen punten gehaald moeten worden.

Jacht op gelijkmaker mislukt

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 30 oktober 2016, 11.30 uur, competitiewedstrijd nr 8

SJC 2 – DHC 2       5-1  (2-0)

Scheidsrechter:  S.S. Gajadien (Leiden)

31 min.     1-0

43 min.     2-0

58 min.     2-1    Ricky Schaap

89 min.     3-1

91 min.     4-1

93 min.     5-1

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna (83 min. Abdou Talhaoui), Nabil Haddadi (74 min. Anass el Hadioui), Ricky Schaap;

Sinte Fonkel (74 min. Ismail el Hachioui), Ricky vd Bergh (45 min. Kwaku Etwi), Dominique Ahanhanzo

Boekingen:

34 min.   Ricky vd Bergh

Verdedigingsfouten betekenden vandaag een teleurstellende en ruime nederlaag voor DHC 2 uit bij SJC 2. Nadat men na rust terugkomt tot 2-1, wordt de jacht op de dikverdiende gelijkmaker voortgezet. Dit mislukt als in de slotminuten de thuisclub simpel nog driemaal kan en mag scoren.

In vergelijking met vorige week mist DHC 2 vandaag de in de basis bij DHC 1 startende Joshua Wadie, alsmede Roy Speelman en Vincent Romeijn die vandaag op de bank starten bij DHC 1 en daar beiden later ook invallen. Verder ontbreekt Junior Okorocha nog steeds door een langdurige knieblessure. Bij DHC 2 dit seizoen voor het eerst een aantreden voor Ricky vd Bergh, die een halve wedstrijd in actie komt. Tevens voor het eerst dit seizoen ook twee A1-spelers bij de groen-zwarte reserves, Nabil Haddadi en Anass el Hadioui

In de 7e min. schiet Ricky vd Bergh een vrije trap van 16 meter naast, waar 2 min. later aan de andere kant doelman Nishant Bekaroe een schot corner tikt. In de 11e min. opnieuw een inzet van Ricky vd Bergh, waar dit via het lichaam van een verdediger slechts een corner oplevert. Uit de corner schiet Damon Verloove net over. In de 14e min. stuurt Ricky vd Bergh Ricky Schaap diep, die scoort maar het doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd. Halverwege de 1e helft een combinatie van Ricky vd Bergh, Ricky Schaap en Dominique Ahanhanzo, waarna het schot van laatstgenoemde nog net door de doelman getoucheerd wordt en vervolgens op binnenkant paal belandt en terugspringt in het veld. Kort hierna schiet Ricky vd Bergh net naast. In de 31e min. is er dan een corner vanaf links voor de thuisclub. De lage corner gaat bij de eerste paal via het lichaam van een DHC-er langs doelman Nishant Bekaroe in het eigen doel: 1-0. Vijf min. hierna verovert Dominique Ahanhanzo na een uittrap van de SJC-doelman de bal, waarna zijn schot net naast het lege doel gaat. In de 42e min. komt Sinte Fonkel alleen voor de SJC-doelman, maar deze kan dan net de bal blokkeren. Vervolgens is er dan een corner vanaf links van Dominique Ahanhanzo, waarna Damon Verloove goed en hard net onder de lat inkopt, maar de Noordwijkse doelman tikt de bal in een reflex over de lat. Uit de volgende corner schiet Jacky Doorschodt van 20 meter, maar de doelman staat net in de baan van het schot. Doordat er vervolgens nog net op eigen helft balverlies wordt geleden, kan één van de spelers van SJC 2 alleen op doelman Nishant Bekaroe afgaan en laat hem met een hard schot kansloos: 2-0.

DHC 2 gaat direct na rust op jacht naar de aansluitende treffer. Een vrije trap van Dominique Ahanhanzo wordt vlak voor het doel net gemist door Enrico Pinna. In de 51e min. speelt Nabil Haddadi op Sinte Fonkel op rechts, die hard over schiet. Kort hierna schiet Nabil Haddadi over. Na 58 min. is het wel raak. Een schot van 18 meter van Ricky Schaap kan nog wel aangetikt worden door de doelman, maar over de doelman eindigt de inzet in de touwen en is het 2-1. Dominique Ahanhanzo wordt vervolgens alleen op de doelman afgaand, door de SJC-grensrechter teruggevlagd wegens buitenspel. Kort hierna schiet Jacky Doorschodt na een corner vanaf links van Enrico Pinna de bal bij de 2e paal hard in, maar net naast. Met nog 20 min. te gaan is er dan een schot van 16 meter van Jacky Doorschodt, maar voor de 2e keer deze wedstrijd eindigt een DHC-inzet op binnenkant paal. DHC 2 blijft de aanvallende ploeg en ook enkele wisselingen en omzettingen geven nog meer aanvallende impulsen. In de 86e min. kopt Kwaku Etwi van dichtbij naast en 2 min. later stopt de SJC-doelman een vrije trap van Jacky Doorschodt. Bij een aanval van de thuisclub krijgt men op 25 meter een vrije trap. De ingeschoten vrije trap gaat met een krul om de muur en doelman Nishant Bekaroe kan de bal nog wel aanraken, maar niet stoppen. Daarmee is het 3-1 en dus beslist. Vervolgens is er dan nog balverlies in de verdediging en de 4-1 en ruim in blessuretijd is er opnieuw een lage corner die bij de 1e paal in het doel verdwijnt. Een teleurstellende en ruime 5-1 nederlaag is het resultaat.

Bekeruitschakeling DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 23 oktober 2016, 12.00 uur, bekerwedstrijd nr 4

DOSR 2 – DHC 2     2-1   (1-1)

Scheidsrechter:  F.A. Pille (Nieuwerkerk ad IJssel)

25 min.     0-1    Kwaku Etwi

29 min.     1-1

66 min.     2-1

Nihant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Joshua Wadie, Enrico Pinna (45 min. Ricky Schaap), Vincent Romeijn;

Abdou Talhaoui (45 min. Sinte Fonkel), Kwaku Etwi, Ismail el Hachioui (45 min. Roy Speelman)

Boekingen:

Geen

DHC 2 is uitgeschakeld in de beker. Uit bij DOSR 2 in Roelofarendsveen, koploper in de res. 1e klasse, werd volkomen onnodig en tegen de verhouding in, met 2-1 verloren. Twee foutjes leverden de geel-rode thuisploeg evenzovele doelpunten op en aangezien de groen-zwarten zelf slechts één keer scoorden, is het over en uit in de beker.

Naast de al langer afwezigen Junior Okorocha (blessure) en Chris Hagi (studie), is vandaag ook Dominique Ahanhanzo in verband met een blessure afwezig. Trainer/coach Barry de Poorter start verder met vandaag op de bank beginnend Sinte Fonkel, Ricky Schaap en Roy Speelman, die allen enige rust kregen. Hierdoor startten vandaag Kwaku Etwi, Ismail el Hachioui en Abdou Talhaoui in de basis.

