DHC zonder oefenwinst

Tekst: Dik Schreuders

zondag 26 augustus 2018, 14.00 uur, oefenwedstrijd nr 6

DHC – Legmeervogels     1-2  (0-1)

Scheidsrechter:   J. Jung  (Schiedam)

Grensrechters:    F. Greve (Hendrik Ido Ambacht) en R. de Waard (Maassluis)

27 min.     0-1

48 min.     1-1    Jordy Brouwer

52 min.     1-2

Mats Mangelmans (45 min. Bas van Zee);

Thomas Aangenendt (75 min. Scott Luiten), Joey Emmerink (59 min. Vincent Visser), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Brent Biesheuvel (67 min. Farid el Hammouchi), Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange (67 min. Jessy Nauman);

Djerreld Muntslag (67 min. Soliman el Yakoubi), Jordy Brouwer (75 min. Quinten vd Kraaij), Youri Kooijmans (59 min. Rayvano van Alphen)

 

Ook in de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding voor het komende seizoen, blijft DHC zonder winst. Na verlies uit bij hoofdklasser Leonidas volgden vier gelijke spelen. Vandaag in de laatste oefenwedstrijd thuis tegen 1e klasser Legmeervogels wordt het een 1-2 nederlaag.

Trainer Rob de Lange wisselde ook vandaag weer veelvuldig. Levi Schipper, Jordy Brouwer en Farid el Hammouchi waren in tegenstelling tot dinsdag jl. tegen Smitshoek nu weer beschikbaar. Deze keer was Roy Speelman afwezig. Spits Jordy Brouwer ontbrak na de eerste wedstrijd bij Leonidas wegens een lichte knieblessure. Vandaag maakte hij gedurende 75 min. zijn rentree, waar hij vandaag éénmaal trefzeker was.

Al snel na aanvang schiet Frank de Lange net naast, enkele minuten later kopt Jordy Brouwer na een corner van Jeffrey van Roon net naast. DHC heeft een groot veldoverwicht, maar uit de eerste tegenaanval scoren de gasten. In de 27e min. een aanval over hun rechterkant, een voorzet en in de rebound schiet men van dichtbij de 0-1 in achter doelman Mats Mangelmans. DHC is dan nog gevaarlijk na een voorzet van Jeffrey van Roon, maar Djereld Muntslag schiet hoog over. Nog voor rust treedt doelman Mats Mangelmans goed op die een doorgaande verre bal.

Drie minuten na rust een vrije trap van Jeffrey van Roon van 20 meter, waar in de rebound Jordy Brouwer voor de 1-1 zorgt. Kort hierna is er dan een verre diepe bal voor het team van trainer Florian Wolf (oud-jeugdtrainer DHC en oud-speler DHC 2) en is het 1-2. DHC heeft ook in de 2e helft een groot veldoverwicht, creëert een groot aantal kansen, maar het scoren is en blijft ook vandaag een probleem. Joren Tromp ziet na een klein kwartier na rust zijn afstandsschot gestopt door de doelman, Jordy Brouwer kopt hierna voorlangs. Na de spelerswisselingen verandert er niets in het spelbeeld, DHC blijft de aanvallende ploeg. Jessy Nauman ziet zijn inzet net naast gaan, Jordy Brouwer schiet een vrije trap rakelings over. Na een prima aanval van Joren Tromp op Jessy Nauman en diens voorzet, ziet Jordy Brouwer zijn kopbal gestopt door de Uithoornse doelman. Ook een kopbal van Levi Schipper na een corner wordt gestopt door de doelman. Ook in de slotfase blijven de kansen voor DHC. De doelman pakt een hoge bal net voor Jessy Nauman, Quinten vd Kraaij stuit na een pass van Farid el Hammouchi op de doelman en een vrije trap van Jeffrey van Roon gaat net naast. Daarmee blijft de stand op een 1-2 nederlaag voor DHC steken.