DHC Zat-1 verliest terecht van PPSC

zaterdag 4 februari 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 15

DHC Zat-1 – PPSC 0-5 (0-2)

Scheidsrechter: R.H. Verrips (Bergambacht)

10 min. 0-1

33 min. 0-2

49 min. 0-3

54 min. 0-4

82 min. 0-5

Opstelling:

Gary Olieman;

Abdulhak Abdalah, Yassin Laachach, Danny vd Ree (aanv.), Pete Hartigan (51 min. Ransley Rudolphina);

Tyke Otten, Nick van Willigen, Jeremy de Vreede;

Duncan Jansen, Sonny Hartog, Dishairo Landveld

Gele kaarten DHC:

15 min. Gary Olieman

Trainer/coach Xander Pronk kan in de thuiswedstrijd tegen het Schiedamse PPSC niet beschikken over Johnny vd Ree (geschorst), terwijl in vergelijking met de voorgaande wedstrijd (Concordia Zat-1 uit) ook Yamani Pakhrou, Bresley dos Santos en Jeffrey Seredo Cesar afwezig zijn. Danny vd Ree is nu echter gelukkig weer wel present. Ook nu is er weer de gewaardeerde aanvulling met een drietal jeugdspelers uit de A2.

Vanaf de aftrap noteren we direct de eerste doelpoging van Tyke Otten, maar de doelman van PPSC is alert. Na wat aftasten zien we na 10 minuten balverlies aan DHC-zijde, waarna PPSC vanaf hun rechterkant een voorzet kan geven, waarna een voor het doel vrijgekomen Schiedammer in de verre hoek de 0-1 kan scoren. DHC-doelman Gary Olieman moet in de volgende periode enkele goede reddingen verrichten. Aan de andere kant zien we een door Jeremy de Vreede genomen hoekschop voorlangs het doel gaan, zonder dat een der DHC-ers er iets mee kan doen. Na ruim een half uur spelen zien we opnieuw balverlies aan Delftse zijde, waarna wederom vanaf hun rechterkant een voorzet volgt, die door een Schiedammer midden voor het doel wordt doorgekopt naar een op links vrijstaande PPSC-er, die eenvoudig de 0-2 kan binnen schieten. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal is een door Jeremy de Vreede vanaf 20 meter genomen vrije trap een prooi voor de PPSC-doelman. In de slotminuut van de 1e helft brengt DHC-keeper Gary Olieman in een een-tegen-een situatie keurig redding, waarmee de rust komt bij 0-2.

Na de doelwisseling komt al heel snel een PPSC-speler alleen voor DHC-keeper Olieman, die deze keer kansloos is: 0-3. Nadat de Schiedamse doelman een door Yassin Laachach genomen vrije trap onschadelijk heeft gemaakt, leidt hernieuwd balverlies bij de groen-zwarten tot de 0-4 door een wederom alleen voor Olieman opduikende PPSC-speler. In de resterende ruim 35 minuten houdt DHC redelijk goed stand. Maar PPSC heeft de overwinning al binnen en hoeft dus ook niet zo nodig meer. Aan DHC-kant zien we nog enkele mogelijkheden om de eer te redden, maar een vrije trap van Danny vd Ree wordt eerst door de Schiedamse keeper gered, waarna de rebound van Duncan Jansen opnieuw door die doelman wordt gekeerd en niet meer dan een hoekschop oplevert. Met nog circa 10 minuten te spelen kopt Tyke Otten dan ternauwernood over het vijandelijke doel. Het laatste wapenfeit is voor PPSC, als na 82 minuten vanaf onze rechterkant hard, hoog en diagonaal wordt ingeschoten: 0-5. Verder gebeurt er niets meer en is het wachten op het eindsignaal van de goed fluitende arbiter Verrips uit Bergambacht.

Hoewel de uitwedstrijd bij PPSC na een 1-2 voorsprong met slechts 3-2 was verloren was gegaan, bleek in deze returnwedstrijd dat een gelijkspel helaas niet haalbaar was. Er ontbraken helaas weer te veel spelers, zonder de nu wel beschikbare spelers iets te kort te willen doen. Driemaal balverlies (bij de 0-1, de 0-2 en de 0-4) maakten het de tegenstander wel erg makkelijk om te scoren en dat tot driemaal toe. Daar konden de groen-zwarten voorin te weinig tegenover stellen. En daarmee was het dus een terechte overwinning voor PPSC.