Het is een prima zonnige najaars-ochtend. DHC 2 start uitstekend en is heer en meester op een wat zacht en hobbelig grasveld. Vincent Romeijn schiet over, een voorzet van Abdou Talhaoui bereikt net Enrico Pinna niet en Joshua Wadie ziet zijn schot door een verdediger geblokt. Door de verdedigende thuisploeg creëert DHC 2 moeizaam de nodige echte kansen. In de 25e min. lukt dat dan met een prima aanval over de linkerkant. Na een dubbele één-twee-combinatie tussen Ismail el Hachioui en Vincent Romeijn, komt de bal van laatstgenoemde bij Kwaku Etwi, die het strafschopgebied ingaat en met een prima bekeken schot de bal onhoudbaar voor de doelman in de bovenhoek draait: 0-1. Een schitterend doelpunt. Een beloning voor prima spel van de groen-zwarten in dit eerste kwart van de wedstrijd. Vier minuten later is het dan echter gelijk, als Damon Verloove de bal van grote afstand hard terugspeelt naast het doel op doelman Nishant Bekaroe, deze de bal net kan binnenhouden en een corner voorkomt, maar de terugspringende bal is een prooi voor een DOSR-speler die in een leeg doel de 1-1 scoort. Vervolgens wordt een schot van Vincent Romeijn door een verdediger geblokt, kopt Kwaku Etwi naast en kopt Abdou Talhaoui naast na een vrije trap van Enrico Pinna.

Direct in de 1e min. na rust kopt Kwaku Etwi naast na een voorzet van Joshua Wadie. Kort hierna een prima voorzet vanaf rechts van Sinte Fonkel, die door iedereen voor het doel wordt gemist. Vervolgens is er dan een actie van Joshua Wadie, waarna Vincent Romeijn zijn schot gestopt ziet worden door de doelman. Kort hierna stopt de doelman een vrije trap van 25 meter van Jacky Doorschodt. In de 57e min. speelt Roy Speelman diep op Kwaku Etwi, maar de uitlopende doelman kan net redding brengen. Een kwartier na rust een voorzet van Sinte Fonkel, waarna Ricky Schaap in het strafschopgebied onderuit gaat en de bal niet kan spelen. Scheidsrechter Pille – overigens uitstekend fluitend – laat doorspelen. Halverwege de 2e helft valt dan de beslissing, echter aan de andere kant via een spaarzame uitval van de thuisploeg. Een verre hoge bal wordt net op eigen helft in de middencirkel gestopt door Natan Songsuk. De bal springt net iets weg en precies tegen het lichaam van een inkomende speler van DOSR, die vervolgens alleen op het doel afgaat en doelman Nishant Bekaroe met een schot passeert: 2-1. De thuisploeg verdedigt nog meer en ook het doorschuiven naar voren van Jacky Doorschodt levert DHC 2 geen echte kansen meer op. Een schot van Sinte Fonkel treft in de 83e min. doel, maar dit doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd.

Daarmee is het bekerseizoen ten einde en volgt weer de competitie. Nadat de laatste twee wedstrijden thuis van de twee achtereenvolgende koplopers werd gewonnen, moet men zich nu weer hier op richten.

Opnieuw winst tegen koploper

Tekst: Dik Schreuders

zondag 16 oktober 2016, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 7

DHC 2 – Oliveo 2      2-0  (0-0)

Scheidsrechter: J.T.H. Pang (Capelle ad IJssel)

75 min.     1-0    Sinte Fonkel

90 min.     2-0    Roy Speelman

Nishant Bekaroe;

Gennerick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Joshua Wadie, Enrico Pinna, Ricky Schaap;

Sinte Fonkel, Roy Speelman, Dominique Ahanhanzp

Boekingen:

13 min.    Damon Verloove

Won DHC 2 vorige week thuis van toenmalig koploper VFC 2 (3-1), vandaag herhaalde men dit middels opnieuw een overwinning op de huidige koploper, Oliveo 2, met 2-0. Hiermee heeft men nu na 7 wedstrijden 9 punten en neemt men een gedeelde 7e/8e plaats in op de ranglijst. Hierbij moet opgemerkt dat men in die 7 gespeelde wedstrijden tot nu toe, de huidige nummers 1 t/m 6 allen heeft gehad

Het team van trainer/coach Barry de Poorter kent één wijziging ten opzichte van vorige week. Vincent Romeijn is vandaag mee met DHC !, omgekeerd is vandaag Joshua Wadie bij DHC 2. Voorts wordt gestart met dezelfde spelers als vorige week. Gedurende de wedstrijd en het wedstrijdverloop besluit Barry de Poorter om niet te wisselen, maar ook de drie wissels van vandaag maken deel uit van de groep en delen in dit succes. Hun minuten komen nog. Junior Okorocha is nog steeds geblesseerd afwezig, Chris Hagi is ook vandaag afwezig in verband met zijn studie in Nijmegen.

Het wordt een wedstrijd waar beide teams weinig echte kansen creëren. Beide verdedigingen spelen prima, waar toch beide teams op de winst spelen. Over de hele wedstrijd hebben de groen-zwarten een groot veldoverwicht.  In de 10e min. is er een eerste mogelijkheid als Ricky Schaap met een actie enkele Oliveo-spelers passeert en van net binnen het strafschopgebied schiet, maar zijn schot gaat oer. Enkele minuten later schiet Oliveo een vrije trap van net buiten de 16 meter hoog over. In de 18e min. is er een vrije trap voor de thuisclub, waar Ricky Schaap ook over schiet. Halverwege de 1e helft wordt Roy Speelman na een actie op de rand 16 meter door een verdediger geblokt. Een 10 min. voor het rustsignaal is doelman Nishant Bekaroe attent en grijpt goed in na balverlies in de groen-zwarte verdediging.

