DHC Zat-1 wint in doelpuntenfestijn met 7-4  

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 21 oktober 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC Zat-1 – Zoetermeer Zat-1 7-4 (1-0)

Scheidsrechter: P.P. Kortekaas (Hoogmade)

17 min. 1-0 Gino Kos

51 min. 1-1

55 min. 1-2

58 min. 2-2 Gino Kos

60 min. 3-2 Ari Lima Dias

61 min. 4-2 Gino Kos

77 min. 5-2 Ari Lima Dias

80 min. 6-2 Ari Lima Dias

85 min. 6-3

86 min. 6-4

90+1 min. 7-4 Revy Rosalia

Opstelling DHC:

Marciano van Dam;

Lennart van Kruijl, Yassin Laachach (57 min. Barry de Poorter), Jeroen Leenders, Koen van Willigen (74 min. Robin van Straaten);

Nick van Willigen (53 min. Sonny Hartog), Revy Rosalia, Jeremy de Vreede (aanv.);

Gino Kos, Ari Lima Dias, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

14 min. Nick van Willigen

89 min. Jeroen Leenders

Na de opvallend goed gespeelde wedstrijd van een week eerder tegen de torenhoge titelfavoriet Wateringse Veld/Gona, een wedstrijd die na een 2-1 voorsprong pas in het slotkwartier met 2-4 verloren ging, nu opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen Zoetermeer Zat-1, dat na 4 wedstrijden 3 maal gelijk heeft gespeeld en slechts 1 keer heeft verloren. Daarmee heeft Zoetermeer 1 punt meer vergaard dan de groen-zwarten. De tegenstanders waar Zoetermeer gelijk tegen heeft gespeeld (Vredenburch, Quintus en Oliveo) doen echter vermoeden dat Zoetermeer een geduchte tegenstander is, die eigenlijk hoger op de ranglijst hoort te staan. Aan Delftse zijde ontbreken onder meer Duncan Jansen, Danny vd Ree (schorsing) en Wendel Tromp.

De groen-zwarten beginnen goed aan de wedstrijd en we noteren al heel snel kansen voor Gino Kos, Ari Lima Dias en wederom Kos, die laatste kans uit een goede en verre uittrap van doelman Marciano van Dam. Deze had enige minuten eerder al redding moeten brengen op een inzet van Zoetermeer. Na iets meer dan een kwartier komt dan de verdiende 1-0 op het scorebord als een voorzet van Revy Rosalia voor het doel bij de 2e paal door Gino Kos beheerst wordt ingeschoten. In de 1e helft blijken de doelpunten schaars. Pogingen van Johnny vd Ree en Yassin Laachach leiden niet tot een doelpunt, terwijl vlak voor de rust een treffer van Zoetermeer vanwege buitenspel wordt afgekeurd door scheidsrechter Kortekaas uit Hoogmade, op advies van grensrechter John Miske. Daarmee komt de rust met 1-0.

Na de doelwisseling zullen, zo blijkt achteraf, maar liefst 10 doelpunten worden gescoord. Een waar doelpuntenfestijn met gemiddels 1 doelpunt per vierenhalve minuut. Na 51 minuten leidt een snelle uitval van Zoetermeer en het omspelen van de uitlopende DHC-doelman Marciano van Dam tot 1-1 en slechts vier minuten later is het ineens 1-2 als een hoekschop van Zoetermeer door een van hun spelers vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar wordt ingekopt. Net daarvoor is Sonny Hartog ingevallen voor Nick van Willigen, terwijl even later Barry de Poorter in het veld komt voor Yassin Laachach. Hartog gaat achterin spelen, De Poorter op het middenveld. In slechts enkele minuten tijd scoren de groen-zwarten dan maar liefst driemaal: Gino Kos komt diepgaand alleen voor de keeper en dat is ‘dus’ 2-2. Even later speelt Johnny vd Ree de bal aan de rechterkant diep op Gino Kos die dan de bal voor geeft op Ari Lima Dias: 3-2. Vervolgens is het direct daarna een assist van Johnny vd Ree op Gino Kos, die met een diagonaal schot zijn 3e doelpunt van de dag laat aan tekenen: 4-2. Daarna kan de man aan het scorebord even bij komen. DHC krijgt echter nog voldoende kansen. De Zoetermeerse doelman brengt na 64 minuten eerst redding op een kopbal van Gino Kos, na een voorzet van Revy Rosalia. Twee minuten later trapt DHC-goalie Marciano van Dam de bal ver uit op Ari Lima Dias, waarna de Zoetermeerse keeper de bal bij Lima Dias weg houdt door buiten zijn strafschopgebied opzettelijk hands te maken. Dat betekent dus rood voor die keeper. Zoetermeer moet het dan nog ruim 20 minuten met 10 man doen. De invaller-doelman brengt overigens nog een aantal malen goed redding, onder meer op een schot van Revy Rosalia. Maar na 77 minuten is hij kansloos als de diepgaande Gino Kos breed legt op Ari Lima Dias, die voor de 5-2 kan zorgen. Enkele minuten later is het dezelfde Lima Dias die, na voorbereidend werk van Revy Rosalia en Gino Kos, zijn 3e doelpunt van de dag scoort en daarmee de 6-2 op het scorebord brengt. Met nog slechts 10 minuten te spelen is het daarmee wel gespeeld. Dacht men. DHC neemt gas terug, maar de 10 Zoetermeerders zetten nog even aan, waarbij zij nog kans zien om twee doelpunten te scoren, waarmee het ineens 6-4 staat. De verdiende DHC-zege komt echter niet meer in gevaar. In blessuretijd gaat Revy Rosalia ook nog alleen op de Zoetermeerse invaller-doelman af, omspeelt hem en schiet de bal in het net, waarmee de eindstand op 7-4 komt. De eerste zege van dit seizoen is daarmee een feit.