DHC Zat-1 stelt teleur en verliest van GLZ Delfshaven

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 6 mei 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 25

DHC Zat-1 – GLZ Delfshaven Zat-1 0-4 (0-2)

Scheidsrechter: O. Duivestein (Rotterdam)

6 min. 0-1

36 min. 0-2

59 min. 0-3

78 min. 0-4

Opstelling DHC:

Gary Olieman;

Duncan Jansen, Yassin Laachach, Joren Groot, Pete Hartigan;

Jeremy de Vreede (aanv.), Nick van Willigen, Tyke Otten;

Mo el Yddri, Sonny Hartog, Johnny vd Ree

Gele kaarten DHC:

76 min. Nick van Willigen

Met precies 11 spelers heeft trainer/coach Xander Pronk (precies) voldoende spelers voor de thuiswedstrrijd tegen GLZ Delfshaven. In vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd van een week eerder tegen Wanica Star ontbreken de vaste invallers Walter Berkhout en Jos de Groot, alsmede Danny vd Ree. Daarvoor in de plaats treden nu aan Joren Groot, Jeremy de Vreede en Tyke Otten. Daarmee spelen de meeste spelers op dezelfde plekken als een week eerder, maar er kan onmogelijk worden voldaan aan de regel dat je een winnend team niet moet veranderen. Maar op papier belooft het ook voor deze wedstrijd weer veel. Immers, GLZ Delfshaven staat op de ranglijst niet veel hoger dan de groen-zwarten, terwijl de uitwedstrijd in december jl. pas in de slotminuten ineens geflatteerd met 6-2 verloren ging. Als de groen-zwarten nog zouden willen stijgen op de ranglijst, van de 12e naar de 11e plek van de 14, dan moet het nu gebeuren.

De eerste kans van de wedstrijd is nog binnen een minuut, maar topscorer Sonny Hartog stuit op de GLZ-doelman. Slechts enkele minuten later komt Hartog wederom in kansrijke positie, maar in plaats van zelf te scoren legt hij de bal breed op Johnny vd Ree die vervolgens Mo el Yddri aanspeelt, maar een GLZ-verdediger kan redding brengen. Na 6 minuten krijgen de bezoekers hun 1e hoekschop te nemen, waaruit de bal van buiten het strafschopgebied op doel wordt geschoten en het al 0-1 is. De DHC-ers trekken echter onverstoord in de aanval. Na 11 minuten speelt Johnny vd Ree de bal op Sonny Hartog die dan al zijn 3e kans van de wedstrijd krijgt, maar deze keer weet de Rotterdamse doelman de ingeschoten bal te keren. Enkele minuten later, na 18 minuten, moet Yassin Laachach helaas geblesseerd het veld verlaten en vanaf dat moment staan de groen-zwarten bij gebrek aan wisselspelers met 10 man. Terwijl het al 0-1 staat. Een onbegonnen opgave, de wedstrijd is dan al beslist en gespeeld. De groen-zwarten blijven het echter proberen, maar het aantal serieuze kansen is beperkt. Na een klein half uur gaat Mo el Yddri veelbelovend het vijandelijke strafschopgebied in, maar hij wordt van de bal gezet, volgens de goed leidende scheidsrechter Duivestein (Rotterdam) gebeurt dat op reglementaire wijze dus wordt er door gespeeld. Kort daarna waagt Sonny Hartog een doelpoging middels een schot, maar de doelman pakt eenvoudig de bal op. Na 36 minuten kent de scheidsrechter aan de bezoekers een strafschop toe, waarmee het 0-2 wordt. Kort voor het rustsignaal legt Mo el Yddri de bal breed op de mee opgekomen Duncan Jansen, maar zijn inzet gaat helaas over het doel. De ruststand is daarmee 0-2.

Na de doelwisseling noteren we doelpogingen van Mo el Yddri en Jeremy de Vreede, maar na 59 minuten valt het doelpunt aan de andere kant als een voorzet eenvoudigweg wordt ingeschoten: 0-3. In de minuten hierna komt Tyke Otten tweemaal alleen voor de GLZ-doelman: de 1e keer stopt die doelman zijn schot, de 2e keer legt Tyke breed op Sonny Hartog die vervolgens in botsing komt met die doelman en daardoor de bal verspeelt. Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen weet een GLZ-speler zich op de penalty-stip eenvoudig vrij te draaien waarna zijn schot doel treft en de 0-4 op het scorebord verschijnt. In de slotminuten schiet Sonny Hartog naast en vervolgens Tyke Otten via de keeper over het doel. Het eindsignaal komt daarmee met 0-4 voor de gasten uit Rotterdam.

Van tevoren was, mede gezien de eerdere uitwedstrijd tegen GLZ Delfshaven en hun positie op de ranglijst, gehoopt dat de groen-zwarten in deze laatste thuiswedstrijd van deze competitie een zege zouden kunnen behalen, waarmee dan in de stand nog een plek zou kunnen worden gestegen. Met het al na 18 minuten geblesseerd uitvallen van Yassin Laachach en het ontbreken van wisselspelers komt het team echter al snel met 10 man te staan. Daarmee is het plan voor deze wedstrijd al meteen onhaalbaar geworden. Jammer. Nu resteert nog slechts 1 competitiewedstrijd en wel uit naar Quintus in het Westlandse Kwintsheul, dat bij winst nog kans heeft op de 4e plek in de eindstand en daarmee een kleine kans heeft op een vervangende periodetitel: dan mag niet Semper Altius maar wel MSV’71 de 3e periode winnen, en PPSC mag niet winnen; als PPSC en Quintus in de eindstand gelijk eindigen, dan is het doelsaldo van Quintus beter en eindigt Quintus als 4e en boven PPSC. De kans dat Semper Altius wel de 3e periode wint, thuis tegen SVV, is echter groot. De groen-zwarten gaan zonder twijfel in ieder geval hun best doen er aan waardige en aaridge slotwedstrijd van dit seizoen van te maken.