Ruim 10 min. na rust is er een aanval van de Pynackenaren over hun linkerkant, maar ook nu treedt Nishant Bekaroe weer goed op. In de 73e min. speelt Sinte Fonkel op Enrico Pinna binnen de 16 meter, maar een  verdediger kan ingrijpen. In de 75e min. scoren de groen-zwarten. Een prima opkomende actie aan de rechterkant van Generick Luydens, die goed doorgaat en laag voorgeeft in het strafschopgebied. Roy Speelman midden voor het doel laat de bal slim gaan, waarna op links de naar binnenkomende Sinte Fonkel de bal aanneemt, enkele stappen naar voren doet en beheerst uithaalt: 1-0. Drie min. later is er een overtreding tegen Dominique Ahanhanzo, hetgeen een vrije trap oplevert op de rand 16 meter. Joshua Wadie schiet de vrije trap naast. Direct hierna een actie van Dominique Ahanhanzo, waarna via Roy Speelman de bal bij Sinte Fonkel komt, die dan op een verdediger stuit. Met 81 min. op de klok is er dan nog een mogelijkheid voor de gasten, waar men de toegekende vrije trap dan hoog over schiet. In de 90e min. volgt dan de definitieve beslissing als Roy Speelman alleen op het doel afgaat, de doelman omspeelt en in het lege doel voor de 2-0 zorgt. De prima fluitende scheidsrechter Pang laat dan nog de aftrap nemen, maar fluit vervolgens de wedstrijd af. Een overigens bijzonder sportieve wedstrijd tussen de teams van DHC 2 en Oliveo 2.

Komende zondag is DHC 2 vrij voor de competitie. Voor de beker speelt men uit bij DOSR 2 in Roelofarendsveen, de ongeslagen koploper in de res. 1e klasse.

DHC 2 wint van koploper; driemaal Roy Speelman

Tekst: Dik Schreuders

zondag 9 oktober 2016, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 6

DHC 2 – VFC 2        3-1  (0-0)

Scheidsrechter:  J. Fokker (Middelharnis)

48 min.     1-0   Roy Speelman

52 min.     2-0   Roy Speelman

76 min.     3-0   Roy Speelman

79 min.     3-1

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Vincednt romeijn, Enrico Pinna, Ricky Schaap;

Sinte Fonkel, Roy Speelman, Dominique Ahanhanzo (70 min. Kwaku Etwi)

Boekingen:

87 min.   Damon Verloove

Tegen koploper VFC 2 behaalde DHC 2 een prima overwinning. In de 2e helft scoorde Roy Speelman een officiele hattrick, waarna de gasten nog eenmaal tegenscoorden. Een prima prestatie van het hele team als collectief en met een prima inzet.

Ook vandaag ontbreekt nog de gelbesseerde Junior Okorocha, de op vakantie zijnde Abdu Talhaoui en Chris Hagi in verband met verblijf in Nijmegen ten gevolge van zijn studie. De groen-zwarten hebben het eerste kwartier nodig om zich te positioneren tegenover de 4-4-2-opstelling van de gasten. Op dat moment is er dan een afstandsschot van25 m. van Vincent Romeijn dat wordt gestopt door de doelman en vanaf dat moent komt DHC in de wedstrijd. Hierna is er een actie van Sinte Fonkel dat een corner oplevert en een schot van Dominique Ahanhanzo dat gestopt wordt door de doelman. In de 26e min. speelt Ricky Schaap diep links op Dominique Ahanhanzo, waarna diens voorzet voorlangs gaat. Vincent Romeijn schiet nog eens naast en na een actie van Sinte Fonkel treedt opnieuw de Vlaardingen doelman op. Na 38 min. gaat een VFC-er diep en alleen op doelman Nishant Bekaroe af. De laatste pareert de inzet prima. Kort voor rust is er aan de andere kant een voorzet van Enrico Pinna die door Sinte Fonkel en Vincent Romeijn niet omgezet kan worden in een doelpoging. Tenslotte een pass van Dominique Ahanhanzo op links op de doorgaande Jacky Doorschodt. Zijn voorzet wordt door Roy Speelman niet helemaal goed geraakt en gaat naast het doel.

Na de thee kopt al direct Sinte Fonkel naast na een corner van Dominique Ahanhanzo. In de 48e min. is het dan wel raak. Ricky Schaap bereikt Sinte Fonkel, die op links Roy Speelman diep aanspeelt. Roy Speelman maakt op links een actie en schiet vervolgens hard in: 1-0. Vier min. later speelt Roy Speelman op rechts op Dominique Ahanhanzo die terugpasst en Roy Speelman die hard en onhoudbaar uithaalt en de stand op 2-0 brengt. In de 59e min. is DHC opnieuw dicht bij een treffer. Vincent Romeijn speelt op Dominique Ahanhanzo, krijgt de bal terug rechts in de 16-meter, waarna zijn lage diagonale schot tegen de verre paal gaat. In de snelle tegenaanval pakt doelman Nishant Bekaoe de inzet van VFC. Kort hierna een verre uittrap van Nishant Bekaroe, waarna de ver uitlopende VFC-doelman de bal net kan  wegtrappen voor Dominique Ahanhanzo. Na 73 min. speelt Ricky Schaap op de net ingevallen Kwaku Etwi, waarna zijn schot wordt gestopt door de doelman. Een min. later stopt de doelman een vrije trap van Enrico Pinna. In de76e min. valt de feitelijke beslissing. Ricky Schaap speelt diep op Roy Speelman die alleen op de doelman afgaat en deze met een hard schot kansloos laat. Hiermee drie doelpunten van Roy Speelman die de stand op 3-0 brengt. Drie min. later is het de prima keepende Nishant Bekaroe die in eerste instantie nog redding kan brengen bij een inzet van de gasten, maar in 2e instantie is het dan toch 3-1. De Vlaardingers kunnen daarna niet meer gevaarlijk worden en brengen de overwinning van DHC 2 niet meer in gevaar. In de 90e min. gaat Roy Speelman nogmaals alleen op de doelman af, maar deze voorkomt een nieuwe treffer van de DHC-spits. In blessuretijd draait vlak voor het doel Kwaku Etwi zich vrij, waarna zijn schot alleen voor de doelman naast gaat. De eerste competitiewinst van dit seizoen is een feit.

Teleurstellende nederlaag voor DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 2 oktober 2016, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 5

Olympia 2 – DHC 2       2-0  (1-0)

Scheidsrechter:    R. Ditz (Den Haag)

28 min.     1-0

83 min.     2-0

Deepak Mohanlal;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinnan, Vincent Romeijn, Ricky Schaap;

Kwaku Etwi (45 min. Sinte Fonkel), Roy Speelman, Dominique Ahanhanzo

Boekingen:

Geen

Op een hobbelig grasveld verloor DHC 2 vandaag in Gouda bij Olympia 2. Na een 1-0 achterstand werd in het laatste kwartier risico genomen en volgde in de counter de beslissende 2-0. Een teleurstellende nederlaag.

Eén geblesseerde, één niet beschikbaar door studie in Nijmegen, één op vakantie, één die zich ‘smorgens vroeg per email afmeldt en één die zonder bericht afwezig is. Daardoor heeft trainer/coach Barry de Poorter er deze ochtend plots slechts 12 beschikbaar, waar in alle voorgaande wedstrijden tot nu toe de bank ruim bezet was.

Al in de 1e min. speelt Generick Luydens op Kwaku Etwi, die vervolgens Roy Speelman bereikt, die alleen op de doelman mag afgaan. Zijn schot vanaf rand strafschopgebied wordt door de doelman gestopt. Na 9 min. kan een Goudse verdediger net redden na een actie van Kwaku Etwi. Vijf min. later stopt Natan Songsuk  voor de doellijn na een corner voor de thuisploeg. In de 18e min. schiet Roy Speelman alleen voor de doelman vanaf rand strafschopgebied naast. Drie min. later is er een lage voorzet vanaf rechts van Roy Speelman die voorlangs gaat. Dan in de 28e min. een schot vanaf 35 meter van Olympia 2 op het doel van Deepak Mohanlal. De lage bal kaatst op het hobbelige veld net op voor de naar de grond gaande Deepak Mohanlal, die dan nog wel met zijn handen de bal kan raken, maar een treffer niet kan voorkomen: 1-0.

Kort na de pauze een actie van Dominique Ahanhanzo, waarna Vincent Romeijn over schiet. Na 54 min. een actie van invaller Sinte Fonkel op rechts, waarna vanaf links Dominique Ahanhanzo wordt bereikt en zijn schot door de doelman wordt gestopt. Drie min. later een vrije trap van Dominique Ahanhanzo, de kopbal van Roy Speelman gaat naast. Vervolgens is er een schot van Ricky Schaap naast. Halverwege de 2e helft een actie in het strafschopgebied op de achterlijn van Vincent Romeijn die teruglegt op Roy Speelman, die vervolgens van dichtbij inschiet, maar 3 verdedigers op de doellijn keren het schot. In de 72 min. kopt Roy Speelman na een corner naast, terwijl kort hierna Sinte Fonkel naast schiet. Met nog een kwartier te gaan schuift trainer/coach Barry de Poorter Jacky Dorschodt door naar het middenveld en schuift Vincent Romeijn door als extra spits. Daarmee met 3 verdedigers bewust risico-nemend. In de 83e min. is er dan een snelle verre bal, waar een verdediger dan alleen door kan gaan en doelman Deepak Mohanlal met een schot passeert: 2-0.

Na een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd volgden 3 gelijke spelen. Vandaag dan wederom een nederlaag. Een teleurstellende nederlaag. De komende twee weken tweemaal thuis tegen respectievelijk VFC 2 en Oliveo 2, beide op dit moment de gedeelde koplopers.

DHC 2 krijgt te weinig na gelijkspel tegen VVSB 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 25 september 2016 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 4

DHC 2 – VVSB 2       2-2   (0-1)

Scheidsrechter: D. Bierman (Zoetermeer)

18 min.    0-1    (pen.)

49 min.    1-1    Dominique Ahanhanzo

57 min.    1-2

60 min.    2-2    Vincent Romeijn

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna, Vincent Romeijn, Ricky Schaap;

Junior Okorocha (90 min. Sinte Fonkel), Roy Speelman, Dominique Ahanhanzo

Boekingen:

39 min.   Ricky Schaap

78 min.   Junior Okorocha

Op deze zonnige zondagmorgen speelde DHC 2 thuis tegen VVSB 2 een prima wedstrijd. Een strafschop voor de gasten en een doelpunt in eigen doel, maar desondanks behaalden de groen-zwarten een dik verdiend gelijkspel. Ook de begeleiding van de kustbewoners meldde na afloop dat men zeer tevreden en gelukkig was dat men vandaag één punt mee naar huis kon nemen….

Al na 6 min. een mogelijkheid voor DHC 2 als Vincent Romeijn hoog voor geeft en bij de 2e paal Enrico Pinna de bal niet binnen kan tikken. Direct hierna een actie van Vincent Romeijn, die stuit op een verdediger. In de 15e min. gaat Junior Okorocha iets rechts van het midden alleen door en het strafschopgebied in en alleen voor de doelman plaatst hij de bal in het zijnet. Een vrije trap van Dominique Ahanhanzo van net buiten het strafschopgebied kan vervolgens door de doelman worden gestopt. Tegen de verhouding valt het doelpunt dan aan de andere kant. Een voor gegeven corner resulteert volgens scheidsrechter Bierman (die overigens een prima wedstrijd floot) in een duwpartij binnen de 16 meter en dus een strafschop voor de gasten. Doelman Nishant Bekaroe is vanaf 11 meter kansloos: 0-1. DHC 2 lijkt dan even van slag en een 5 minuten later is er een schot van VVSB dat Nishant Bekaroe dan net corner kan tikken. In de 25e min. gaat Generick Luydens prima door op rechts en binnen de 16 meter ziet hij zijn schot gekeerd door de doelman. Eén minuut later speelt Roy Speelman diep op Vincent Romeijn en ook nu stopt de doelman zijn schot. Met nog 10 minuten te gaan voor de rust, schiet Roy Speelman naast, terwijl enkele minuten later Vincent Romeijn rechts bij het strafschopgebied wordt gestopt ten koste van een vrije trap. Dominique Ahanhanzo brengt de bal laag hard voor, waar Junior Okorocha vlak voor het doel de bal net niet kan raken en de verdediger bij hem net wel en het niet meer oplevert dan een corner.

Vanaf de aftrap stopt de VVSB-doelman een hard schot van Junior Okorocha en in de rebound haalt Roy Speelman hard uit, maar de bal spat op de lat en springt dan het veld weer in, maar levert dan niets meer op. Drie minuten later is het wel raak. Roy Speelman passt op Junior Okorocha die hard inschiet, de doelman kan wederom de bal niet onder controle krijgen en in de rebound schiet Dominique Ahanhanzo rustig de 1-1 in. Helaas is de voorsprong van korte duur als 8 min. later bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie Natan Songsuk de bal terugkopt op doelman Nishant Bekaroe, maar de bal langs de net uitlopende doelman in het doel gaat: 1-2. Ook nu blijft de stand niet lang ongewijzigd. In de 60e min. is er op 18 meter rechts van het midden een vrije trap voor de groen-zwarten. Vincent Romeijn schiet hard en onhoudbaar in: 2-2. Tien minuten later speelt Junior Okorocha op Ricky Schaap die het strafschopgebied ingaat en alleen voor de doelman zijn laag ingeschoten schot gestopt ziet. Drie minuten later kan een verdediger een hard schot van Ricky Schaap keren ten koste van een corner. In de 82e min. is er een laag schot van Vincent Romeijn en via een verdediger levert dit ook niet meer op dan een corner. In de 90e min. moet Junior Okorocha na een forse overtreding met een knieblessure uitvallen. Een bezoek aan een arts zondagmiddag heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de ernst van de blessure. Hopelijk valt het mee! In blessuretijd wordt Roy Speelman nog terug gevlagd voor buitenspel en gaat Ricky Schaap de 16 meter in, maar stopt de doelman zijn inzet. De stand blijft dan ook 2-2, waar DHC 2 dan echt te weinig krijgt.

DHC 2 verspeelt twee punten

Tekst: Dik Schreuders

zondag 18 september 2016, 12.00 uur, competitiewedstrijd nr 3

TOGB 2 – DHC 2           2-2   (0-1)

Scheidsrechter: J. Achterberg (Rotterdam)

33 min.      0-1     Junior Okorocha

51 min.      1-1

53 min.      2-1

84 min.      2-2     Sinte Fonkel

Nishant Bekaroe;

Natan Songsuk (58 min. Generick Luydens), Jacky Doorschodt (58 min. Ferdaos Naseri), Joshua Wadie, Damon Verloove (aanv.) (68 min. Abdou Talhaoui);

Enrico Pinna, Dominique Ahanhanzo, Vincent Romeijn (2e aanv.);

Junior Okorocha, Roy Speelman, Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

Won DHC 2 alle drie de wedstrijden in de beker, in de competitie bleef ook vandaag winst uit. De groen-zwarten gingen met een 0-1 voorsprong de rust in, maar binnen 8 min. na rust gaf men twee doelpunten en daarmee twee punten weg. Gelukkig volgde kort voor tijd alsnog de gelijkmaker (2-2).

Op een goed bespeelbaar grasveld bij TOGB 2 is al snel duidelijk dat DHC de voetballende ploeg is en TOGB tegenhoudt. Doordat men te veel en te lang blijft combineren en naar openingen zoekt, zijn er te weinig echte kansen. Een kopbal van Roy Speelman en een afstandsschot van Joshua Wadie over. In de 27e min. wordt Roy Speelman op 20 meter onderuit gehaald. Vincent Romeijn schiet de vrije trap hard in, maar via de onderkant van de lat komt de bal terug het veld in. Zes minuten later is het toch raak. Natan Songsuk verovert aan de rechterzijlijn halverwege de eigen helft de bal, speelt diep op Roy Speelman die de bal ineens doortikt en vanaf rechts gaat Junior Okoroch alleen door. Alleen voor de doelman schiet hij goed in: 0-1. Twee minuten later speelt Vincent Romeijn diep op wederom Junior Okorocha, maar de ver uitlopende TOGB-doelman kan ver buiten de 16 meter de bal net wegtrappen. De enige mogelijkheid voor rust voor TOGB komt, als na een fluitsignaal op het naastgelegen handbalveld DHC veronderstelt dat er voor een vrije trap is gefloten…..Een TOGB-speler pikt de bal op en gaat alleen op het doel af, maar schiet gelukkig naast.

In de 51e min. is DHC 2 onoplettend als een bal diep door het midden wordt gespeeld en een speler alleen kan doorlopen en doelman Nishant Bekaroe met een schot passeert, 1-1. Twee minuten later volgt een corner die vervolgens vlak voor het doel een keer of 4 opnieuw ingebracht en overgespeeld kan worden en dan uiteindelijk in het doel eindigt en de stand plots 2-1 is. Trainer/coach Barry de Poorter past direct twee wissels toe. Na 61 min. schiet Sinte Fonkel in, de TOGB-doelman redt. Vijf minuten later pakt de doelman een schot van Roy Speelman en weer een minuut later ziet Vincent Romeijn een vrije trap gekeerd door een verdediger. Barry de Poorter wisselt nogmaals en gaat nu met 3 man achterin en 4 man voorin spelen. Vrijwel direct is er dan een combinatie tussen Sinte Fonkel en Dominique Ahanhanzo, waarna Abdou Talhaoui van 18 meter over schiet. Hierna stopt de doelman een schot van Dominique Ahanhanzo en redt hij op een kopbal van Abdou Talhaoui. In de 84e min. volgt dan de dik verdiende gelijkmaker. Enrico Pinna stuurt op links Junior Okorocha prima diep, die vanaf de achterlijn voorzet en het is de inkomende Sinte Fonkel die van dichtbij de 2-2 inschiet. Kort voor het eindsignaal speelt Abdou Talhaoui Vincent Romeijn aan in het strafschopgebied, die vlak voor de doelman de bal niet goed kan raken. De stand blijft dan ook 2-2, waarmee DHC 2 vandaag twee punten te weinig mee terug nemen naar Delft.

Winst in resterende 12 minuten

Tekst: Dik Schreuders

donderdag 15 september 2016, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 3

Uitspelen resterende 12 minuten, stand 1-1

Scheidsrechter:  A. Essaghir (Den Haag)

Wedstrijd zondag 21 augustus 2016 gestaakt wegens hevige regenval/onbespeelbaar kunstgras

DHC 2 – Laakkwartier 3      2-1

89 min.       2-1   Junior Okorocha

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna, Dominique Ahanhanzo, Vincent Romeijn;

Junior Okorocha, Roy Speelman, Abdu Talhaoui

Bijna 4 weken geleden scoorde Junior Okorocha de 1-0, op slag van rust werd het 1-1 en 12 min. voor tijd moest wegens de regenval en het opgebolde kunstgras de wedstrijd worden gestaakt. Vanavond moesten de resterende 12 minuten worden uitgespeeld. Laakkwartier 3 moest minimaal driemaal scoren om door te gaan in de beker, bij elk ander resultaat zou DHC 2 doorgaan.

Kansen via schoten voor Vincent Romeijn, Junior Okorocha, Roy Speelman, Dominique Ahanhanzo en Abdu Talhaoui, alvorens in de 89e min. Junior Okorocha vanaf de linkerkant hard en onhoudbaar de 2-1 inschoot.

Kort daarna was de wedstrijd afgelopen en konden beide teams hun training beginnen. DHC 2 bekert met 3 overwinningen door.

Vier voor, maar ook vier tegen……………

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 13 september 2016, 20.00 uur, oefenwedstrijd

WIK 1 – DHC 2          4-4  (1-2)

1 min.     1-0

11 min.   1-1    Vincent Romeijn

22 min.   1-2    Vincent Romeijn

23 min.    1-3    Generick Luydens

29 min.    2-3    pen.

53 min.    2-4    Kwaku Etwi

55 min.    3-4    pen.

72 min.    4-4

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens (45 min. Junior Okorocha), Natan Songsuk (45 min. Enrico Pinna), Damon Verloove (aanv.), Ferdaos Naseri;

Jacky Doorschodt, Dominique Ahanhanzo, Vincent Romeijn (45 min. Kwaku Etwi);

Abdu Talhaoui, Sergio Calor (73 min. Natan Songsuk), Sinte Fonkel

DHC 2 scoorde in de oefenwedstrijd tegen zondag 4e klasser WIK 1 slechts vier keer, maar kreeg ook vier doelpunten tegen, waardoor het veel betere spel dan de tegenstander niet werd beloond. Waarom de thuisploeg 2 strafschoppen kreeg en waarom de winnende DHC-treffer werd afgekeurd, bleef in nevelen gehuld.

Een mooie zomervond en dus lekker voetbalweer. Vincent Romeijn maakte de snelle achterstand in de 1e minuut al snel ongedaan. In de 11e min. schoot hij keihard de 1-1 in vanaf rand 16 meter vanaf de rechterkant en in de 22 min. ging zijn vrije trap vanaf 20 meter er ook onhoudbaar in: 1-2. Eén minuut later maakte Genercik Luydens met een lob over de Haagse doelman fraai de 1-3. Ruim een kwartier voor tijd was er een strafschop voor het team van oud-DHC-assistent-trainer Ton Boevink en daarmee de 2-3.

In de 53e min. een uitstekende actie en voorzet vanaf links van Sergio Calor en een prima kopdoelpunt van Kwaku Etwi en een 2-4 voorsprong. Kwaku Etwi, nieuwkomer van sv Diemen, die zich na een verhuizing bij DHC heeft aangemeld, maar van de KNVB nog steeds geen toestemming heeft voor overschrijving en dus vanavond zijn eerste minuten voor DHC maakte. Twee minuten later een overtreding op de rand 16 meter tegen doelman Nishant Bekaroe. In plaats van een vrije trap voor DHC, wijst de scheidsrechter naar de stip en is het 3-4. Na 72 min. wordt het dan zelfs 4-4 na een ingekopte vrije trap. In de 83e min. een prima actie van Dominiue Ahanhanzo die alleen doorgaat en voor de doelman op de rand 16 meter de bal keurig opzij legt op de inlopende Natan Songsuk, die de bal inschiet. Onbegrijpelijk wordt deze treffer dan afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De wedstrijd wordt dan ook afgesloten met een 4-4 gelijkspel, waarmee het spelbeeld geen recht wordt gedaan.

Uitstekend gelijkspel DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 september 2016, 10.30 uur, competitiewedstrijd nr 2

DHC 2 – Westlandia 2          2-2  (1-2)

5 min.     1-0    Junior Okorocha

28 min.   1-1

40 min.   1-2

53 min.   2-2    Ricky Schaap

Scheidsrechter:  T.R. Neijts (Den Haag)

Deepak Mohanlal;

Natan Songsuk (64 min. Generick Luydens), Jacky Doorschodt, Joshua Wadie, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna, Vincent Romeijn, Ricky Schaap;

Junior Okorocha, Roy Speelman (45 min. Sinte Fonkel), Dominique Ahanhanzo

Boekingen:

47 min.    Natan Songsuk

78 min.    Joshua Wadie

DHC 2 behaalde een uitstekend gelijkspel tegen Westlandia 2, al enige jaren één van de topteams in de res. Hoofdklasse. Na de ruime nederlaag van vorige week uit bij VOC 2, revancheerde men zich vandaag, hetgeen helaas geen overwinning opleverde. Goed veldspel, goede inzet. De complimenten voor het team, als het zo doorgaat, kan het een goed seizoen worden.

Al in de 5e min. komen de in het wit gestoken groen-zwarten op voorsprong. Enrico Pinna verovert de bal bij de middenlijn, speelt op links op Dominique Ahanhanzo, die doorgaat en een voorzet aflevert. De na enige maanden blessureleed voor het eerst weer spelende Roy Speelman schiet hard in, maar treft de paal, waarna in de rebound Junior Okorocha wel scoort: 1-0. De thuisploeg houdt vervolgens het beste van het spel, krijgt met snelle aanvallen wat mogelijkheden, maar ziet daarbij ook de Westlandia-grensrechter enkele keren de vlag opsteken voor buitenspel. In de 28e min. is er niets aan de hand, als doelman Deepak Mohanlal de bal heeft en rondkijkt om de bal uit te schieten. Scheidsrechter Neijts fluit voor de 6-secondenregel, iets wat normaal nooit gebeurt. Net op de rand strafschopgebied mogen de Westlanders aanleggen voor een vrije trap en uit dit ‘presentje’ scoort men de 1-1. In de volgende minuut komt Vincent Romeijn na een dieptebal alleen voor de Westlandia-doelman, maar deze kan dan redding brengen. In de 40e min. is het wederom een dood spelmoment waaruit de bezoekers scoren. Een vrije trap links vlak voor de achterlijn op de rand strafschopgebied wordt voorgegeven en van dichtbij wordt de 1-2 ingekopt.

Barry de Poorter c.s. pakken het na de rust prima op. Men gelooft in de mogelijkheden en direct vanaf de hervatting en gedurende de hele 2e helft is DHC 2 de bovenliggende en aanvallende partij. Al gelijk vanaf de aftrap schiet Vincent Romeijn net over. Vijf minuten later speelt Vincent Romeijn op Dominique Ahanhanzo, die ten koste van een overtreding net buiten het strafschopgebied wordt gestopt. Enrico Pinna schiet de vrije trap net naast. Een minuut hierna is doelman Deepak Mohanlal attent bij een counter van de gasten. In de 53e min. speelt Dominique Ahanhanzo vanaf de rechterkant Vincent Romeijn aan net buiten het strafschopgebied, die dan teruglegt op Ricky Schaap. Deze loopt iets op en speelt de bal met een prima afgemeten lob over de doelman in het doel: 2-2. Een schitterende goal !  Na een uur spelen zien we een actie van Sinte Fonkel, die Dominique Ahanhanzo bereikt, waarna Enrico Pinna over schiet. Een kwartiertje later redt de uitlopende Westlandia-doelman buiten het strafschopgebied net voor Sinte Fonkel. In de 79e min. speelt Junior Okorocha Dominique Ahanhanzo aan, die van 20 meter naast schiet. Twee min. hierna gaat Sinte Fonkel alleen op het doel af, waar de Westlandia-grensrechter wederom zijn vlag opsteekt voor buitenspel en de scheidsrechter dit overneemt. Met nog 4 min. op de klok, kopt Enrico Pinna over na een voorzet van Junior Okorocha. Twee min. later redt de opnieuw ver uitlopende doelman net voor Dominique Ahanhanzo. In de 90e min. bereikt Enrico Pinna op rechts Junior Okorocha, die na een actie prima voorzet, maar helaas gaat de bal voorlangs. Dan in de 93e min. is er nog een kans voor DHC 2, als Junior Okorocha op Dominique Ahanhanzo speelt. Deze gaat alleen door en vanaf 20 meter schiet hij hard in, war de bal over de doelman, de lat raakt….Het blijft dus bij een verdienstelijke 2-2.

Dinsdagavond 13 september a.s. oefent DHC 2 uit bij 3e klasser WIK 1, het team van oud-DHC-assistent-trainer Ton Boevink. Donderdagavond 15 september a.s. wordt op eigen terrein aangetreden voor de laatste 12 min. voor de beker tegen Laakkwartier 3 (wegens hevige regenval eerder gestaakt bij een stand van 1-1).

Teleurstellende nederlaag voor DHC 2

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 4 september 2016, 11.00 uur, competitiewedstrjid nr 4

 

VOC 2 – DHC 2                5-0   (2-0)

Scheidsrechter:  J.W. Jung

1 min.      1-0

33 min.    2-0

64 min.    3-0

82 min.    4-0

85 min.    5-0

Deepak Mohanlal;

Natan Songsuk (87 min. Uno Martha), Jacky Doorschodt (2e aanv.), Vincent Romeijn, Damon Verloove (aanv.) (72 min. Ferdaos Naseri);

Enrico Pinna, Ricky Schaap, Joshua Wadie (45 min. Generick Luydens);

Junior Okorocha (72 min. Sinte Fonkel), Dominique Ahanhanzo (72 min. Abdu Talhaoui), Chris Hagi

Boekingen:

42 min.   Ricky Schaap

62 min.   Generick Luydens

Na de bekerpoule met 2 overwinningen en één gelijkspel (kort voor tijd gestaakt ivm de hevige regenval), startte vandaag de competitie in de res. Hoofdklasse en wel met een uitwedstrijd bij VOC 2. Het spel was redelijk goed en verzorgd, het resultaat – een 5-0 nederlaag – stelde ernstig teleur.

DHC 2 neemt de aftrap, vervolgens is er in de verdediging balverlies en het eerste schot van de wedstrijd levert al na 15 seconden (!!!) een 1-0 achterstand op. Een lekker begin van het seizoen. DHC 2 pakt het vervolgens goed op en heeft veel balbezit. Gevaarlijk voor het doel van de tegenstander is het echter niet of nauwelijks  Na een actie bij de achterlijn van Chris Hagi, kan de Rotterdamse doelman ingrijpen. Halverwege de 1e helft wordt Dominique Ahanhanzo op de rand 16 meter onderuit gehaald. De vrije trap van Ricky Schaap wordt door de doelman corner getikt. Ut de corner schiet Junior Okorocha net naast. Enkele minuten later een voorzet vanaf rechts van Junior Okorocha, waarna Dominique Ahanhanzo zijn schot door de doelman overgetikt ziet worden. In de 33e min. krijgen de gastheren een corner, welke vervolgens vanaf ruim 25 meter – met wind mee – wordt ingeschoten: 2-0. Damon Verloove ziet vervolgens zijn afstandsschot naast gaan. Ten slotte is er voro de pauze nog een ingeschoten vrije trap van Enrico Pinna, hetgeen de doelman tot corner verwerkt.

Na ruim 5 min. in de 2e helft stopt de VOC-doelman een afstandsschot van Jacky Doorschodt. In de 63e min. ziet Vincent Romeijn zijn schot van net buiten het strafschopgebied net naast gaan. In de 64e min. valt feitelijk de definitieve beslissing, als doelman Deepak Mohanlal ver buiten zijn strafschopgebied komt. Bij de rechterzijlijn haalt hij met een sliding de bal weg bij een aanvaller, maar spelt de bal daarmee in de voeten van een andere VOC-speer. Vanaf een meter of 40 weet hij in één keer et net in het verlaten doel te vinden: 3-0. De wedstrijd is gespeeld. In de laatste 10 min. zijn er nog 2 doelpunten voor de thuisclub. De 4-0 na aanvallend balverlies van DHC 2, de 5-0 een vrij ingekopte bal na een corner voor VOC 2.

Het spel was redelijk, maar 0 doelpunten gemaakt, 5 doelpunten tegen. Al met al een teleurstellende competitiestart.

Opnieuw bekerwinst voor DHC 2

Tekst: Dik Schreuders

zondag 28 augustus 2016, 10.30 uur, bekerwedstrijd nr 3

Wilhelmus 2 – DHC 2           1-4  (1-2)

Scheidsrechter:  R. Parmessar

5 min.        1-0

7 min.        1-1     Junior Okorocha

16 min.      1-2     Chris Hagi

71 min.      1-3     Junior Okorocha

85 min.      1-4     Chris Hagi

Nishant Bekaroe;

Generick Luydens, Natan Songsuk, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);

Enrico Pinna, Dominique Ahanhanzo, Ricky Schaap;

Abdou Talhaoui, Junior Okorocha, Chris Hagi

Boekingen:

Geen

In deze derde bekerwedstrijd liepen de groen-zwarten bij Wilhelmus 2 al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Al snel werd dit echter omgebogen in een 1-2 voorsprong. Voorbereidend werk van tweemaal Dominique Ahanhanzo betekende 1-1 via Junior Okorocha en 1-2 via Chris Hagi. In het 2e gedeelte van de 2e helft was het wederom een assist van Dominique Ahanhanzo en via Junior Okorocha de 1-3. De 1-4 eindstand kwam via een assist van Ricky Schaap op naam van Chris Hagi.

Hiermee gaat DHC 2 met 2 wedstrijden 6 punten aan de leiding in deze bekerpoule, voor Wippolder 2 met 3-4, Laakkwartier 3 met 2-3 en Wilhelmus 2 met 3-1. De wedstrijd DHC 2 tegen Laakkwartier 3 werd vorige week na de hevige regenval in de 78e min. bij 1-1 gestaakt. Het is afwachten wanneer deze wedstrijd (12 minuten) uitgespeeld moet gaan worden. Laakkwartier 3 moet in die resterende 12 min. alsnog van DHC 2 winnen om poulewinnaar te worden. Gezien de doelcijfers (DHC 2 nu 10-3 en Laakkwartier 3 nu 6-4) moeten de Hagenezen in die 12 min. minimaal 3 maal scoren om dan op doelcijfers als eerste te eindigen. In alle andere gevallen bekert DHC 2 door.

Belangrijker is de start van de res. Hoofdklasse-competitie. DHC 2 start zondag 4 september a.s. om 11.00 uur uit bij VOC 2 in Rotterdam. Wij wensen Barry de Poorter c.s. alle succes toe dit seizoen !

Simpele bekerwinst voor DHC 2

 

Tekst: Dik Schreuders
donderdag 25 augustus 2016, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 2
DHC 2 – Wippolder 2        6-2  (4-0)
Scheidsrechter:  A.A.M. van Vliet (Delfgauw)
12 min.    1-0    Ferrani Florencia  
13 min.    2-0    Ferrani Florencia
24 min.    3-0    Sergio Calor
26 min.    4-0    Sergio Calor
46 min.     4-1   (pen.)
72 min.     4-2
80 min.     5-2    Ferrani Florencia
84 min.     6-2    Sergio Calor
Nishant Bekaroe;
Natan Songsuk (62 min. Generick Luydens), Vincent Roemijn, Jacky Doorschodt, Damon Verloove (aanv.);
Enrico Pinna, Ferrani Florencia, Ricky Schaap;
Junior Okorocha (45 min. Dominique Ahanhanzo), Sergio Calor, Chris Hagi (62 min. Abdou Talhaoui)
Boekingen:
Geen

Een warme zomeravond leverde voor DHC 2 een simpele bekerwinst op tegen Wippolder 2. Na 26 min. was het al 4-0 en was de wedstrijd beslist. Na rust was DHC 2 te nonchalant en ongeconcentreerd, maar uiteindelijk werd het toch weer opgepakt. Eindstand 6-2.

De groen-zwarten zijn van meet af aan de bovenliggende partij. Al na 12 min. scoort Ferrani Florencia na een actie op links van Chris Hagi. Eén minuut later zorgt dezelfde Ferrani Florencia met een solo-actie voor de 2-0. Vervolgens lobt Sergio Calor de bal over de doelman, maar net naast. In de 24e min. scoort hij dan de 3-0 op aangeven van Junior Okorocha. Twee min. later een actie van Chris Hagi en van dichtbij hoog ingetikt door Sergio Calor: 4-0.

Direct na rust constateert scheidsrechter Van Vliet een overtreding en vanaf 11 meter is het 4-1. DHC 2 ziet dan een schot van Chris Hagi gestopt door de Wippolder-doelman, waarna deze ook een schot van Ricky Schaap stopt en eveneens een vrije trap van Enrico Pinna. Een volgende vrije trap van Enrico Pinna eindigt in het zijnet. Slordig optreden van DHC-kant, maakt dat de gasten te veel ruimte krijgen en na 72 min. voor 4-2 zorgdragen. Al snel wordt de marge dan weer vergroot als Ferrani Florencia met een schot voor 5-2 zorgt. Kort daarna zorgt Sergio Calor voot de 6-2 eindstand.

DHC 2 gestaakt na stortbui

Tekst: Dik Schreuders

zondag 21 augustus 2016, 10.30 uur, bekerwedstrijd nr 1
DHC 2 – Laakkwartier 3         1-1  gestaakt na 78 min.   (1-1)
Scheidsrechter:  L.A.C. Broere (Ouderkerk)
19 min.      1-0     Junior Okorocha  
45+1 min.  1-1   
Nishant Bekaroe;
Natan Songsuk, Dominique Ahanhanzo, Jacky Doorschodt (aanv.), Ferdaos Naseri (26 min. Generick Luydens);
Enrico Pinna, Chris Hagi, Ricky Schaap;
Abdou Talhaoui, Junior Okorocha, Sinte Fonkel (39 min. Uno Martha)

Boekingen:
Geen
DHC begon het voetbalseizoen hedenochtend in stromende regen voor de beker tegen Laakkwartier 3. Uiteindelijk moest na 78 min. de wedstrijd worden gestaakt ten gevolge van water op meerdere plekken op het kunstgras en het op meerdere plekken opbollen van het kunstgras. Of en wanneer de resterende 12 min. uitgespeeld gaan worden, is aan de KNVB.
Trainer/coach Barry de Poorter beschikt dit seizoen over een team bestaande uit spelers vanuit voorgaande jaren, enkele DHC-ers afkomstig uit de jeugd, enkele spelers die na één of enkele jaren terugkeren bij DHC en nog enkele overige nieuwkomers. Vandaag ontbreekt Damon Verloove (werkzaamheden in het buitenland) en Roy Speelman (geblesseerd), terwijl Kwaku Etwi nog niet speelgerechtigd is.

DHC begint direct aanvallend. In de eerste 10 min. ziet Junior Okorocha zijn schot gestopt door de Haagse doelman, terwijl zijn volgende schot naast gaat. In de 19e min. dan de verdiende voorsprong. Chris Hagi verovert op het middenveld de bal en speelt op rechts Junior Okorocha aan. Deze gaat het strafschopgebied in en schiet de 1-0 binnen. Ruim 5 min. later een spaarzame aanval van de gasten, waar doelman Nishant Bekaroe de bal tot corner verwerkt. Na een half uur schiet Jacky Doorschodt van afstand naast. Twee min. later schiet Enrico Pinna van rechts laag in, de doelman kan de bal corner tikken. Met nog 10 min. voor de rust komt Junio Okorocha alleen voor de doelman, zijn schot gaat naast. In blessuretijd tenslotte een verre diepe bal van de gasten, waarna  ondanks verwoed vlagen van DHC-grensrechter Sjef de Poorter voor buitenspel, scheidsrechter Broere laat doorspelen en de 1-1 is een feit.

Kort na rust schiet Ricky Schaap een vrije trap van links in het zijnet. Halverwege de 2e helft scheit Chris Hagi laag in, de doelman maakt er een corner van. In de volgende minuut schiet Enrico Pinna bovenkant lat. Twee min. later schiet Abdu Talhaoui vanaf links buitenkant paal. Vervolgens stopt de doelman ten koste van een corner een schot van Chris Hagi. Hierna is er een scherpe voorzet vanaf links van Dominique Ahanhanzo die voorlangs gaat.

Enkele minuten later maken de plassen op het veld en het opbollende kunstgras het veld niet meer bespeelbaar. Aangezien Buienradar aangeeft dat de stortbuien nog wel enige tijd blijven aanhouden, besluit scheidsrechter Broere om de wedstrijd te staken.

Trainingskamp DHC 1 en 2 in Limburg

Het trainingskamp voor de spelers van de senioren kopgroep (DHC 1 en 2) vindt gedurende de huidige winterstop plaats in het mooie Limburg. We blijven daarmee deze keer – in tegenstelling tot voorgaande jaren – binnen de landsgrenzen, al scheelt dat niet veel. De verblijfslocatie is Novotel Maastricht en de trainingslocatie is bij SC Jekerdal (Maastricht).  Het vertrek is vrijdagmiddag 8 januari per bus vanaf het DHC complex. Op zaterdag wordt er begonnen met het spelen van ‘footgolf’ in het nabije Eijsden, waarna om 15.00 uur wordt afgetrapt voor een oefenwedstrijd tegen zondag-eersteklasser Bekkerveld, dat momenteel achter Chevremont en RKSV Minor op de 3e plaats staat in de 1e klasse D. Deze wedstrijd vindt plaats op het complex van Bekkerveld,  Sportpark Aarveld in Heerlen-Zuid. Voor de supporters: Benzenraderweg 188. Op zondag wordt het trainingskamp afgesloten met een training op het complex van SC Jekerdal.